reklama

Report z otvíračky: Klínovec přivítal novou sezonu tradičně. Deštěm.

Autor: Vrbič, vydáno: 9.6.2021

Ti co jezdí na Klínovec pravidelně, dobře vědí, že počasí tu občas umí být celkem krušné. Najdou se dokonce zlí jazykové, kteří vám budou tvrdit, že na tomhle kopci v podstatě ani jinak být neumí. Platilo to bohužel také při zahájení letošní sezony, které proběhlo minulou sobotu.

  

Předpověď počasí slibovala bouřky už od rána, což možná odradilo od návštěvy slabší povahy. I tak se ale do největšího českého trailparku sjelo více jak 500 bikerů z celé ČR i sousedního Německa. Dopoledne počasí vcelku drželo a tak si návštěvníci mohli vyzkoušet zbrusu nově našejpovaný pumptrack u horní stanice. A hlavně se ještě za sucha podařilo odjet závod dospělých. Na střední části trailu Illegal se s časomírou porvalo celkem 70 jezdců v kategoriích Muži Elite, Muži Hobby a Ženy. Každý startující měl možnost třech jízd, z nichž se počítal nejrychlejší čas.

 

Z vítězství v kategorii Elite se radoval Milan Myšík před pěticí německých závodníků, kategorii Hobby ovládl Matze Weckbach, kategorii žen Sabine Witze - oba z Německa.

Poté se zájemci přesunuli na začátek trailu Baron, kde se odjel také krátký závod pro děti. Tam už ale bouřka neměla slitování a udeřila s takovou silou, že závod musel být předčasně ukončen.

Zhruba po třech hodinách vytrvalého deště se přeživší přesunuli do místního baru a k táboráku, kde se vesele pokračovalo až do pozdních večerních hodin. Klínovec nedává nic zadarmo a platí to pro ježdění stejně jako pro pořádání eventů. O tom jestli se podaří prolomit smůlu na počasí, se ostatně budeme mít možnost přesvědčit už příští víkend. Na místních trailech se totiž pojede druhý závod T-mobile České Enduro Serie.

    

Výsledky závodů

Elite:
Milan Myšík: 44,78
Simon Bauer: 45,26
Hannes Lehmann: 46,71

Hobby:
Matze Weckbach: 54,56
Milan Šrail: 54,79
Robert Wagner: 54,95

Ženy:
Sabine Witze 1:04,96
Zuzana Bajtová 1:22,61
Magdalena Finková 1:31,63

Děti:
Matěj Šrajl: 42,55
Ondřej Široký: 42,97
Miloslav Kvapil: 44,09

všechny výsledky: zde.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí