Hardcore Blinduro na Plešivci. V červenci naposledy

Autor: Keli, vydáno: 28.6.2021

Hardcore Blinduro se jede už v červenci. Letošní sezóna je opět díky pandemii specifická a tak na Plešivci se v hardcore módu jede o víkendu 17.- 18.7.2021. Pan ředitel Michal Prokop, nám odpověděl na pár otázek.

Hardcore Blinduro bylo asi jedním z nejtěžších závodů loňské enduro sezóny na českém území. Bude i letos?
Ano i ne. Samozřejmě záleží na jezdci jak je na tom technicky. Ale je fakt, že letošní erzety asi nebudou tolik hardcore, nebo takhle. Budou samozřejmě prudké, rozbité, ale řekl bych, že letošní traily budou více jezdivější nebudou tak kostrbaté. Kopec na Plešivci je hodně rozmanitý a v tom duchu budou i letošní erzety. Nebude to jen přimo dolů po kamenech. Kdo byl letos na Blinduru na Lipně, tak nedělní erzety měly takový letošní Hardcore Blinduro nádech. 

Michale zaslechl jsem zprávy, že letošní ročník bude poslední. Jak to tedy je?
Ano je to tak. Kopce kolem Plešivce sice nabízejí spousty terénů na několik dalších ročníku, ale tady jsem použil pravidlo třikrát a dost. Jeden z důvodu je, že na Plešivci se staví Trailpark a bikeři už budou moc případné traily najít a najezdit před závodem. Ale zas na druhou stranu díky Hardcore Blinduru vznikají unikátní traily, které jsou součástí Trailparku. Koncept Hardcore Blindura nejde k ledu, musí se jen zas najít nějaká další vhodná lokalita a to může chvíli trvat. 

Na co se teda závodníci můžou těšit? 
Beru si pokaždé k srdci feedback od závodníků, který od nich po závodech máme a snažím se erzety nějakým způsobem upgradovat. Jak jsem zmiňoval, letošní ročník bude mít nejlepší flow a určitě nejdelší traily ze všech ročníků. Počet erzet bude stejný jako loni, tedy celkově 8 kousků. Pět erzet bude komplet nových, zbytek bude upgradovaný tak, že i závodník co jel předchozí ročníky nebude ve výhodě. Letos budeme mít i pohodlnější bezkontaktní časomíru a v cíli opět na každého budou čekat plněné knedlíky. Jako bonus pro každého vítěze v jednotlivých kategorii věnuje Trailpark Plešivec sezónku do trailparku.

Na Plešivci už pojede bikeparková sezona. Budete nějak využívat lanovku nebo stále platí, že na Blinduru se do kopce šlape za své?
Blinduro nebude nikdy o najíždění a trénování erzet do nekonečna. Je to o tom si užít víkend s kámošema, zajezdit na trailech a večer si u pivka o tom pokecat. Erzety jsou až do závodu zavřené a tímto bych poprosil i závodníky, kteří do bikeparku pojedou zajezdit, aby erzety nehledali. Lanovku během závodu využívat nebudeme, okruh závodu je stejně naplánovaný více mimo areál.

Dá se na letošní ročník ještě přihlásit?
Jasně ještě několik volných míst je, na tomto odkaze je stále probíhající registrace. [Rock Machine] Hardcore Blinduro 2021 se jede v termínu 17. - 18.7. 2021.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí