MojeKolo

Novinka: Riding Culture - extrémně odolné jezdecké kalhoty v ležérním stylu

Autor: Keli, vydáno: 22.9.2021

Extrémně odolné džíny Riding Culture jsou mnohem více než jen módní doplněk na kolo. Bez ohledu na to, jestli je to na pumptracku, na dirtech, v bikeparku nebo na cestě do práce, odolné džíny od Riding Culture jsou téměř nezničitelné, aniž by byly nějak limitovali jezdce v pohodlí, prodyšnosti nebo hmotností. Tajemství je ve speciální tkanině použité při jejich výrobě.

Riding Culture jsou více než jen džíny

Jedním z klíčových důvodů celosvětové popularity denimu, látky používané v džínách, je trvanlivost a houževnatost materiálu. Původně byl vynalezen pro těžaře zlata v době kalifornské zlaté horečky, cílem bylo vytvořit kalhoty, které by odolaly každodennímu namáhání při těžké práci. I tak dobrý materiál jako je tvrdá džínovina má však svá omezení, což může potvrdit každý, kdo v nich v rychlosti nedobrovolně spadl z kola. 

Téměř nezničitelná tkanina

Udržitelně vyráběná tkanina používaná ve všech Riding Culture Durable Jeans kalhotech obsahuje vedle charakteristické bavlny i speciální vlákna ze směsi několika látek. Jaké to jsou? UHMWPE (polyetylen s ultra vysokou molekulovou hmotností), polyarylátu a aramidu (také známý jako Kevlar).
UHMWPE je materiál původně vyvinutý pro aplikace v letectví a kosmických letech a je jedním z vůči oděru nejodolnějších materiálů na světě, zatímco polyarylát je vysoce tepelně odolná a izolační syntetická tkanina. Výsledkem jsou kalhoty, které vypadají přesně jako džíny, ale v případě pádu jsou prakticky nezničitelné. Dokonce splňují všechny příslušné normy CE pro ochranné oděvy na motocykly. Nemělo by proto být překvapením, že stejná tkanina je použita v oblečení na motocykly mateřské společnosti Riding Culture, THE ROKKER COMPANY.

Extrémně odolné jezdecké kalhoty, ležérní vzhled

Vedle klasického střihu a zúžených úzkých džínsů, vyvinula Riding Culture ve spolupráci s jezdcem FMB Crankworx Slopestyle World Tour Lucasem Huppertem i model Huppi Pro Black LT. Jezdecké kalhoty Huppi Pro mají ležérní vzhled, ultra odolnou tkaninu Riding Culture a mnoho chytrých detailů, jako je skrytá kapsa na permici a k tomu přidávají vysoký komfort nošení a neskutečnou pružnost.

Důraz na ekologii

Odolné džíny Riding Culture jsou samozřejmě k dispozici pro ženy i pro muže. Výrazná džínová tkanina použitá ve všech kalhotách Riding Culture je vyráběna v certifikovaných továrnách v Portugalsku, Rumunsku a Vietnamu. Řada oděvů Riding Culture dále zahrnuje vše od triček a dlouhých rukávů až po čepice a streetwear. A konečně, udržitelnost není jen prázdnou frází pro jezdeckou kulturu - všechny trika a mikiny jsou vyrobeny v Portugalsku z organické bavlny.

Další informace o Riding Culture najdete na: www.ridingculture.com

Diskuze

  • anonymní uživatel Shu Lin 22.9.2021 000 8:44

    prodává to někdo v čechách? i když teda cenu jsem tak o 2k neodhadl....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí