Video: Born of Ashes - ježdění na požářišti

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 16.10.2021

Do redakce se nám dostalo video od Jiřího Rejnka žijícího na řeckém ostrově Karpathos. Jirka tu vede bike shop s půjčovnou pod taktovkou firmy ION CLUB KARPATHOS. Do této práce zahrnuje i guiding a výstavbu nových trailů, ale o tom až jindy.

d:key: Řekni nám něco více o svém editu Born of Ashes.
Jirka: Jak jste asi zaregistrovali, Řecko toto léto bojovalo s rozsáhlými požáry. Bohužel se to nevyhlo ani Karpathosu. Hořelu tu několik dní a na několika místech, ze spousty lesů se jen stalo obří černé spáleniště. A to mi vnuklo myšlenku tohoto videa.

d:key: Jak probíhalo natáčení?
Jirka: Celé video jsme se rozhodli natočit v noci a při úplňku kvůli jedinečné atmosféře.

 

d:key: V noci? Jak jste řešili osvětlení trati?
Jirka: No, bohužel jsem zjistil, že nejsem superman a v noci prostě nevidím. Chodil jsem tam přes den trénovat a snažil se si zapamatovat co nejvíce pasáží. Světel jsme používali co nejméně pro zachování autentičnosti.

d:key: Jak dlouho trvalo natáčení?
Jirka: Všehovšudy čtyři noci, vždy po 3 až 4 hodinách.

d:key: Trať už tam byla před požárem?
Jirka: Nene, vytvořil jsem tuhle lajnu až poté. Záměr byl, co nejméně zásahu a pojmout to více freeridově. Bylo to více o zkoušení různých stop, jak o kopání, toho bylo opravdu minimum. Spíše se jednalo jen o odstranění všudepřítomných kamenů.

d:key: Jaké jsi měl pocity při natáčení?
Jirka: Strach a děs v očích, pořád. Valíš to lesem po tmě v noci a snažíš se vzpomenout, jestli je tam drop nebo zatáčka.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí