Podpořte vyasfaltování pumptracku na Hradištku

Autor: Keli, vydáno: 12.11.2021

Pokud jste z Prahy a okolí, budete pravděpodobně znát bikepark mezi Štěchovicemi a Hradištkem. Před deseti lety jsme tu postavili velký pumptrack a několik dirtových lajn. Pořádali jsme tu závody, spoustu mejdanů a uvítali hodně lidí, kteří si k nám přijeli zajezdit. Jako třeba bikrosová legenda Viktor Karlík.
Nyní chceme park vytunit! Pomůžeš? Více o tom přináší Filip Šimer.

Letos jsme se rozhodli, že náš punkový bikepark přetvoříme na profi sportoviště, nenáročné na údržbu, použitelné v jakémkoliv počasí a vždy v perfektním stavu. Začali jsme jednat s místní firmou, která asfaltuje silnice a vymysleli postup, jak náš pumptrack vyasfaltovat.

Tak se zrodil náš projekt, který postupně nabobtnával do větších rozměrů. Bylo potřeba udělat spoustu práce na pumptracku, upravit jeho povrch a některé překážky před asfaltováním. Rozhodli jsme, že když už jsme v tom, postavíme ještě ocelový rozjezd a dřevěnou minirampu pro děti jezdící na koloběžkách a skateboardech, které u nás pro svůj sport také nemají žádné místo. Když budeme mít asfaltový pumptrack, hodilo by se i osvětlení, abychom mohli jezdit v zimě...

     

Jediný maličký problém byl, jak to celé zaplatit. Veškerou práci, až na pokládku asfaltu na hotový pumptrack, zvládneme sami. To sice ušetří obrovské peníze, ale i tak potřebujeme asi 400 000 Kč. Část nám zaplatí obec ze svého rozpočtu, část zaplatí místní firmy, které se rozhodly nás podpořit a zbytek budeme muset zajistit veřejnou sbírkou.

A právě tady může přijít vaše část. Hodně z vás k nám dřív jezdilo a doufáme, že zase jezdit bude. Můžete nás podpořit jakýmkoliv příspěvkem na náš transparentní účet 000000-5982624359/0800 (v mobilní appce tvé banky si můžeš načíst QR kód níže a nemusíš nic přepisovat).  Pohyby na účtu můžete sledovat tady.

Nejsme ale jen ve fázi, kdy bychom škemrali o peníze. Poměrně velkou část práce už máme za sebou. Na zahradě u kamaráda jsme vyrobili a pak v bikeparku smontovali minirampu, na kterou se hned sesypaly hromady dětí na koloběžkách. Další, menší rampu jsme dostali a taky jí umístili v areálu. Z jeklů jsme svařili a postavili rozjezd pro pumptrack. Už nám i přivezli sloupy pro osvětlení pumptracku.

Čeká nás ještě stavba lavic vedle pumptracku, které budeme asfaltovat, terénní úpravy okolí, úprava povrchu pumptracku před asfaltováním, samotné asfaltování a montáž osvětlení. Osvětlené budou i dřevěné minirampy. Až tohle všechno bude hotové, poladíme ještě krátkou lajnu tří hliněných skoků, které stojí vedle pumptracku. Vznikne tak super místo na celoroční ježdění hned za Prahou. Tak co, jdete s námi do toho?

Pokud byste nás chtěli podpořit jako firma a potřebujete potvrzení o příspěvku, kontaktujte mě na filip.simer@seznam.cz nebo na 728 603 708.

Chceš sledovat aktuální dění v Bike Parku Hradišťko? Pak není nic jednodušší než se stát fanda stránky Hradištko dirt track na Facebooku.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí