Video: Marosana Never Dies - zlatá klasika online

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 28.12.2021

Píše se rok 2003. Na svět přichází jedno z prvních MTB videí v Evropě MAROSANA NEVER DIES. Tento unikátní počin se inspiruje snímky North Shore Extreme a Dirt. David Joza aka Vermin mapuje sezónu několika šílených bikerů. Společně se podíváme do Vancouveru na SP 4X a DH. Whistler je Mekka, ten se nesmí vynechat. Michal Prokop odhaluje, že není gay.

Jak se lítá na SNB big airu ve Špindlu na biku? Jednou z prvních akčních kamer si prolítnem trať ve Špindlu. Čerf se chce naučit lítat na kole, ale nemá křídla. Libor Beneš aka Benny si vyjede na svém BMX pro rohlíky a sřihne to přes Stalina i Štváňu, kde ten rok bere zlatou ve streetu na MČR. Hodíme voko na domácí DH scénu a zakopem se kilák pod zem.

Profilovku si vystřihne nejlepší trialista planety Petr Kraus a otvírá zde novou vlnu street ježdění, kterou se inspurují hvězdy jako Danny MacAskill nebo Martin Ashton. Red Bull Rampage dostane velkej prostor a to díky kaskadérským kouskům Mr. Gaspiho. Lokální spot patří jak jinak než Banátkám, kde se o destrukci zámeckého parku postará Krauzíno. Podlahu vyleští Strejc s Hasákem na flatu a do toho rozsekávačky na BMX. Nechybí King of Jizera a dvacetimetrové polety. Tady se střílí vostrejma, tohle je MND!

Velké dík patří všem, co na tom nechali otisk, a to zejména Jozičovi, Petru Burešovi, Adamu Maršálovi, Gaspimu, Karince, Poldovi, Frkymu, Bobovi, Zedovi, Statusákům a dalším poletářům.
Za důvěru a produkci díky Red Bull family a special tnx Mrsn family.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ewa Farna (knedlik (a) zeli.com) 28.12.2021 - 19:33

    1st. Gaspi!

  • anonymní uživatel Fujar_a_ja (mam_ale (a) nedam.cz) 28.12.2021 - 20:58

    Taková fajn klasika. Jen z těch Statusů po 10 minutách už dneska trošku brní hlava (stačí slyšet jednu věc a slyšeli jste celou jejich tvorbu ;)).

    "Profilovku si vystřihne nejlepší trialista planety Petr Kraus a otvírá zde novou vlnu street ježdění, kterou se inspurují hvězdy jako Danny MacAskill nebo Martin Ashton. " - tady bych byl asi trošku opatrnej. Podobný oldschool pecky jako Down, Double down a Third Down, kde je takovýho ježdění taky celkem dost, ty vznikly určitě dřív než MND :)

  • anonymní uživatel Kopy 28.12.2021 - 21:21

    Ha ty červený Smith Gaspiho brýle na úvodní fotce mi visely pár let na zdi když je táta chytil po tom co je zahodil po výhře ve Špindlu.

  • anonymní uživatel Germi (pe.neme (a) email.cz) 28.12.2021 - 23:06

    <3 Srdcovka

  • anonymní uživatel šimpanz (šimpywimpy (a) bananovarepublika.cz) 31.12.2021 - 17:35

    oj tak tohle si pustím (znovu po letech teda)!

  • anonymní uživatel sfomi 6.1.2022 - 20:19

    To by mě zajímalo, na co točili ty záběry za jízdy, jak má kameru na zádech, na hrudi, nebo dokonce někde v helmě, asi v puse:-)? V té době byly kamery velký jak krabice od banánů a točilo se na nějaký trochu menší VHSky.

    • anonymní uživatel Ádoš 7.1.2022 - 13:37

      ale kdeže, bylo to už vcelku běžné. Na YT máš docela dost videí z dřevních dob i od nás z CZ.
      Krabička v batohu, kabílek a vyvedená čočka na hrudník, helmu

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí