reklama

Novinky v Českém poháru ve sjezdu v roce 2022 - změny, novinky, lokality

Autor: Keli, vydáno: 27.12.2021

Zdeněk Florián jakožto hlavní pořadatel Českého poháru ve sjezdu se inspiroval odpověďmi v naší anketě ohledně sjezdu a zde je výsledek. Jaké novinky na nás na sjezdaře čekají v příští sezóně? Namátkou sedm závodů, levnější startovné pro mladší kategorie, závodění bez licence, slušné prize money.. 

Novinky ve sjezdu v roce 2022 

Čau sjezdaři, 
tak jsem se snažil v anketě i osobními dotazy zjistit co vás láká a co se naopak nezamlouvá na sjezdových závodech. 
Moc mě těší velký zájem o tuto anketu a dlouho jsem studoval všechny vaše názory, aby jsem mohl realizovat většinu vašich připomínek. Budu velmi rád, když každý z vás, alespoň jednou za sezonu přijede na sjezdový pohár, aby zažil tu správnou závodní atmosféru, získal nové poznatky a mohl za rok přispět svými názory do obdobné ankety. I když většina odpověděla, že je závodění neláká, tak věřím, že ocení možnost setkání s lidmi stejného myšlení a tréninku na zabezpečené tratí s možností porovnání časů. Za cenu dvoudenní jízdenky na lanovku můžou samozřejmě otestovat i ostatní tratě v areálu.

Navýšení počtu závodů

Hlavním problémem je asi vzdálenost a rozložení závodů, které byli pro jezdce z východní části republiky příliš vzdálené a proto se jim nechtělo cestovat tak daleko. Řešení vidím v rozložení lokalit po celé ČR a nezapočítání dvou závodů. Tím by každý mohl dva nejvzdálenější závody vynechat a stále by měl šanci na zisk prvenství v seriálu. Proto budeme usilovat o zařazení dalších dvou závodů na Moravě a o udržení závodů v Čechách. Tím by bylo 7 akcí a počítalo by se jen 5 výsledků. Kategorie zůstanou zachovány a bodování se rozšíří na 20 jezdců ve finálové jízdě. 

Obtížnost tratí

Dalším problémem je obtížnost tratí. Hobby jezdci tvrdí, že jsou pro ně tratě náročné. Profíci zase ohrnují nos nad některými jednoduššími areály. My ale chceme uspokojit každého a tak i v budoucnu zařadíme dva jednodušší závody pro všechny, tři středně těžké a dva extra náročné. Zvažuji označení nějakým koeficientem obtížnosti, aby každý věděl, co může od trati očekávat.

Startovné ve stejné výši

Startovné s lanovkou na 2 dny se budeme snažit snížit pro jezdce v nejmladší kategorii Nadějí na 900,- Kč a zachovat ve stejné výši 1.200,- Kč pro ostatní kategorie. Pokud nezvednou cenu vývozu lanovkou areály, tak věřím, že se nám to podaří. 
Finanční prémie budou udělovány pro prvních 7 jezdců v absolutním pořadí + vítězové jednotlivých kategorií (při účasti 150 jezdců ve výši 30 tis., při menší účasti 15 tis.) 

Koukáme i za hranice

Spolupráce se zahraničními pořadateli se postupně bude rozvíjet, ale rozhodující bude aktuální pandemická situace.
Společné mistrovství ČR + SK za současné situace není možné, ale zařazení jednoho společného závodu (na zkoušku) by bylo reálné a budu se o to snažit.

Licence stále není třeba

Vyzkoušet český pohár může úplně každý a nepotřebuje žádnou licenci. Přesto ale doporučuji vyřízení licence, která je univerzální pro všechny cyklistické disciplíny a vyjde na pár stovek. Je spousta závodů, kde držitelé licence mají zvýhodněné startovné a nebo jiné výhody. Jinak tomu je jen při M-ČR, kde se bojuje o tituly a medaile, které může získat jen držitel licence ČSC.
Z ankety vyplývá, že by jste chtěli mistrovský závod v Koutech nad Desnou. na dalších místech se umístil Klínovec a Ještěd. Rád vaše přání vyslyším a budu jednat s těmito areály o Mistrovství ČR 2022-2024.

    

Nespíme na vavřínech

Samozřejmě hledáme nové lokality a chceme pro vás připravit větší počet závodů. To vše se samozřejmě bude odvíjet od finanční situace a mého zdravotního stavu. Snažím se o zapojení do realizačního týmu co nejvíc mladých nadšených sjezdařů, ale stále je víc těch, co se chtějí vozit a méně těch co si chtějí přidělávat starostí s organizací tak náročné akce. Je to samozřejmě pochopitelné a já srdečně děkuji všem, kteří mě pomáhají a jsou ochotni pro naši disciplínu přiložit ruku k dílu... díky moc.

Velký dík samozřejmě i sponzorům a reklamním partnerům seriálu na které jste si v anketě taky vzpomněli. Dominuje samozřejmě Top on Trail, který je i v názvu seriálu. 
Známkování úrovně mě potěšilo a zavazuje k tomu, aby jsem se snažil za rok uspět s vyznamenáním :)


Pokud pro někoho byli informace o ČP ve sjezdu nedostupné, tak prosím o like na Facebooku,  nebo nás sleduj na Instagramu tam určitě vše najdete a my se budeme snažit co nejdřív i o nové webové stránky. Závěrem prozradím, že DH sezona 2022 odstartuje tam kde letos skončila... takže čau 1.5.2022 na Bílé :)

Na sezonu 2022 se s vámi těší Zdenál a organizační parta teamu Top on Trail.

Předběžný kalendář Českého poháru ve sjezdu na rok 2022

Níže náhled pracovní verze kalendáře Českého poháru ve sjezdu na rok 2022, v jednání je celkem 10 areálů z nichž vybereme 7 lokalit. Nepřehlédněte poslední řádek, ano, na Dolní Moravě vznikne nová DH dráha!

1.5.   DH Bílá 
15.5. ČP Rokytnice
29.5. Mistrovství ČR Kouty nad Desnou 
19.6. ČP Razula  ???
17.7. ČP Razula ???
14.8. ČP Liberec Ještěd
18.9. ČP Špindlerův Mlýn 
2.10. ČP Dolní Morava ???  (případně 25.9.)

Foto: Aleš Kocner, Elis

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Shnecksrider 15.2.2023 - 13:13

    k čemu je dobrý předběžný kalendář na loňskou sezónu?

  • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 15.2.2023 - 13:52

    A jaký kalendář bys si představoval u článku vydaného v prosinci roku 2021? :-D

    • anonymní uživatel Shnecksrider 15.2.2023 - 15:52

      nějakej respawn asi.... přísahám že jsem klikl na nově přidaný článek ':-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí