Novinka: Unite.co - top produkty vyráběné v srdci Velké Británie

Autor: Keli, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 30.3.2022

Díky zastoupení PTBshop.cz se na český trh dostala nová, velmi progresivní britská značka Unite.co vyrábějící komponenty a doplňky na horská kola. Pedály, představce, převodníky a mnohem více. Nechybí samozřejmě ani barvičky. Ale čím především Unite.co je výroba, zapomeň na Čínu či Asii, Unite.co sídlí a vyrábí ve Velké Británii.

Britské potažmo velšské počasí je vyhlášené, nečas, déšť a marast, to je s čím se tamní bikeři musí neustále potýkat. A samozřejmě nejen jezdci, ale i jejich komponenty. Aby obstály musí být jednoduché a zároveň kvalitní. A Unite Co k tomu přidává i originalitu.

 

Malý tým, velké možnosti

Malý tým spojující vášeň k bajkování, čtyři kámoši v čele s bývalý profesionálním jezdcem Andrewem Cooperem tvoří od roku 2016 tým Unite Co. Díky tomu mají vše ve svých rukách, vše ve vlastní režii! Od návrhů až po samotnou výrobu. Ano i výrobu, 99% výrobků Unite Co je vyráběno ve vlastní režii za použití nejkvalitnějších obráběcích strojů, technologií a materiálů, které jsou v současné době k dispozici.

 

Důraz na detaily

Kromě samotné výroby klade Unite Co důraz i na design. Cílem je vždy vytvořit dokonale funkční výrobek, prostě spojení úžasného vzhledu i nejlepších vlastností. Proto nepřekvapí, že pro vývoj využívají nejmodernější CAD software Solidworks a taktéž nezapomínají na analýzu metodou konečných prvků, která zajišťuje absolutní přesnost návrhu. Nejdelší část vývoje komponentů je testování pomocí různých metod, od prototypování přes testování v terénu až po mechanické zkoušky v laboratořích.

 

Top technologie výroby

Co je doma, to se počítá neboli in house production. Pouze jedno procento všech výrobních operací parta z Unite Co nezvládne sama, jinak si vše dokáží zajistit vlastními silami. Zapomeň na zamaštěné soustruhy a frézky po pradědečkovi, v Unite jedou modernu, robotické technologie a CNC stroje špičkového výrobce Haas umožní v kombinaci s moderními metodami obrábění dosáhnout mimořádně vysoké kvality zpracování.  Ale přitom všem nezapomínají ani na ekologii, udržitelný rozvoj je heslo, které razí! V nejbližší době se budou ucházet o ISO 14004, o certifikaci systému environmentálního managementu.

Unikátní rám Billet

Důkazem toho, že Unite nezůstane jen i komponentů je i připravovaný enduro rám s agresivní geometrií s názvem Billet. Ten bude bezesporu unikátní především způsobem jeho výroby. Rám bude vyroben ze šesti CNC opracovaných dílů, které budou následně dohromady svařeny přesným 3D laserem a následné opracování svárů proběhne opět pomocí CNC stroje. Výsledkem bude dokonalý vzhled bez viditelných svárů.

   

A jaký Billet bude? Ultimátní zbraň pro enduro jezdce. Ostrá geometrie kombinující 64 stupňů úhlu hlavové trubky a až 81 stupňů na sedlovce. Dlouhý reach, kombinace zdvihů 170 a 160 milimetrů, možnost použití jak vzduchového, tak pružinového tlumiče. Rozhodně velmi zajímavý počin, který spatří světlo světa v průběhu letošního roku. Těšíme se na něj!

Kvalita místo kvantity

Nabídka Unite.co není v současné nijak extrémně široká, místo kvantity se zaměřují na kvalitu. V každé kategorii mají jeden, dva výrobky dotažené do absolutní dokonalosti, ať již to jsou pedály Instinct V1.1, představce či řídítka Renegade, vodítka a bashguardy Compact, kliky Unite a nebo převodníky na Sram i Shimano. Vše samozřejmě i v barvách, takže si lze kolo barevně sladit k obrazu svému.

Mimo hotových výrobků nabízí Unite i kompletní sestavu náhradních dílů. A navíc je zde Life Time Crash Replacement, když se ti podaří rozštípat jakýkoliv komponent z nabídky Unite, firma ti nabídne stejný kus za obchodní cenu, bez ptaní a žádných dalších podmínek. 

Zajímá tě Unite? Prozkoumej jejich nabídku přímo na eshopu PTBshop.cz.

Foto: Jan Kupčík, Unite.Co

Diskuze

  • anonymní uživatel Petr (kukuricza (a) email.cz) 30.3.2022 - 13:33

    Wow!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí