Sportovní oblečení pro každého - co by nemělo v šatníku chybět?

Autor: Keli, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 29.3.2022

Chcete doplnit svůj šatník a hledáte sportovní oblečení, které se bude hodit v každé situaci? Podívejte se, jaké sportovní oblečení by měl mít ve skříni každý, kdo má rád pohodlí a ležérní styl oblékání.

Bavlněná trička tvoří základ sportovního oblečení

Nejlépe v několika různých barevných provedeních a s krátkým i dlouhým rukávem. Jednoduchá pánská sportovní trička jsou základem volného pohybu za každého počasí. Delší letní túra v horách? Tričko s dlouhým rukávem ochrání ramena před nadměrnými slunečními paprsky, a tričko s krátkým rukávem se zase bude hodit jako nejjednodušší vzdušné oblečení při zdolávání mnoha kilometrů s batohem na zádech. Zimní procházka? I když nosíte termoprádlo jako první vrstvu, jako druhou vrstvu si můžete obléct své oblíbené bavlněné tričko. Snáze pak v horském středisku sundáte zimní bundu.

Mikina s kapucí nebo svetr

Oblíbený materiál, barva a střih - to jsou ideální vlastnosti univerzální mikiny nebo svetru, které vždy skončí v našem zavazadle bez ohledu na to, jaké je zrovna venku počasí. Někdo sází na vlněný svetr se stojáčkem, jiný zvolí mikinu s kapucí, která navíc zakryje hlavu. V chladnějších dnech se bez nich jen stěží obejdete, na druhou stranu v létě je možná vůbec nepoužijete, případně sáhnete po jiné alternativě. Cestovní polštář? Další vrstva pod spacák? Čím univerzálnější bude vaše mikina nebo svetr, tím zajímavější budou vaše dobrodružství.

Pohodlné kalhoty - oblečení, které musí mít v šatníku každý sportovec

Je to podobné jako u kalhot. Pokud vás v oblasti třísel a boků oblečení škrtí, nemůžete se pohodlně hýbat. Proto doporučujeme, abyste se vzdali myšlenky několika párů kalhot, z nichž každý je určen pro jinou příležitost. Mnohem lepší je pořídit dva páry kalhot, z nichž jedny budou tenčí, pružnější a prodyšnější, a druhé o něco silnější a v závislosti na preferencích také tužší a teplejší.

Bunda do deště

Na jaře mnohahodinové dešťové srážky, v létě přechodné, avšak intenzivní lijáky a bouřky s krupobitím, na podzim celkově vlhké počasí a v zimě mokrý sníh a déšť se sněhem. Účinným řešením na srážky v každém ročním období je vhodně zvolená bunda do deště. Neměla by zabírat v batohu nebo tašce příliš mnoho místa - pomůže nám zabránit promoknutí a udržíme si tak dobrou náladu i v tom nejhorším počasí. Při vysokých teplotách si ji můžeme obléct přímo na tričko nebo mikinu, na podzim nebo v zimě ji použít jako svrchní vrstvu a dát si ji i na tu nejteplejší péřovou bundu.

Tenká péřová bunda

Rozhodně odmítáme teorie, podle kterých se péřová bunda hodí jen v zimě. Pokud máme na mysli tlustou péřovku s přírodní výplní, pak v létě může být zbytečná. Avšak vhodně zvolená péřová bunda s přírodní nebo umělou výplní zahřeje během několika vteřin. Vždy je možné ji v batohu nebo tašce stlačit a upravit tak množství volného místa v zavazadle, a v případě náhlého ochlazení si ji během pár sekund můžete hodit na sebe a užívat si teplo. Na jaře a v létě můžete péřovku použít jako nouzové oblečení pro chladné večery - je lehčí a teplejší než nejlehčí mikina a bunda dohromady. Na podzim a v zimě můžeme naopak svou oblíbenou péřovou bundu mít jako jednu z hřejivých vrstev a pokud se ochladí, přidat ještě jeden teplejší kousek.

Vhodně zvolené sportovní oblečení vám umožní ušetřit místo v šatníku a peníze v peněžence. Začněte doplňovat svůj šatník ještě dnes.

Přepnout barvu pozadí