MojeKolo

Video: Viktor Novák strávil zimu v teple, pochlubil se videem z La Fenasosa bikeparku

Autor: Keli, vydáno: 4.4.2022

Bydlení a cestování v obytce je pro mě (Viktora Nováka, pozn. red.) nejlepší způsob života, ale po několika tuhých a studených zimách strávených v rakouských Alpách jsem se rozhodl, že se na letošní zimu musím přesunout do tepla. Španělsko se se všemi svými možnostmi pro bajkování jevilo jako ideální. Viděl jsem pár videí z bikeparku La Fenasosa a okamžitě jsem se do toho místa zamiloval a rozhodl se, že tam musím strávit nějaký čas.

S pomocí kamaráda Bienvenida Aguada jsem se spojil s místňáky a ti mě tam nechali bydlet a jezdit s nimi výměnou za pomoc s traily. Byl jsem z toho nadšený a nemohl jsem se dočkat, až tam budu.

Když na Slovensku začalo chladné počasí, vyrazil jsem na cestu. Na pár týdnů jsem se zastavil v Barceloně v bikeparku La Poma. A krátce po Novém roce jsem konečně dorazil do La Fenasosa a byl jsem ze všeho ohromený! Rozloha pozemku je šílená, původní hrad přeměněný na bikecentrum s ubytováním je úžasný. Ale opravdové nadšení začalo, když jsme poprvé projížděli na starých armádních pickupech kolem obrovské lajny Foxy a já uviděl ty velké hromady hlíny, o kterých jsem celou dobu snil.

Tratě, které Nico vytvořil, jsou na jiné úrovni než všechny ostatní, které jsem kdy jezdil. Byl jsem rád, že jsem je mohl klukům pomáhat udržovat, aby byly neustále naladěné i pro ostatní.

Na kole jsem se cítil skvěle, každý den jsem lítal na Supercross jumpline, a tak jsem se rozhodl, že bych rád natočil krátké video. Na to není nikdo lepší než moji kamarádi z "Bikes on film", kteří mají mega zkušenosti a za sebou bezpočet projektů. Spojil jsem se s nimi a oni byli z projektu taky nadšení. Kluci sedli do auta a dorazili za mnou do Fenasosy na dýl než týden. Absolvovali jsme dost natáčení při východu a západu slunce, s videem a fotkami, které vznikly, jsem opravdu spokojený. Žít pomalu a jezdit rychle, tak bych popsal život ve Fenasose a taková je pro mě i atmosféra videa!

Abych to shrnul, chtěl bych moc poděkovat Alexovi, Eveliovi, Maximovi, Davidovi a celé partě La Fenasosa za to, že mě u sebe nechali bydlet, pomohli nám s natáčením a poskytli nám auto na přepravu, a klukům z Bikes on film za to, že tomuto projektu věnovali svůj čas a energii! La Fenasosa se mi moc líbí a určitě se vrátím!

  

Video: Bikes on film
Foto: Lukas Neasi

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí