Novinka: Cannondale Moterra Neo - tři modely a až 170 mm zdvihu

Autor: Keli, vydáno: 13.4.2022

Inovovaná Moterra Neo je zde. Nejostřejší ebike z nabídky Cannondale je postaven na Bosch Smart System, prémiových komponentech a sází i na novou geometrie rámu. K dispozici je i verze s 170 mm zdvihu!

 

Kategorie e-MTB je jedním z nejrychleji rostoucích segmentů v cyklistice. To je fakt. Během několika posledních let elektrokola prošla neskutečným vývojem a jejich posun je neuvěřitelný. Na to reagovala i značka Cannondale a uvedla na trh vylepšený model Moterra Neo.

Pohon Bosch

Stejně jako předchozí verze, i nová Moterra Neo je postavena na pohonu Bosch, konkrétně na systému Bosch Smart System. Ten je vybaven 750Wh baterií, její zvýšená kapacita prodlouží dojezd i ve nejtěžším terénu a jezdec tak získá více času na zdolávání výzev a překážek. Nový systém Smart System se skládá také z nejvýkonnější pohonné jednotky Bosch e-MTB - Performance Line CX, která poskytuje maximální točivý moment 85 Nm. Veškeré informace jsou zobrazovány na barevném LED displeji, který lze přizpůsobit prostřednictvím nové aplikace Flow od společnosti Bosch.

 

Proportional Response

Cannondalem aplikovaná technologie Proportional Response zajišťuje, že všichni jezdci, bez ohledu na jejich výšku, získají z kola nejlepší výkon a zároveň i maximální pohodlí. Cannondale Proportional Response ve zkratce, každý rám je specifický pro danou velikost. Za tímto účelem Cannondale upravuje geometrii každého kola Moterra Neo, ladí odpružení i délku řetězových vzpěr na základě výšky jezdce a jeho různé pozice těžiště. Výsledkem je bezkonkurenční ovladatelnost a trakce ve všech jízdních situacích, jak při stoupání, tak při sjezdech.

 

Moderní geo

Moterra Neo se může pochlubit moderní geometrií rámu, která byla od základu přepracována. Více položený hlavový úhel (65°) poskytuje více stability při jízdě v rychlosti a v nerovném terénu. Moterra Neo má také strmější úhel sedlové trubky (77°), což znamená lepší efektivitu šlapání, lepší kontrolu kola při šlapání vsedě.
Mezi další změny na rámu patří i upravený prostor pro vyjímatelnou baterii. Tu najdeme pod utěsněným krytem, který ji chrání před povětrnostními vlivy. Nový je i výklopný nabíjecí port. Taktéž zajímavé je vedení kabeláže skrze hlavovou trubku, to dodává rámu čistý a elegantní vzhled. Vybrané modely jsou také vybaveny předním světlem z dílny Lezyne o světelném toku 1000 lumenů.

 

Nová Moterra Neo bude k dispozici ve třech různých platformách vždy na 29" kolech: Moterra Neo Carbon (karbonový rám), Moterra Neo Alloy (rám z hliníkové slitiny) a Moterra Neo LT (Long travel, s velkým zdvihem a pružinovým tlumičem) ve velikostech od S (zadní kolo 27,5") po XL. Moterra Neo Carbon a Alloy budou budou vybaveny 150 mm zdvihem vpředu i vzadu, zatímco silnější Moterra Neo LT bude mít 170 mm předního a 165 mm zadního zdvihu při použití mullet setupu kol (27,5" vzadu/ 29" vpředu). Osazení a komponenty se budou lišit v závislosti na modelu, detaily a ceny níže.

Kompletní informace najdete na webu Cannondale.com.

Moterra Neo Carbon 1

 

Moterra Neo Carbon 2

 

Moterra Neo 3

 

Moterra Neo Carbon LT 1

  

Moterra Neo Carbon LT 2

  

Ceny

Model Cena v Kč
Cannondale Moterra Neo CARBON 1 224 999
Cannondale Moterra Neo CARBON 2 189 999
CANNONDAE Moterra Neo 3 161 999
Cannondale Moterra Neo CARBON LT 1 239 999
Cannondale Moterra Neo CARBON LT 2 195 999

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel OK boomer 13.4.2022 - 9:22

    Slusny..staci trolej, zaprahnout vozejk a je z osklivyho ebajku odporna tramvaj

  • anonymní uživatel Keith Palmer 13.4.2022 - 9:36

    asi bych se za ty prachy poohlédl po trialové motorce - kdybych chtěl být pure eco, šel bych do Trial elektriky.
    Člověk by neměl dávat na vzhled, ale E-bike je zatím obecně vzato dost hnusná platforma. Časem to asi
    bude líbivé - změnší se baterie i motory, ale to je zatím hudba budoucnosti :(

  • anonymní uživatel Tony 14.4.2022 - 7:53

    Tvl že vzdycky hejtri maj potřebu komentovat a slušně se vymezit...mam enduro i éčko najeto na každém za rok 3000 a jsem spokojenej ..ono to chce neco na tom pojezdit a pak kecat

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí