Z Mitas na Rubena Tyres - český výrobce veloplášťů mění značku

Autor: Petra Matoušková, vydáno: 23.4.2022

Když se řekne Rubena, snad každému, kdo se sem tam prohání na kole, se vybaví cyklistické pláště a duše. Dnes opět ryze český gumárenský výrobce Rubena, s.r.o., který je neodmyslitelně vryt do paměti nejen českých cyklistů, ustupuje od značky Mitas a celý velo sortiment bude nově nabízet pod značkou Rubena Tyres.

Nový vizuální styl a logo získaly současný vzhled při zachování maximální podoby s původním logem. Autorem nového loga a celého konceptu je uskupení agentur Kotelna 55, kteří se specializují na marketingovou komunikaci. "Úkolem nebylo pouze vytvořit nové logo. Záměr byl vytvořit moderní logotyp, který zapadne do ekosystému značky s jasnou návazností na původní značku Rubena. Nové logo se tak stalo evolucí původního logotypu." Uvedla vedoucí marketingu Petra Matoušková.

V průběhu letošního roku tak dojde k postupné přeměně vizuálního stylu a loga napříč on-line komunikací (web, bannery, sociální sítě) i off-line materiálů.   

Tradice výroby gumárenského průmyslu společnosti Rubena sahá až do roku 1908 a první československá pneumatika pro jízdní kola byla v Náchodě vyrobena v roce 1928. Ročně expeduje miliony plášťů a duší do celého světa. Vše je vyráběno v České republice v největší specializované továrně na výrobu plášťů a duší v Evropě. Historicky se naše výrobky objevovaly na kolech pod značkou Kudrnáč, Barum či Mitas.

Výrobní sortiment značky Rubena Tyres zahrnuje pláště na kolo pro MTB, Road, Gravel, City a Trekking, včetně plášťů určených pro E-biky.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí