Fourcross: Tomáš Slavík vítězí na 4X Pro Tour - tentokrát ve Winterbergu

Autor: Tomáš Slavík, vydáno: 30.5.2022

Tomáš Slavík dokázal uplynulý víkend znovu zvítězit na 4X Pro Tour světové série v německém Winterbergu. Po vítězství týden zpět ve Skotsku získavá náskok v celkovém pořadí 4X Pro Tour a drží 1. místo před dalšími závody série, které se přesouvají na území ČR - 9.7. do Dobřan a 16.7. do Jablonce nad Nisou.

"Ve Winterbergu jsem už spoustu let nezávodil. Moc mě tam nebavila trať, ale ta se předělala a musím říct, že mě to bavilo, i když místa na předjíždění tam moc nebylo. Bylo to doopravdy o první rovince, ale ta byla zase férová, dlouhá a nezáleželo z jaké pozice kdo jel, takže každej měl stejný šance. Kvaldu jsem i tak docela zmáčkl a zvítězil jsem o více než vteřinu, což je na takové trati opravdu velkej náskok, takže jsem měl radost a do závodu jsem šel se super pocitem. Na startu byla hodně rychlá rampa, ale cítil jsem se na ni skvěle stejně jako na celé startovní rovince. Ve finále jsem bohužel nedal úplně ideální start, tak jsem to musel trochu zmáčknout, ale v první zatáčce jsem byl naštěstí na jedničce a tu jsem udržel až do cíle.
Teď mám jeden víkend pauzu od závodění, ale poté mě čeká závodní maraton, kdy pojedu 8 závodů v 8 týdnech a do toho organizovat JBC 4X Revelations v půlce července. Vypadá to, že o zábavu bude postaráno a fakt se na to těším!"

8 týdnů a 8 závodů v urban DH, Crankworx a 4X Pro Tour... a nejen na evropským kontinentu, ale i v Jižní Americe. To bude jízda! Těšte se!

Kompletní výsledky zde.

Pro více info sledujte sociální sítě Tomáše Slavíka:

https://www.tomasslavik.com
https://www.facebook.com/tomslavik63
https://www.instagram.com/tomasslavik63
https://www.youtube.com/tomasslavikdotcom

Photo credit: Dennis Diete

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí