Revoluce v elektrocyklistice: Bosch eBike Systems představuje novinky

Autor: Adam Maršál, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 19.7.2022

Společnost Bosch eBike Systems na výstavě Eurobike ve Frankfurtu nad Mohanem představila novinky, které přepisují zaběhnuté návyky v užívání elektrokol. Tady je vše stlačeno do 3 minut vašeho života.

Nespadnete při brzdění

Až 29 % pádů na kole je způsobeno nesprávným brzděním. Mokro, písek, drolivý ani sypký povrch už vám nebudou nahánět strach, protože je tu ABS! Technologie, která už 40 let pomáhá řidičům a 20 let motorkářům, je nyní připravená i pro ebikery. Nejmenší systém ABS na světě je o 77 % menší a o 55 % lehčí než jeho předchůdce. ABS od Bosch eBike Systems je vyvinuto pro všechny druhy elektrokol od těch do města až po elektrická horská kola pro tvrdé sportovce. I když teď možná kroutíte hlavou a říkáte si, že to není nic pro vás, tohle prostě chcete zkusit!

Dostanete tolik elektropodpory, kolik právě potřebujete

Systém teď rozpozná, že jedete proti větru nebo stoupáte, a automaticky vám přidá elektrickou podporu, aniž byste museli zvýšit výkon nebo změnit jízdní režim.

Nebudete se trápit při tlačení do kopce

Někdy se něco nedá vyjet a na řadu přijde vysilující tlačení. Tomu je teď konec. Tlačítko na řídítkách aktivuje přípomoc, díky níž se kolo sápe do svahu samo a lehce jako pírko. Systém ocení ebikeři v těžko prostupném terénu stejně jako uživatelé elektrických cargo biků s těžkým nákladem.

Nebudete se ho bát nechat na ulici

Všichni se bojí, že přijdou ke kolu a ono tam prostě nebude. Takhle už ne. Nově elektrokola vzdorují zlodějům vícestupňovým systémem ochrany. Elektrokolo nyní samo pozná, pokud s ním někdo manipuluje. Rozlišuje mezi chvěním a tím, jestli ho chce někdo přemístit. Na plné kolo spustí výstražný tón a vám do mobilu pošle varovnou zprávu. Na displeji pak v mapě uvidíte, kde se vaše elektrokolo nachází a kam se přesunuje. Jedno kliknutí a aplikace volá policii!

Svezete s ním náklad i děti

Elektrické cargo biky jsou trend. V Německu, Nizozemsku a ve Skandinávii se stávají náhradou za druhé auto do rodiny. Po městech stěhují objemné zboží a v Německu si je teď oblíbili i rodiče, kteří s nimi vozí děti do školky nebo do školy. Do korby se vejdou hned dvě! Pohon s novým chytrým systémem určený pro elektrické cargo biky nyní dokáže vaše šlapání zesílit až čtyřikrát a obří kroutící moment se přidává při rozjezdu, který je s nákladem nejtěžší.

Přispějete k čistšímu Česku

Čtvrtinu emisí CO2 způsobuje motorová doprava. Ježdění na elektrokolech zmenšuje dopravní zácpy, hluk i množství výfukových plynů. Skupina Bosch jde ale dál. Všechny její závody jsou klimaticky neutrální už od roku 2020. Všechny baterie od Bosch eBike Systems se recyklují. Jednoduše je vrátíte v servisu a vyměníte za nové. V akumulátorech se daří snižovat množství vzácných kovů. Třeba kobaltu je v nich nyní o 65 % méně než v roce 2013.

Vyberete si přesně to, co potřebujete

Co cyklista, to jiné priority. Bosch eBike Systems nabízí řešení pro každého, kdo chce jezdit na elektrokole. Motory jsou silnější. Akumulátory jsou pro změnu menší a mají větší kapacitu. Pak jsou tu levnější a čitelnější displeje, zmenšené řídící jednotky, chytřejší funkce a mnoho dalšího.

Chcete vědět víc o produktech Bosch eBike Systems? Jděte sem:

Diskuze

  • anonymní uživatel Strakous (strakaptak (a) gmail.com) 30.7.2022 - 12:45

    Za mě je to strašný nesmysl ....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí