Americkou legendu Fasthouse definuje Speed. Style. Good Times! Zažij to taky!

Autor: Wolfie, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 30.8.2022

Znáte Fasthouse? Rozhodně by jste měli. Fasthouse je značka zrozena v pachu benzinu, nedá dopustit na své kořeny a zároveň využívá nejnovější technologie. Wolfie z Wolfie picks ti přiblíží historii, současnost a budoucnost značky FH.

Zrod značky Fasthouse

Během pozdních 60. a počátku 70. let., kdy každodenní mantrou většiny lidí bylo sousloví "peace, love and freedom" se zrodil sen. V tu dobu se v jednom z domů v Newhallu v Kalifornii scházeli rychlí závodníci i jiní nadšenci, kteří milovali závodění, trénování na dvou kolech a prostě vše co s tím souvisí. Jen co by kamenem dohodil se opodál prostírala trať Indian Dunes. Povídali si, pili, sdíleli zážitky a bylo jim dobře. Z toho čerpají inspiraci zakladatelé značky Fasthouse dodnes. Byly to pro ně "good times", na které vzpomínají a ze kterých jednají. Jedním ze zakladatelů je Kenny Alexander, který je stále aktivní v nynější společnosti, pracuje tam i jeho otec, který vlastnil "house", kde se scházeli tamní rychlí jezdci. Od toho je odvozen název pro pozdější web a značku "fast house" = Fasthouse.

Day in the Dirt

O třicet let později začala éra pořádání motokrosové grand prix Day in the Dirt, která měla navodit podobnou atmosféru, podobné naladění a kamarádství jako u prvních off-road závodů z minulosti, které se pořádaly nejen na veřejných tratích, ale i na divoko v poušti. V roce 1998 se pořádal první ročník. V roce 2021 se konal 24. ročník v Glen Helen. V březnu 2022 se konal Day in the Dirt Down South na Floridě, celkem třetí v pořadí. Je to vždy velká událost, takový MX Woodstock s hudbou, závoděním, pitím piva a prostě oslavou života a sdílení vášně pro dvě kola. Pro účastníky to není o tom, kdo z nich vyhraje, není to pro ně o tom, co první z nich v každém ze závodů dostane, ale o tom, že jezdí se svými kamarády, se kterými se potom večer sejdou u ohně a vyprávějí si a mají se zase fajn. V rámci marketingu těchto akcí jsou dostupné i limitované série produktů s logy silných partnerů, jako je například RedBull.

Surfercross a MTA

Fasthouse pravidelně pořádá také akci Surfercross, jezdí se na motorkách na trati i na prkně na vodě. Kolem celé akce je taká hudba a párty, prostě "coastal chaos". Proto některé nové designy lifestylového oblečení budou zohledňovat i tématiku surfování. Fasthouse se účastní každoročního MTA World Two-Stroke Championship v Glen Helen Raceway se sloganem "Still Smokin'" a řadou limitovaného oblečení pro tuto událost.

Oblečení Fasthouse

Začalo to závoděním, pak spolu pořádáním závodu, později se přidal i web, který informoval o novinkách, co se plánuje a sdílel nadšení a dojmy již proběhlých závodů. Jedna věc vedla k druhé a zrodila se značka oblečení Fasthouse. Ale to, co vlilo do značky Fasthouse život, je nedotknutelné. Jsou to vazby lidí, nadšení, vášeň a také pocit sounáležitosti. Speed. Style. Good Times. To je motto značky. Fasthouse mimo svých sportovních a lifestylových aktivit navrhuje a produkuje motokrosovou a MTB výbavu a oblečení. Záměr ve Fasthouse produkci není jen na funkci a cool vzhled, i když to je také důležité, ale je to zejména o zachycení podstaty toho, co máme všichni, co jezdíme, společné a to je život, který přináší vášeň pro dvě kola.

Spolupráce s jezdci

Fasthouse každý rok rozšiřuje portfolio svých produktů o nové druhy zboží, byť minimalisticky v úzkém záběru střihů či provedení a barev, také spolupracuje na mini kolekcích se známými mx/fmx jezdci, například v minulosti s Tylerem Beremanem, Twitchem, aktuálně s bike freestyle jezdcem Tylerem McCaulem a s FMX jezdkyní Vicky Goldenovou. Nově připravuje mini kolekci zboží s RedBull freestyle bike jezdcem Emilem Johanssonem. Již nedělají jenom MX oblečení, mají i lifestyle, mají i MTB výbavu a to ne ledajakou.

Kooperace se známými brandy

Fasthouse také spolupracuje s různými světoznámými brandy, například pravidelně s výrobcem piva 805, jejich logo se pak objevuje na tričkách, mikinách, čepicích, dresech i rukavicích. Se značkou VonZipper, která vyrábí motokrosové i sluneční brýle. Jejich motokrosové brýle mají s Fasthouse výbavou sladěnou barevnost. Se značkou Hot Wheels v limitované edici volnočasového oblečení i dresech. Se značkou Red Bull pravidelně v limitované sérii volnočasového oblečení a dresech.

Centrála Fasthouse

Jak to na FH centrále vypadá? Klidně se tam stavte na kávu. Najdete tam gauč, kávovar i někoho na popovídání. Fast "house" najdete na adrese 28757 Industry Dr, Valencia, California, USA.

Fasthouse rodina

A co bude s Fasthouse v budoucnu? Zakladatelé i jejich nástupci budou vždy věrní minulosti, svým "good times" kořenům, i když hledí i na nové obzory a možnosti růstu. Rozrůstání rodiny Fasthouse po celém světě, to je v "našem" plánu. Jak píšu o této značce a překládám její původ, protože se snažím sdílet s ostatními svůj zápal pro to, co Fasthouse představuje a s čím rezonuje, musím říct, že se cítím být součástí Fasthouse rodiny.

Za mne, z pozice jezdce a nyní i dovozce do ČR, je Fasthouse spojením skvělého minimalistického designu, funkce a nadhledu, který je z FH tvorby cítit a který umožňuje kamarádství a pohodu a sdílení zájmu pro společnou věc i v rámci společnosti. Unikátní čistý jemně retro design čiší z oblečení, výbavy i doplňků. Oblečení je snadno kombinovatelné mezi sebou díky vizuální jednotě a grafického souladu použitých prvků a materiálů. Fasthouse má tah na branku a přesto ze svých produktů nedělá svojí koncovou cenou nedostupný sen. Nebojí se vyčnívat, nebojí se být sem tam punk či retro. Je věrný svým tradicím.

FH klasické černobílé designy dresů a rukavic unese veteránská Čezeta i motocykly typu Cafe Racer. Vícebarevné kombinace naopak oceníte na mx / enduru / quadu / bmx i downhillu. Pro MTB mají tlumenější barevné kompozice jak u dresů, tak u kalhot. Fasthouse rukavice jsou určeny pro všechny off-road disciplíny, v mnohých barevných i funkčních provedeních. Vybere si skoro každý, kdo má rád jednoduché linie a barevnost, čistou a přesto výraznou grafiku.

Wolfie z Wolfie picks

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí