Freerider Sam Pilgrim bude nově jezdit za Canyon

Autor: Keli, vydáno: 4.1.2023

Známý slopestyle jezdec, učastník Red Bull Rampage či mistra světa FMB World Tour Sam Pilgrim se v poslední době silně věnuje svému Youtube kanálu, ale nezapomíná ani na závodění. A právě tento britský jezdec je nejnovější posilou soupisky Canyon CLLCTV.

   

Sam Pilgrim je díky svému nakažlivému nadšení a rozsáhlému seznamu úspěchů jednou z výrazných tváří freeridové scény. Od roku 2023 tato světová ikona bude jezdit za Canyon, jednu z nejuznávanějších značek kol.

Přestože je mu teprve 32 let, závodně jezdí už více než 20 let. Sam Pilgrim, původem z britského Colchesteru, je nyní celosvětově proslavený díky svému velmi úspěšnému kanálu na Youtube, který dosahuje více než 1,8 milionu odběratelů a kde se dvakrát týdně objevují nejrůznější videa. Sam se však prosadil především na nejvyšších úrovních slopestylu, freeridu a dirtového ježdění.

Na mezinárodní scéně na sebe poprvé upozornil v 17 letech vítězstvím v rakouské soutěži King of Dirt. Titul mistra světa FMB World Tour získal v roce 2013 a následovala pódiová umístění na Crankworx, Dirtmasters, Red Bull Joyride či festivalu FISE. K jeho legendárnímu statusu od té doby přispěla i výrazná vystoupení na X-Games a Red Bull Rampage.

V roce 2015 Sam zaměřil svou pozornost na tvorbu obsahu a spustil kanál Sam Pilgrim na Youtube. Ten se rozrostl v jeden z největších kanálů ve světě MTB. A navzdory nárokům spojeným se správou velmi populárního kanálu Youtube se Sam nadále snaží plnit svou osobní výzvu, kterou je jedno pódiové umístění ročně. Vedle toho jeho výzvy, výlety a dobrodružství inspirují obrovské množství jezdců po celém světě.

Fully, pevňáky i ebiky

Canyon CLLCTV je komunita bajkerů, závodníků a ambasadorů značky Canyon jejichž cílem je sbližovat jezdce a povzbuzovat více lidí, aby vyrazili na traily. Jako člověk, který jezdí na jakémkoli kole, kdekoli a kdykoli se Sam do rodiny Canyon CLLCTV skvěle hodí.

Sam jezdit na většině MTB kol z nabídky Canyonu. Pro freestyle a streetové ježdění bude sedlat kola Stitched 720 a Stitched 360, na trailech ho budeme vídat na kolech Canyon Spectral a Stoic, zatímco pro bikeparkové ježdění bude Sam používat kolo Canyon Torque. Sam si také garáži již pripravil místa u zásuvky pro elektrokola Spectral:ON a Torque:ON.

"Rok 2023 s Canyonem bude epický. Je to splněný sen. Budu jezdit na těch nejlepších kolech s tím nejúžasnějším týmem, což znamená spoustu parádních dní na kole a s nimi přijde i pořádná dávka videí. Během roku se zúčastním také několika soutěží. No prostě si budu užívat každou minutu. Jdeme na to!"

Samův první projekt se společností Canyon je naplánován na únor 2023 a video se očekává na jaře.

Foto: Lewi Pilgrim @lewbo

Diskuze

  • anonymní uživatel Karel (Nemam) 5.1.2023 - 13:00

    Asi mu slíbili zub

    • anonymní uživatel Bambuch 6.1.2023 - 12:27

      nebo že mu vymlátí i ten zbytek

  • anonymní uživatel Kule 5.1.2023 - 17:26

    Bude používat revoluční systém K.I.S. ?

    • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 6.1.2023 - 9:23

      Natürlich!

    • anonymní uživatel barspin (berspin (a) seznam.cz) 6.1.2023 - 11:40

      Že by to zpomalilo barspin v momentě kdy má zase chytit řídítka? :thinkingface

      • anonymní uživatel Kule 9.1.2023 - 9:59

        Takže letos to budou mít všichni slopestyle canyon riders i v klikách, že?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí