MojeKolo

Video: MRSN a jeho Kanadský zápisník - Golden Bridge

Autor: MRSN, kategorie: Video, vydáno: 5.2.2023

Po dlouhých šesti letech jsme se s kameramanem Martinem Vrbickým vrátili do mekky MTB do kanadské Britské Kolumbie. Tenkrát jsme tu natáčeli dokument CanaDream mapující jednotlivé lokality a úroveň ježdění v Kanadě.  Teď a tady stojíme znovu v přesvědčení, že si odvezeme domů záběry do hlavní části připravovaného celovečerního dokumentu o zrodu a vývoji MTB nejen v ČR. Pojďme se společně podívat na osm dílů jako videostory z mé GoPro kamery.  To a mnohem víc jsme zažili během i mezi natáčením dokumentu "Ten, co slaví každý den!" Ten bude mít premiéru v říjnu letošního roku... Náš plán je soustředit se na back country místa a vypustit z hlavy známé lokality, jako je Vancouver a světoborný North Shore nebo Whistler Bikepark.

Golden Bridge 

Plán na další cestu zněl jasné. Divočina a to konkrétně oblast Chilcotin, již znám že společných cest s kamarádem Zdeňkem Maňhalem, který v Kanadě žije. S česko-slovenskou posádkou ve složení Kubo Dubský, Jakub Mičák, Viktor Langer, Martin Vrbický a Zuza Svojská nasedáme do offroadových aut a jedeme pár hodin šotolinovou cestou do Gold Bridge. Tady bylo postaveno hned několik nových trailu a jejich reshape mají na svědomí hned dva borci z Čech a to konkrétně Ondra "Kachna" Váňa a Honza "Bagr" Winter.
Po pár hitech se perfektně rozjezdíme a jsme tu sami. Sázíme jeden lap za druhým až jsme do sytosti nažraný prachu. Následně se přesuneme na noc k jezeru. Jsme tu sami, obklopení krásnými výhledy na hory. Nasedáme do opuštěné loďky, koupeme se v průzračné a teplé vodě, rozděláváme oheň a připravujeme gril.

Foto: Martin Vrbický a Michal Maroši

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí