Crankworx DH nabídne konkurenci Světovému poháru i přímé přenosy s Robem Warnerem

Autor: Keli, vydáno: 21.2.2023

Festivaly Crankworx se z freestyle akcí během let proměnily na multižánrové festivaly zahrnující v podstatě všechny gravity disciplíny horských kol. Nicméně tvůrci nespí na vavřínech a posouvají se dál. Na letošní sezónu připravili seriál Crankworx DH, který nabídne konkurenci Světovému poháru. Obří prize money, spousta kamer, soutěž 1199 Award a Roba Warnera za mikrofonem přímých přenosů.

 

Crankworx DH - alternativa Světového poháru ve sjezdu

Sezóna 2023 ve sjezdu se zapíše do historie, protože se chystají velké změny a to nejen v rámci Světového poháru UCI. Společnost Crankworx nedávno oznámila své plány na zvýšení úrovně závodů ve sjezdu na horských kolech:

  • Rob Warner jako hlas Crankworx DH v roce 2023, spolumoderátor Eliott Jackson. Přímé přenosy všech závodů Crankworx DH na Red Bull TV.
  • Větší počet kamer pro lepší pokrytí drah závodů Crankworx DH.
  • Celkové tituly Crankworx World Tour Downhill Championship budou uděleny jezdcům a jezdkyním s nejvyšším počtem bodů v na konci sezóny Crankworx.
  • 1199 Award, zcela nová ceny v závodech horských kol ve sjezdu

Čtyři závody v roce 2023

V roce 2023 se uskuteční čtyři záovdy v rámci Crankworx World Tour DH Championship. Začíná se již v březnu v Rotorua, zde odstartují závody s historicky prvním přenosem Crankworx DH 2023 z lesů Whakarewarewa a Titokorangi. Pokračuje se v květnu v Austrálii, v Cairns, poté se seriál přesouvá do Rakouska do Innsbrucku a v červenci ve Whistleru bude sezóna Crankworx DH zakončena prvním závodem na nové trati 1199 ve Whistler Mountain Bike Parku.

Vzhledem k tomu, že na každém z čtyř závodů Crankworx DH budou za umístění prize money, plus peníze za celkové pořadí a také prize money z 1199 Award, je pro elitní sjezdaře a sjezdařky v roce 2023 připraveno celkem přibližně 130 000 CAD (kanadských dolarů).

Cena 1199 Award

Cena "1199 Award" (označovaná také jako "1199") bude udělena jezdci nebo jezdkyni, kteří v průběhu sezóny Crankworx Downhill překonají v celkové, pořadí 1199 Award hodnotu 1199 bodů. Jezdec (muž i žena), který jako první dosáhne více než 1200 bodů v žebříčku, získá cenu 1199 Award a odměnu 10 000 CAD. Pokud se tento výkon nepodaří splnit během roku, peněžní odměna se přenáší do další sezóny a jackpot se navyšuje.

Tato cena byla pojmenovaná na počest legendárního bodového zisku Stevieho Smithe. Tragicky zahynuvší kanadský jezdec právě tímto bodovým ziskem vyhrál celkové pořadí Světového poháru ve sjezdu v roce 2013.

Fandové sjezdu vydělají

Jestli jste měli po "převzetí" mediálních práv ke Světového poháru společností Warner Bros obavy, že nebude na co koukat, tak seriál Crankworx DH bude určitě více než slušná náhrada. Ale jak to bude se svěťákem a jeho mediálními přenosy doopravdy si budeme muset ještě chvíli počkat. Každopádně fanda světového sjezdu určitě tratit nebude.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 22.2.2023 - 9:31

    Už se poprali? Každopádně se těším

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí