MojeKolo

Garbaruk - specialista na pohon

Autor: Protocycles, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 7.3.2023

Rodinná firma Garbaruk vznikla před osmi roky na základech závodního motorsportu. Roky ladili motorky a vyráběli mnoho rozmanitých dílů od řidítek po specifické části motorů. Po této kapitole byli schopni dát dohromady tým vysoce kvalifikovaných a zapálených lidí k projektování, výrobě i testování kolařských součástek. Přerod byl poměrně plynulý. V prvopočátcích se zaměřili na kompletování a ladění hi-end kol, včetně  výroby kvalitních tuningových dílů. Tato etapa plynule přešla do výroby kompletního alternativního pohonu kompatibilního v celé šíři současných standardů.

 

U Garbaruku si vyberete ucelenou rodinu lehkých kazet, jednopřevodníků, kladek a ramének přehazovaček, šroubů, drobných doplňků a dutých frézovaných klik. Kazety pro 10-11-12 rychlostní systémy, jsou lehké a frézované z jednoho bloku materiálu. Masivní nabídku jednopřevodníků všech možných tvarů a uchycení pro 1x systémy mířící na asfalt i do terénu. Dalším zajímavým sortimentem jsou raménka přehazovaček a jejich kladek rozšiřující rozsah přehazovaček. Součástí výrobního programu, který se kompletně odehrává pod jejich střechou je i barevná anodizace. 
Ladění kol a barvičky jsou spolu neodmyslitelně spjaté.

Duralové, CNC frézované a přesto duté kliky Garbaruk XC (391g/170mm bez převodníku) s Q-faktorem 170mm se vyznačují minimalistickým vzhledem, nízkou váhou a tuhostí i odolností nutnou k technické podobě současného XC. Nesou 30mm dutou osu délky 136mm. Nabízené délky jsou 165 / 170 / 175mm. Samozřejmostí je různorodá nabídka tvarů a barev převodníků. Ty jsou ke klikám připevňovány skrze Cannondale direct mount standard a nejlépe jim to sluší pochopitelně spolu s vlastními převodníky Garbaruk. 

 

Převodníky Garbaruk jsou nabízeny pro veškeré rozšířené současné standardy uchycení ke klikám. Ať už šrouby, či různé druhý přímých montáží. Nabídka obsahuje kruhové, oválné i aero tvary. Všechny plně kompatibilní s 1x převody. Výběr zahrnuje převodníky pro 9-10-11-12 rychlostní systémy a spolupracují s hlavními výrobci řetězů. To vše v různých barevných alternativách. 

Kazety Garbaruk jsou frézovány z jednoho kusu oceli, kde největší pastorek je vždy zvlášť a je ze 7075 slitiny hliníku. Na začátku je 9kg ocelový blok a na konci 340g závodní kazety. Tvary zubů jsou pečlivě opracovány, aby hladce řadili se Shimanem či Sramem. Zároveň mají ošetřené padání řetězu při protočení dozadu na nejlehčích převodech. Jejich přínosem je vyšší rozsah, nižší hmotnost a barevná rozmanitost. 

Raménka přehazovaček rozšiřují rozsah přehazovaček, pokrývají rozsah vlastních kazet a také podtrhují barevný charakter kola. Do ramének jsou nabízeny různě barvné kladky. Je možné pořídit i celé - kazetu s raménkem přehazovačky i kladkami. 

Za zmínku stojí i šrouby do převodníků, deklíky na představec, samostatné jistící matice ke kazetám i klikám, pro možnost barevného tuningu.

Dovozcem Garbaruk je Protocycles.
www.protocycles.cz

Diskuze

  • anonymní uživatel obycejna nula (0 (a) 0.c0m) 7.3.2023 - 5:56

    A jak to prosim pekne je s krupanim tech jejich kazet? Kolega jejich kazetu ma, a vazne se to neda poslouchat..

  • anonymní uživatel @obycejna nula 7.3.2023 - 9:18

    Kolega je solista, schvalne si implementoval do kola krupani aby ho na vyjizdkach nechtel nikdo doprovazet :)

  • anonymní uživatel obycejna nula (0 (a) 0.c0m) 7.3.2023 - 11:05

    ….i to je mozne, ale hlavne je to gramar…a to krupani mozna k tomu bylo jako darek zdarma ;)

    • anonymní uživatel Franta Kocourek 7.3.2023 - 11:30

      Na jaky orech tu kazetu ma?

  • anonymní uživatel obycejna nula (0 (a) 0.c0m) 7.3.2023 - 11:43

    myslim ze to mel jeste 11ku/hg, ale nechcu kecat

  • anonymní uživatel Strčprstskrzprd 7.3.2023 - 13:26

    Největší problémy s křupáním mají zpravidla komponenty frézované z jednoho kusu.

    • anonymní uživatel FiLus (f.lopusny (a) gmail.com) 12.3.2023 - 19:58

      ten hliníkový a priskrutkovaný najväčší pastorok asi nebude tak úplne s rovnakého jedného kusu ako zvyšok kazety...

      • anonymní uživatel Strčprstskrzprd 13.3.2023 - 8:37

        ten stejně nepoužívám

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí