reklama

Red Bull Cerro Abajo 2023 Medellín: Slavík mimo stupně vítězů

Autor: Keli, vydáno: 6.3.2023

Juanfer Vélez vyhrál druhé kolo seriálu Red Bull Cerro Abajo 2023, které se v sobotu poprvé konalo v kolumbijském Medellínu, a ujal se celkového vedení. Márty Brza o jedno místo nepronikl do finále a Tomáš Slavík se ve své závodní jízdě potýkal s technickými potížemi. Shrnutí medellínské akce a replay je zde.

Druhé kolo Red Bull Cerro Abajo 2023

Medellín je po Bogotě druhým největším městem Kolumbie a nechvalně jej proslavil Pablo Escobar, který zde založil Medellínský kartel obchodující s drogami. Naštěstí tato nebezpečná doba je již pryč  a se  zde mohl uskutečnit další kolo seriálu městských sjezdů Red Bull Cerro Abajo 2023. První kolo se konalo v půli února v Chile a tam si vítězství připsal náš Tomáš Slavík.

Domácí jezdec vítězí 

Dráha v Medellínu byla výrazně kratší než v prvním kole ve Valparaiso, jezdce zde na trati strávili o téměř minutu méně času. Kolorit dráhy byl typický jihoamerický, nechyběly schody ani velké skoky a samozřejmě ani davy frenetických fanoušků. Ty hnaly dopředu především svého favorita Juanfera Véleze, ten předvedl velice kvalitní výkon a s náskokem 1,927 sekundy zvítězil, když předstihl dalšího kolumbijského krajana Sebastiana Holguína.

Češi si vybrali smůlu

Na start závodu se postavili i dva čeští zástupci, Tomáš Slavík v roli hlavního favorita, druhým do party byl Marty Brza, které přijel především sbírat zkušenosti. Bohužel k postupu do finále chybělo trochu štěstí, stačilo být o jedno místo výše a bylo to tam.
Nedařilo se ani Tomášovi Slavíkovi, ten sice víceméně vyléčil zraněný kotník z tréninku z Valparaiso, ale ve finálové jízdě chytl v druhé půli tratě defekt a posledních cca 30 sekund jel na dlouhé schodové pasáži s prázdným zadním kolem jen na vložce do pláště. Výsledkem bylo až šesté místo se ztrátou necelé 4 sekundy na vítěze (Datlova jízda v záznamu začíná v čase 1:02:12).

Výsledky 2023 Red Bull Medellín Cerro Abajo

V celkového pořadí Vélez nyní přeskočil Slavíka a s náskokem 42 bodů se ujal vedení v seriálu městských sjezdů před třetím a posledním kolem v mexickém Guanajuatu, které se koná v sobotu 25. března.

1. Juanfer Vélez 1:25.039
2. Sebastian Holguín +1.927
3. Lucas Borba +2.519
4. Gabriel Giovannini +3.037
5. Pedro Ferreira +3.866
6 Tomáš Slavik +3.984

Průběžné pořadí Red Bull Cerro Abajo series 2023

1. Juanfer Vélez 119
2. Tomáš Slavík 77
3. Lucas Borba 70

Foto: Red Bull Content Pool

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel ZpatkyDoDnuVRoce94a95 (nocjepul (a) kad.ne) 6.3.2023 - 9:57

    dobrý

  • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 6.3.2023 - 14:46

    Hrozná kudla na těch schodech.

  • anonymní uživatel Reww 7.3.2023 - 5:50

    Brza je prachatyho taty mazanek co si jezdi v medaru za milion a kole za ctvrt mega. Takze bych ho tady ani nezminoval! Kam se na neho hrabe mistr sveta Slavik, s kolem za polovinu ceny a dodavkou. :D

    • anonymní uživatel Ádoš 7.3.2023 - 14:08

      Nezbývá ti, než se stát na stará kolena budhistou. Vysírej signály do vesmíru a třeba to příště vyjde a narodíš se prachatýmu tátovi, kterej tě pojme za mazánka a bude ti platit drahé koníčky. Ale vzhledem k tomu, že si evidentně nepřející, závistivej kojot, tak se dost možná příště narodíš jako moucha. Tím pádem, raději zpozorni a na ten Budhismus se nedávej, riziko nechtěné reinkarnace je veliké...

      • anonymní uživatel Vhovněplavekraula 7.3.2023 - 16:52

        To bude nejspíš taková ta moucha s utrženejma křídlama co pobíhá na špičce žaluda nad hladinou ve vaně...

        • anonymní uživatel Lados 12.3.2023 - 17:31

          Me by spis zajimalo, zda ten prispevek psal opravdu Ados. Jako zni to dost dementne, takze pravdepodobnost je velka, nicmene v dnesni dobe si nemuze byt clovek jisty, zda se mu zase nekdo nepokusil ukrast kus osobnosti.

          • anonymní uživatel Ádoš 17.3.2023 - 17:17

            Tvý bábě ukradli kus osobnosti. Na hrubej pytel, hrubá záplata. Nesnáším tyhle závistivé, nepřející uplakánky. Co je komu do toho, koho a jak podporují rodiče. Co s takovym vocasem, ještě jsem byl mírnej.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí