reklama

Novinka: Canyon Neuron - zcela nový ultimátní model pro dobrodružné bajkery

Autor: Keli, vydáno: 21.3.2023

Skutečně skvělé horské kolo je víc než jen součet jeho částí - víc než jen kombinace karbonu, hliníku a oceli. Je to přítel, který vás motivuje šlapat do pedálů vstříc novým obzorům, zažít víc zážitků a poznat míst, která jste si předtím, než se ve vašem životě objevilo toto výjimečné kolo, nedokázali představit. A pro horské cyklisty, kteří touží poznat tento druh dobrodružství, je takovým kolem Canyon Neuron. Celoodpružené univerzální kolo se zdvihem 140 mm a 29" koly, které splňuje požadavky na efektivitu stoupání, trailové schopnosti a celodenní pohodlí, Neuron je vstupenkou k nezapomenutelným dobrodružstvím na nezapomenutelných trailech.

Nový rám i geometrie

A nyní se jedno z nejoblíbenějších kol v portfoliu horských kol Canyon posouvá dál. Nový Neuron je lehčí, rychlejší, odolnější a schopnější a je připraven na vyšší, delší a divočejší dobrodružství než kdykoli předtím. To vše díky řadě optimalizací a nových vlastností, včetně přepracované, jistotu vzbuzující trailové geometrie, vylepšené ovladatelnosti, lehčích rámům a mnoha dalších. Stručně řečeno, toto je dokonalé kolo, na kterém můžete podniknout svůj další velký výlet. 

 

Jedno kolo, co zvládne vše

Kerstin Kaufmann, manažerka značky MTB ve společnosti Canyon Bicycles, vysvětluje myšlenku nového modelu Neuron: "99% jezdců MTB zaměřených na dobrodružství chce to jediné skvělé kolo, které prostě splňuje všechny požadavky. Přesně to jsme vytvořili s novým modelem Neuron - lehké, pohodlné, sebejisté trailové kolo, které zvládne všechno a dobře. A díky řadě vylepšení oproti předchůdci můžeme s hrdostí říct, že je to nejlepší trailové MTB, jaké jsme kdy v Canyonu vyrobili." 

Modernější ve všech ohledech

Ve srovnání s předchozí generací se nový Neuron zlepšil v řadě klíčových oblastí: 

  • Nižší a delší: díky kratší sedlové trubce (-20 mm u velikostí M, L a XL) a delšímu dosahu (Reach) získáte více prostoru pro manévrování, když se stezka stane obtížnější.
  • Jezděte rychleji, jezděte stabilněji: díky položenějšímu hlavovému úhlu je kolo v rychlosti pevnější, stabilnější a klidnější.
  • Efektivnější šlapání: díky strmějšímu úhlu sedlové trubky 76° si užijete vzpřímenější pozici pro výkonnější šlapání. Překonávejte stoupání snáze, celokarbonový rám modelu Neuron CF je nyní o 200 g lehčí. 
  • Méně času s údržbou, více času na jízdu: plně utěsněné vnitřní vedení kabelů a robustní těsnění ložisek chrání před nečistotami a minimalizují nároky na údržbu. Navíc zesílené šrouby a vylepšená těsnění čepů znamenají bezproblémový výkon po celé sezóny.
  • Pokročilá ochrana rámu: rám Neuron je připraven vydržet dlouho díky nastavitelnému chrániči řetězu, nastavitelnému vodítku řetězu, chrániči řetězové vzpěry a vyměnitelné ochraně spodní rámové trubky (u karbonových kol CF) nebo diskrétnímu průhlednému fóliovému polepu spodní rámové trubky (hliníková kola AL).
       

Srovnání s předchozí generací

Neuron CF 9 SL

   

Kolo Neuron CF 9 SL, které je k dispozici v cenové relaci 4 999 Euro, je postaveno na zcela novém, o 200 g lehčím karbonovém rámu Neuron CF a je osazeno špičkovými komponenty napříč celou řadou - špičkovou vidlicí FOX 34 Float Factory, bezdrátovým řazením SRAM GX AXS, výkonnými brzdami SRAM Code RSC a superlehkými karbonovými koly DT Swiss XMC 1501.

Neuron 7

Neuron 7 je k dispozici jako unisex model i ve specifické dámské výbavě WMN. Za 2 699 Euro je kolo vybaveno přesným řazením Shimano SLX 1x12, vidlicí FOX 34 Float Performance, robustní hliníkovou sadou kol DT Swiss XM 1700 a také teleskopickou sedlovkou.

Neuron Young hero

Pro mladší dobrodruhy je k dispozici také nový Neuron Young hero, zábavný stroj stvořený pro dobrodružství s brzdovými páčkami dětské velikosti, 27,5" koly a stejnou trailovou geometrií a kinematikou odpružení Triple Phase Suspension jako plnohodnotný Neuron. Model Neuron Young Hero bude k dispozici za cenu 1 599 Euro. 

K dispozici již dnes

Kompletní modelová řada 2023 bude uvedena na trh v úterý 21. března 2023, a to exkluzivně na webu canyon.com.  

Diskuze

  • anonymní uživatel Fredík (mikeskaaj (a) gmail.com) 21.3.2023 - 12:32

    Když se na to tahle z jedničky podívám tak je to hodně podobné mému stuntjumperu 29 2013 ;) a to bylo a je hodně všestranné kolo takže by to mohlo funguvat :)

  • anonymní uživatel VasTRek 21.3.2023 - 17:55

    Připomíná mi to novou enduro Meridu co má THčko!

  • anonymní uživatel Mario (adamou.mario (a) seznam.cz) 21.3.2023 - 20:22

    Tahání lanek přes hlavu je fakt výmysl, co si koupí jen blázen, sorry Canyon palec dolů

    • anonymní uživatel VanDam 21.3.2023 - 22:06

      Kvuli tomu nejde koupit nejaky jiny predstavec, kdyz jsou lanka skrz hlavko, nevite?

      • anonymní uživatel Honza K. (Kolo.bazar (a) email.cz) 22.3.2023 - 7:27

        Představec si tam můžeš dát jaký chceš. Lanka a hadice jdou mimo něj.

        • anonymní uživatel Triton 22.3.2023 - 8:24

          ale hlávko musí mít děravou krytku, takže v případě Canyonu předpokládám jedině acros? :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí