reklama

Report: iXS European Downhill Cup na Semmeringu - vyhrává Rojček, pátý Sehnal

Autor: Keli, vydáno: 17.7.2023

Léto je tady a závodní sezóna je v plném proudu. Letošní ročník Evropského poháru začal již v dubnu v Chorvatsku na ostrově Lošinj. Nyní nastal čas na druhé kolo EDC, na řadu přišel rakouský Semmering, který i letos nabídl spoustu vzrušení pro všechny účastníky. Velký úspěch zaznamenali naši východní sousedé, když získali dvě místa na stupních vítězů v mužské elitě.

Místo konání

Semmering byl letos podruhé dějištěm evropského seriálu. Po loňské premiéře s iXS Downhill Cupem se trať díky své výjimečnosti a náročnosti kvalifikovala i do letošního ročníku. Trať na Zauberbergu byla rychlá, technicky náročná a velmi přírodní. Na délce 2,5 kilometru s výškovým rozdílem zhruba 340 metrů se nacházelo vše, co má správná DH trať mít, nechyběly skoky, kameny a kořeny.

      

Spousta stop k výběru

Trať nabízela působivou rozmanitost, která od jezdců vyžadovala mimořádnou koncentraci. Bike park nabízel optimální infrastrukturu pro závod významu Evropského poháru.
Výhled z vrcholu na okolní Štýrsko vytvářel malebnou atmosféru. Semmering je a zůstává také pastvou pro oči.

Neděle, den závodu

Neděle opět nabídla optimální podmínky a dal se očekávat další skvělý závodní den. Závody začaly přesně v poledne a jezdci do nich opět dalo všechno. Napínavé souboje v jednotlivých kategoriích se postaraly o špičkové závody.

  

Superfinále ve třídě Elite Men vyhrál Adam Rojček (SVK - Osmos Gravity Team) s časem 3:07 minuty a náskokem něco málo přes 3 sekundy. Rojček vyhrál už i první kolo v Lošinji, takže si nyní může připsat i druhé vítězství, který mu zajistí slibnou pozici z hlediska celkového pořadí!
Na stupních vítězů Adama doprovodil na třetím místě krajan Denis Kohút (CTM Racing Team) a pódium završil náš Stanislav Sehnal (KELLYS FACTORY TEAM) na pátém místě.

V elitě žen dokázala Justine Welzelová (GER) zvítězit a vyhrála druhý závod iXS Evropského poháru ve sjezdu v Semmeringu. Její konkurentka Luana Cherechesová bohužel v poslední zatáčce havarovala a ztratila cenné sekundy. Kdyby k tomuto pádu nedošlo, výsledek by byl jistě jiný.

Velmi dobrý výkon v kategorii U19 převedl Ondřej Kolečík (KELLYS FACTORY TEAM) a z Rakouska si odváží cenné druhé místo. Kompletní výsledky zde.

Foto: Schnittbilder.at

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí