Report: Márty Brza druhý na Descente urbaine de Chateaurenard

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 17.7.2023

Specialista na městské sjezdy Márty Brza vyrazil do francouzské Provence na závody Descente urbaine de Chateaurenard. Podařilo se mu vyhnout všem technickým problémům i pádů a výsledkem bylo druhé místo. Jak to probíhalo? Márty nám o tom sám řekne více.

Jasné ano!

Měsíc před eventem mi na Instagramu pípla zpráva od spoluorganizátora závodu Aureliena Fontenoy... "Zdar kámo, pořádáme další závod a chtěli bychom Tě pozvat jako ridera... o vše se postaráme, zajistíme! Jedeš?"

Samozřejmě jsem neváhal ani vteřinu a rovnou jsem napsal, "JASNÝ - Jedu!" 

Chateaurenard, vzhůru do Provence

Čas do závodu utekl jako voda a já stojím na letišti v Praze a letím směr Marseille. 
Tam už na mě čeká shuttle s mým dobrým kamarádem Patrickem Robinsonem a veze nás na hotel do Chateaurenard (cca 1h cesty z Marseille).
Po příjezdu do Chato se setkáváme s další partou jezdců z Chile a plánujeme odpolední svezení a mrknutí se na trať. 
Jdu na pokoj, otevírám krabici s kolem a jdu do ho sestavit.

Následně vyrážíme mrknout na trať, která byla v průběhu stavby a zároveň jsme měli možnost vše otestovat a vyzkoušet si. 
Po lehkém tréninku na trati jdeme natočit pár Reels na Instáče aby se neřeklo... na místní schody a užít si trochu francouzské kultury. 

   

Dráha, kde není prostor na chyby

Druhý den nás čekali oficiální tréninky. Trať sama o sobě byla celkem krátká, což mi nevadí, ale není moc prostoru na chyby. 
Musí se jet hodně čistě, protože každá chyba znamená ztrátu, která se na tak krátkém typu tratě špatně dohání. 
Co mě na trati bavilo je rozhodně wallride, sekce schodů a dropů! A co mě vyloženě nebavilo byla pozavíraná sekce prvních schodů a následně dva poslední skoky na které jsme přijížděli opravdu ve velkých rychlostech a museli jsme na ně hodně brzdit. 

Pátek, den závodu

Po několika zkušenostech z předchozích závodů, kdy jsem se koncentroval na výsledek, tak se přiznám, že tady jsem nějaké lehké nervy výsledek úplně vypustil...
nepřemýšlel jsem nad umístěním páč už jsem nechtěl zažít znovu pocit zklamání, když víš, že tomu dáváš vše a v předchozích závodech se pereš buď s tím, že Ti praskají řetězy nebo se vloudí nějaká chyba. Tady jsem si to užíval, bral to jako trénink a jelo se mi skvěle!
A i podle toho to tak dopadlo, snažil jsem se jet už od začátku klidnou rychlou jízdu bez chyb, dohánět to šlapáním a klaplo to na 2. místo. Věděl jsem, že trénink jak fyzický, tak na kole nepodceňuji a dávám tomu 110% svého času a úsilí a jednoho dne se to otočí a ty výsledky tam začnou padat. 
Teď už věřím, že každý závod bude lepší a štěstí bude přát!

Záznam přímého přenosu

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Kakánek 18.7.2023 - 9:15

    tak to byla hodně krátká trať...

  • anonymní uživatel DolicekM 18.7.2023 - 18:31

    Tvl trat co je projeta za minutu! To tam ani nemuseli letet!

  • anonymní uživatel Vojta 19.7.2023 - 18:50

    tak to bylo hodně tragický. jak trat tak report... na 110% z toho cejtim letákovinu...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí