MRSN a jeho spontánně vzniklý průvodce po Tyrolsku

Autor: MRSN, kategorie: Spotcheck, vydáno: 28.7.2023

Sezóna je sice rozjetá v plném proudu a pro někoho už možná i předčasně skončila, ale pár rad a obrázků se vždy hodí a třeba i potěší. Dost možná to může být i vaše motivace a tip na příští sezónu. Žezlo přebírá Michal Maroši a jeho bedekr.

"Je květen a přemýšlím kam to poslat abych otestoval nový bike a sám se trochu před sezónou ohřál a ohnul. Pár rad a typů jsem již párkrát slyšel od kámoše/fotografa Jakuba Šedivého a to směrem k Itálii do oblasti Latsch. koukám do mapy a ono je to 600 km z Prahy tak volám parťákovi Petrovi No Controlovi a druhý den sedíme v kemperu T4 směrem Jižní Tyrolsko," popisuje vznik akce sám Márošák a dodává: "více napoví videa, které původně nebyly koncipovaný jako průvodce napříč traily, ale vzniklo to tak nějak spontánně..."

Latsch-Panorama

Na místo přijíždíme v noci. Nikdo nikde, a tak parkujeme hned u lanovky. Z informací totiž víme, že lano jede každou půlhodinu a pro bikery jen od 7-9:00 a vejde se tam pouze 10 šťastlivců. Dáváme osmou ranní a v kabině potkáme pouze švýcarskej páreček a dostanem krom pár úsměvů i nějaký další info. Nahoře bereme nekonečný Panorama trail, který má spoustu tváří. Je tu traverz jako Brno, lanový most a v lese pohádka.  Dojedem do vesnice na kafe a koláč a pak si šlápnem ještě dva kratší traily směrem zpátky k lanu.

Hodnotíme to jako ideální rozjezd, smějeme se a těšíme na další pojezd. Koupačka v řece a hurá na další lap. Kabina pro bikery totiž znovu otvírá od 15-17:00 a to za krásných 18 Euro stojí za to! Nahoře volíme druhý směr a už se na nás směje Sunny Benny trail, hurá!

Latsch - Sunny Benny

Hledání noclehu se vyplatí. Kousek nad městem je park se skills zónou, pódiem a dá se zajet autem dovnitř a najít si místo, kde se dobře kouří. Jsme tu sami... Cvičíme jógu a pijeme pivo!

Dnes je na programu druhá strana. Ptáme se v místním bikeshopu jak to tu chodí a za plechovku Plzně dostaneme vše, co ke štěstí potřebujeme. Kupujeme permici na sedačku v resortu Tarsch za 28 babek na den. Není to bikepark, ale trail park, jak nám bylo řečeno. Je tu pouze jeden flow trail a jinak legalizovali původní turistické traily s převýšením přes 1000 metrů až dolu do města. Najdeme tu i pár neznačených trailů a baví nás strašně! 

Latsch/Tarsch

Cestou po trailu jsme objevili nádherný místo na kemp s výhledem do údolí a Ježíšem v rámu, berem ho. Je tu grill i koryto na vodu a to vše v nádherným lese bez lidí...
Ráno leje jako z konve a resort jsme ještě celej neprozkoumali. Jdem na to. Na lanovce jsme sami a dost možná je tohle ježdění lepší než za sucha. Místní tvrdí, že je to nebezpečný v tomhle počasí, ale drtíme to do konce sil a do poslední jízdy. Vracíme se ke grilu a Ježíšovi.

Latsch/Tarsch Rain

Je druhá půlka května a spusta parků je kvůli sněhu ještě zavřená. Volíme směr nedalekého Reschenpassu. Přijíždíme ve čtvrtek a v pátek tady otvírají sezónu a tak dáváme den v klídečku s koupačkou v horskám jezírku a spaním v lese ve výšce vysoko nad mořem. Místo, který nevymyslíš...

Reschen - day off

Další den už jedeme 3-Lander Enduro a kameru ani nezapínám. Vždyť už sem tu párkrát byl... 

 

A to je vše, pět dní a pět nocí, co stálo sakra za to! Nalákalo vás to?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí