Novinky: Progress Cycle představil novinky značek ze své distribuce

Autor: Keli, vydáno: 26.10.2023

V průběhu srpna v blízkosti brněnské přehledy proběhla předváděcí akce společnosti Progress cycle. Ta je známá především jako dovozce kol Giant ale ve svém portfoliu má i mnoho dalších zajímavých značek. A právě na ně a jejich novinky se dnešním článku zaměříme.

Bell

Novinkou u společnosti Bell je především sjezdová přilba Full 10 Spherical, která zaujme svým poměrně futuristickým vzhledem. Při pohledu z přední části, v oblasti čela, jsou zde výrazné vybrání, která usnadní proudění vzduchu k hlavě. Maximální ochranu proti rotačním silám vzniklých při pádu zajistí Mips Spherical, helma je složena ze dvou polopolí které na sobě vzájemně kloužou. Při případném pádu se vnější polokoule může nezávisle pootočit na vnitřní polokouli a tím snížit možnost poranění mozku.
Hmotnost přilby je rovných 1000 g a cena bez koruny 16 000 Kč.

Další novinkou je přilba Sanction 2, lehká bikeparková helma s drzými novými barvami, výrazným designem a technickými prvky převzatými z platformy Full-10 Spherical. Giro se zaměřilo na tři klíčové prvky - pohodlí, prodyšnost a hodnota. A dostupná cena, základní model vychází na 2 999 Kč, vyšší modely Sanction 2 DLX MIPS v atraktivnějších designech navíc s Mips ochranou a magnetickou přezkou Fidlock pak 4 999 Kč.

Giro

Další novinkou tentokrát v portfoliu značky Giro je lehká fullface přilba Giro Coalition Spherical určená pro enduro a bikeparkové ježdění. Hmotnost 800 gramů (velikost M/L) včetně ochrany proti rotačním silám Spherical Technology Powered by MIPS. Přilba klade důraz na kvalitní odvětrání, k tomu využívá masivní vstupy vzduchu na přední straně spolu s efektivními ventilačními otvory na zadní straně. Ty jsou propojené prostřednictvím hlubokých vnitřních kanálů.
Jedna z inovací u přilby Coalition leží skrytá uvnitř: systém Halo spojuje chránič brady s materiálem Pebax (materiálem navrženým tak, aby poskytoval perfektní rozsah pružnosti a tuhosti) a elastomerovými podložkami integrovanými do EPS, které absorbují a rozptylují kinetické síly. Výsledkem je přilba, která překonává standardní certifikaci na deformaci chrániče brady téměř dvojnásobně. Cena 8 399 Kč.

Příznivce lehkých rukavic, které na ruce téměř nevnímáš, určitě potěší model Giro Rodeo, který navíc disponuje i drobnými D3O Ghost chrániči na nejvíce nárazu vystavených místech.

Camelbak 

Výrobce všeho co se týče hydratace rozšiřuje nabídku především dámskými verzemi batohů, brašnami na kolo pro bikepackery. Mne nejvíce zaujala novinka kovová, z nerezu nebo titanu vyrobenou láhev Podium Vacuum Insulated. Dvouplášťové provedení zajistí uchování teploty nápoje jak v největších vedrech, tak v největším mrazech. Prostě klasická termoska na kolo. Ceny za nerez verze 859 Kč (530 ml) a 999 Kč (650 ml), titanová verze 2 499 Kč (530 ml).

Raskullz

Novou značkou v distribuci Progress cycle je výrobce dětských stylových helem Raskullz. Netradiční a neotřelé designy v nich vaše dítě určitě bude vystupovat z davu.

Crankbrothers 

Značka Crankbrothers představila druhou generaci oblíbených plastových pedálů Stamp 1. Lehké kompozitové tělo doplňuje 10 kovových pinů. Platforma pedálu je lehce konkávní, střed pedálů je oproti okrajům snížen o 2 mm. K dispozici budou ve dvou velikostech Small - 100 x 100 mm (boty 37 až 43) a Large - 114 x 111 mm (boty 43 až 49). Pedály se točí na kombinaci kluzného a kuličkového ložiska. Hmotnost Large 348 g/pár a Small 321 g/pár. Cena 1 499 Kč, dostupnost v únoru 2024.

Další novinkou jsou nášlapné pedály Mallet Trail. Tradiční provedení nášlapného systému doplňuje menší platforma s dvojicí výškově nastavitelných pinů na zadní hraně pedálu. Pedály disponují delší osou, která prodlužuje o 5 mm Q faktor klik. Hmotnost 344 g / pár. Cena 4 399 Kč.

Gform

Výrobce chráničů Gform rozšiřuje nabídku chráničů ale hlavně představil novou ekologickou hmotu Re Zro pohlcující nárazy. Chrániče z ní vyrobené jsou lehké flexibilní dobře odvětrané Ale navíc i recyklovatelné a samotný materiál je biodegradabilní. A přírodě se sám rozloží za 3 až 5 let. Prý až na skládce a nikoliv při nošení...
S materiálem Re Zro Gform nabízí kolenní, loketní, tak zádové i hrudní chrániče.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Kuba 26.10.2023 - 7:59

    Jak ten chranic pozna, ze je na skladce a ne v garazi s ostatnimi smradlavymi chranici?

    • anonymní uživatel @Kuba 26.10.2023 - 10:12

      na Kodlovi by se rozlozily behem 3-5ti dni noseni..

      • anonymní uživatel Fuck the Shu Lin 26.10.2023 - 17:48

        nene :)))

  • anonymní uživatel Karel 26.10.2023 - 21:31

    Manitou maj nebo nemaj?

    • profilová fotka Keli 28.10.2023 000 11:26

      Informace o tom, že by již Manitou nedělají na prezentaci nezazněla. Asi ji nechávají vyšumět do ztracena.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí