reklama

Velo 6/2010 - právě v prodeji

Autor: Keli, vydáno: 4.6.2010

MAROŠI, PÓL A DALŠÍCH OSM OSOBNOSTÍ V SÍNI SLÁVY ČESKÉHO MTB!
V červnu uplyne 20 let od prvního domácího MTB závodu, což je určitě důvod k ohlédnutí. Dvacet let, to je spousta zajímavých příběhů a událostí. Mimo jiné jsme podle dochovaného materiálu a jedné fotografie ze startu pátrali po osudech těch, kdo se jej tehdy zúčastnili.
Součástí článku je také založení domácí bikové síně slávy, do níž bylo uvedeno prvních deset jmen těch, kdo se nejvíce zasloužili o rozvoj MTB v ČR.





VELKÉ CHVÍLE DOMÁCÍHO BIKINGU
Velké chvíle neprožívalo české MTB pouze před dvaceti lety, ale i nyní: Jaroslav Kulhavý se výrazně prosadil do nejužší špičky hned ve dvou závodech SP XC, stejně tak nezahálela Kateřina Nash, ve 4X pak zazářili zlatem Michal Maroši i Jana Horáková a i další naši předvedli skvělé výkony.





OBĚ KOLA V ZÁBĚRU.
All wheel drive neboli AWD, případně také 4×4 a 4WD − to jsou pojmy v automobilovém průmyslu dobře známé. Také v motocyklovém odvětví není označení 2×2 a 2WD úplnou neznámou. A kola? Je vůbec možné zkonstruovat bicykl, který bude mít hnaná obě dvě kola? Ano, je. Dokonce má tento pohon několik opodstatnění.





JUBILEUM KULTU.
Kalifornský festival Sea Otter Classic letos oslavil 20. narozeniny. Jak vypadá zákulisí a okolní terén pohledem závodníka? Na to odpovídá ve své reportáži Kamil Tatarkovič.





RANDE VE TŘECH TISÍCÍCH – tip na fantastickou dovolenou na biku na francouzských vysokohorských trailech v oblasti Queyras.

ŘÁDĚNÍ NA HROMADĚ UHLÍ – trasa maratonu Extrém Bike Most je dokonalým bikovým zážitkem.





GIRO D´ITALIA – růžový tyjátr v půli představení, ale i další silniční střípky, například další úspěchy Slováka Sagana či přiznání k dopingu Floyda Landise.





PŘÍPRAVA DOMÁCÍHO IONŤÁKU.
Proč se pouštět do míchání prášků? Třeba už jen proto, že výsledek je o mnoho levnější a může být lepší než komerční produkt.





ROZHOVOR.
Guvernér ČNB Zdeněk Tůma je mimo jiné také vášnivým cyklistou.





NA POHLED CIVILNÍ, SRDCEM CYKLISTICKÉ
Srovnávací test devíti volných kraťasů střední třídy (1500–2000 Kč): BBB, Biemme, Craft, Etape, Fox, Kalas, Nema, Pearl Izumi a Silvini.









NEDOSTATKEM KYSLÍKU K VÝKONU!
Hypoxický trénink teoreticky i na vlastní kůži. Vysokohorský trénink, který má zásadní vliv na výkonnost, lze díky simulaci vysoké nadmořské výšky absolvovat prakticky kdekoliv. Co tato možnost přináší a co udělala jedna kůra s naším modelem?







Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Scoty (lala (a) email.cz) 4.6.2010 v 23:09

    Velo umí o tom není pochyb!

  • anonymní uživatel DD 5.6.2010 v 9:57

    parkyyyy

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí