Report: MEATFLY 3DH Cup Rokytnice

Autor: Darja Ševčíková, kategorie: Report, vydáno: 10.6.2010

Je pátek a já po práci rychle běžím na vlak, abych se do místa závodu dostala co nejdříve. Hned po příjezdu na parkoviště, kde všichni stanují a parkují, si jdu dát pořádně vychlazené pivo. Po ukončení otevírací doby lanovky v 17hodin se několik desítek riderů vydalo na trať po svých, kteří podrobně studovali nové věci na dráze.

K páteční párty v Rokytnici neodmyslitelně patří Šnekolend – legendární diskotéka se superpomalou obsluhou. Letos byl Šnekáč v rekonstrukci, většina hospod ve městě byla taky záhadně uzavřena. Že by 3DHčko bez párty?
Hodně lidí se rozhodlo jít brzy do postele a vyspat se na závod, zbytek volí lepší variantu, což je pivo a párek u stánku na parkovišti. Večer proběhl víceméně v klidném duchu.





V sobotu ráno už pere sluníčko docela nesnesitelně. Díky absenci nějaké větší párty a vyčerpávajícího fyzického výkonu na tanečním parketu se začalo trénovat už od spuštění lanovky. Ondra chce mít nějaký spešl fotky z výšky, neohroženě leze na suchej strom, za pár vteřin padá a následně ještě na trati ztrácí stativ s odpalovačem. V závodě se jede 3DHčková klasika – měřenej trénink, první jízda a druhá jízda. Rozestupy mezi lidma jsou 20 vteřin, rychlejší předjíždějí ty před sebou, kteří mají někdy problém uhýbat. Naštěstí to na rozdíl od Meziboří nedopadlo nějakým crashem.

V pauze mezi jízdama je třeba se pochlubit novýma kérkama, někdo novým kolem, ti šťastnější jedinci obojím. Druhá závodní jízda dopadá skoro u všech o něco líp, Janča Trojanová si zlepšila čas skoro o tři vteřiny a zajíždí z holek s přehledem první. V kategorii masters dopadaj první dvě místa stejně jako v prvním závodě letošního 3Dhčka – nejrychleji zajel Číža a druhej Dušan Mánek. První na bednu z junioru jde Péťa Trešňák, kterej je na bedně taky skoro pořád. Od příštího roku už bude jezdit za velký kluky, tak snad mu to nasazení vydrží. Henďa zajel v pevňácích až na druhým místě za Studnou. Výsledek v celopérech asi taky nikoho moc nepřekvapí, na prvni flek zajel bůh Ádoš, následovanej polobohy Fickem a Luďanem.





Trať v Rokytce si za dva roky své existence získala hodně příznivců. Tyda bikepark stvořenej podle návrhu Marošáka a postavenej a udržovanej Týdou patří k nejlepším lokalitám v Česku. Sjezdová trať je dlouhá přes 1500 metrů a v závodě se na fullu jezdila okolo 2:40 – 3 minut. Asi nejzajímavější mi přišla spodní kamenitá část s klopenkama a super transferem.

Co je na trati všechno novýho jsem se po závodě zeptala přímo jejího autora. „No je toho letos docela dost, skoky jsou větší, průjezd zalesněným ostrůvkem je novej. Nová je taky dřevěná klopénka ve spodní části a srovnanej výjezd do cile.“Zrovna ta dřevěná klopna obzvlášť potrápila při pátečním trénování Mloka. Při výjezdu ze zatáčky mu praskla zadní osa, kolo ho katapultovalo a odnesla to klíční kost. Krkonoše, klid, sluníčko, stavět si pod lanovkou vlastní trať, vypadá to jako idylka. „Nic mi tu nechybí“, potvrzuje mi Týda, „Jenom jsem si teď trať nemohl projíždět, ukradli mi ze zamknutýho baráku Demo, co jsem měl půjčený od kluku ze 69tky. Takže teď pořád stavím.“ „A kolik času ti to stavění asi zabere?“, ptám se s naivní představou pár hodin denně házení lopatou. Týda se směje a ukazuje mi popraskaný mozoly na rukach. „Dělám od rána do večera, 8 hodin denně je na to fakt málo. Teď jsem makal na tý sjezdový, aby byla v rychtyku na závody a ještě mě čeká dodělat freeridová. Byl jsem hodně na nervy, aby se to stihlo do závodu, nebyla se mnou vůbec řeč“, směje se, „jedna blbá překážka třeba dva dny, do toho furt dešť a zima. Naštěstí počasí vyšlo ideálně, ve čtvrtek napršelo a pak to na slunku zatuhlo. Nemohlo to dopadnout líp. Jinak si přes sezonu pořád něco upravuju nebo přistavuju, podle toho, co mě zrovna napadne.“ „Vymýšlíš si všechno sám, nebo ti s tím ještě někdo pomahá?“.„Jo, vymýšlím si všechno sám a podle toho si to taky stavím. I když to mám vlastně zakázaný, bez projektu nesmím nic stavět. No, jenže projekt uz se dělá tři roky a furt není hotovej, tak na ně kašlu. Na tři roky stejnou trat ti nikdo nepřijede, že jo. No kdyby to tu šéf prošel, tak by mě asi zabil“, říká s úsměvem, dopije kafe a jde zase makat na trať.





Nových bikeparků v Čechách přibývá poslední dobou čím dál víc, snad se najde taky dost takových lidí, kteří se o tratě budou starat aspoň z půlky tak dobře jako Týda o Rokytku.

Text : Darja Ševčíková Foto: Ondra Kinkor



Výsledky
Zeny:
1. Trojanova Jana (Mondraker-661-E13-Katmar team)
2. Jirkova Simona (Bikesport)
3. Hudeckova Tereza (Krabcycles)

Masters (od 35ti let):
1. Čizinsky Milan (MAD)
2. Manek Dusan
3. Tesarik Petr (Peksport)

Kadeti (do 15ti let):
1. Rousavy Vojta
2. Svec Jiri (BMX Zabori nad Labem)
3. Bresky Vojtech (Marpole)

Junioři (do 18ti let):
1. Tresnak Petr (Rock Machine-Cyklomax-BRS)
2. Hajek Bohumil (Ultimate racing team)
3. Stepanek Ondrej (Rock Machine-Cyklomax-BRS)

Hard Tail:
1. Studnicka Lukas
2. Hendrich Zdenek (Haven Extreme)
3. Kriz Jakub (Mondraker-661-E13-Katmar team)

Full suspension:
1. Vagner Adam (Rock Machine-Cyklomax-BRS)
2. Matus Filip ( COMMENCAL COME2BIKE CZ TEAM)
3. Subert Ludek (Bikestuff.cz)





Komplet výsledky zde: http://3dhcup.com/…okytnice.pdf
Info o bikeparku zde: http://www.skiareal-rokytnice.cz/leto/

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel darja 10.6.2010 v 9:12

    koukam, ze pan korektor zapomnel na diakritiku

  • anonymní uživatel prochajda (pata.prochajda (a) seznam.cz) 10.6.2010 v 9:40

    hezky, závod se jel v sobotu a report ve čtvrtek...

  • anonymní uživatel darja 10.6.2010 v 9:58

    jak nachval se rozbil komp a nebylo to kde prepsat

  • anonymní uživatel tomaass (tomaass.sorejs (a) gmail.com) 10.6.2010 v 10:48

    Týda je bůh !

  • anonymní uživatel prochajda (pata.prochajda (a) seznam.cz) 10.6.2010 v 11:07

    okej :)

  • anonymní uživatel darja 10.6.2010 v 13:20

    nefunguje doted, takze jsem doma bez kompu a v praci bez diakritiky :)
    ano, Tyda je buh!

  • anonymní uživatel Čárys ze 720 tečka cé zet (seven20 (a) volny.cz) 10.6.2010 v 14:18

    Hm, mít za to plat, tak byh to klidně dělal taky. Každopádně je to nadšenec, o tom žádná... Dobrá práce, Týdo !

    Report pěknej, fotos taky...

  • anonymní uživatel Kuňas (coffer.kuna (a) seznam.cz) 10.6.2010 v 16:03

    Klobouk dolu před Týdou trať famozní:)

  • anonymní uživatel foxik (nemam) 10.6.2010 v 16:13

    kadeti jsou prý do 13.let do roku 1997

  • anonymní uživatel darja 10.6.2010 v 16:25

    foxik: jo, mas pravdu, spatne prepsano

  • anonymní uživatel TÝDA (m-tyda (a) seznam.cz) 10.6.2010 v 19:40

    Dík za článek,ale možná z některejch věcí budu mít asi průser.Ale život je boj.Mějte se TÝDA

  • anonymní uživatel DD 11.6.2010 v 0:02

    sk8

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí