reklama

Fotogalerie Leogang - den čtvrtý - finále sjezdu

Autor: Keli, Lukáš Navrátil, vydáno: 16.6.2014

Neděle je na závodech Světového poháru tradičně vyhrazena finálovým kláním ve sjezdu, ani v Leogangu tomu nebylo jinak. Českým barvám je dařilo i nedařilo, šesté místo v juniorech pro Martina Lébla je velkým příslibem do budoucna, naopak velká smůla postihla Matěje Charváta.

Leogang je místo velmi oblíbené nejen mezi českými bajkery, ale i mezi českými závodníky, důkazem je velmi silne obsazené startovka českými jezdci. Bohužel do nedělního finále jich postoupilo méně než je prstů na jedné ruce – jeden eliťák, jeden junior a dvě ženy.





Jako první se na start postavili junioři, Martin Lébl postoupil z kvalifikace z jedenáctého místa ze ztrátou osmi sekund, jak prozradil po kvaldě jel pouze na půl plynu a ve finále to tam, dle svých slov „nasere“. A podařilo se, šesté místo je fantastický výsledek, ztráta lehce nad tři a půl sekundy na prvního. Velká gratulace! První místo a svoje první vítězství ve svěťáku si připsal Amaury Pierron.





V ženách si zuby na vítězství po diskvalifikaci na domácí půdě ve Fort Billu brousila Rachel Atherton, ale nepodařilo se Manon Carpenter zajela lépe a zlato brala ona. Naše dvojice Simona Jirková a Jana Bártová dokončila závod na 22. resp. 12..





Mužský závod orámovaly dva momenty, první vítězství Joshe Brycelanda a jízda Aarona Gwina. Ratboy postoupil z kvaldy na třetím místě a v době startu do finále seděl v hot seatu jeho stájový kolega Greg Minnaar, po protnutí cílové pásky svého zkušenějšího kolegu porazil o více jak sekundu, bylo jasné, že Ratboy má bednu. Druhý z kvaldy, Aaron Gwin předvedl neuvěřitelný výkon, v horní pasáži chytl defekt a téměř celou trať jel pouze na ráfku. Všichni kdo byli v Leoši ví, jak to tam vypadá a to, že bych jel jen na ráfku je pro mě nepředstavitelné. Poslední na startu Loic Bruni se šmýkal v zákrutě a z jeho šance na první flek zbyly trosky.

Jediný Čech ve finále Matěj Charvát měl smolný závod, na mezičasech to vypadalo na soldní výsledek, ale stopku mu vystavila poslední lavice, zde se mu jeho Banshee splašilo a vyhodilo ho ze sedla, výsledkem byl nepěkný pád a zatím to vypadá na zlomenou ruku…





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Holy (12henry14 (a) seznam.cz) 16.6.2014 v 21:14

    1. a 2. byl mrtvej rozměr 26" :/ :DD

  • anonymní uživatel zdenal 16.6.2014 v 21:19

    Martin jel v juniorech super závod a já blahopřeji.
    A Lukáš připravil slušné reporty a fotky za což mu patří dík, takže všichni určitě prominou i neznalost kategorií.
    Junioři jsou 17-18 let. a ti do 23 jedou elitu.

    Matějovi ať se to rychle hojí a na dalším svěťáku hodně úspěchů.

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 16.6.2014 v 21:58

    Zdenal, diky za upozorneni opraveno. Lukas je v tom nevinne, text jsem psal ja, asi nejake erupce na slunci, kdyz jsem spojil dve ruzne kategorie do jedne.

  • anonymní uživatel Jan Marek (marekhonza00 (a) gmail.com) 16.6.2014 v 22:03

    Nevadí,je vidět snaha,rád si něco počtu česky a jen tak dál!

  • anonymní uživatel fialka smrad 17.6.2014 v 8:37

    takovej ráfek toho asi moc neubrzdí co? :D

  • anonymní uživatel medvěd 17.6.2014 v 10:30

    na ty trati jsem pred par tydny jezdil a když jsem koukal na to jak to ten gwin jel na rafku.. na rovinkách byl pomalej bo to prostě nejelo... . ale v technice... lidicky.. ja nevim jestli by mu nekdo od nas stacil v ty technice.. me prislo ze jede skoro stejne jako kdyby tam ten plast mel.. treba jak dal posledni rockgarden a ty prudky tri schody.. kdo to jel, tak dobře ví jak to tam je... uplne na klid jak kdyby bylo vse v normalu. Borci halt jezdej jinej sport nez my. klobouček a ještě jednou klobouček!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí