Report: dirtový Shibak Contest se jel letos podvanácté

Autor: Suly, kategorie: Report, vydáno: 23.10.2016

Letošní dvanáctý ročník Shibak Contestu je za námi. A nebyl by to Shibak, kdyby nebylo počasí tak trochu na pytel. Možná by stalo za uvážení, přejmenovat závod na Zechcanej Contest.

Avšak jako každý rok se pojezd povedl. Prostoje byly, to je pravda, ale bez drobných zásahu lopatou by se to mohlo leda zabalit. To samo sebou nikdo nechtěl, tak se hold občas pláclo, šejplo a rejplo. Do dirtu se přihlásilo celých patnáct horáků a sedmička BMXek. MTBčka si tedy dali kvaldu o dvou jízdách, z nichž porota vybrala finálovou sedmičku. Nebudem popisovat, co kdo dával, prostě dávali (koukněte do galerky, nebo příště doražte) a porota dospěla k verdiktu. Posledním ve finále byl Vašek Dvořák, asi i nejmladší finálový účastník. Šestej flek bral Bobeš Švéda. Za búra to měl pro letošek Boubas. Bramboru si odvezl Radek Liška. Peters Havlíku zacinkal bronzem. Trochu překvapivě, ale rád byl druhej Michal Nerad. Nejlépe letos dopadl Danda Liška. Gratulace.

Než dostali prostor dětská kola na dirtu, proběhl vloženy závod pro děti. Ten vyhrál Kuba Zítka, který nakonec zůstal v kategorii špuntů osamocen. Následovala pumpa pro děti do osmi let. Vítěze této kategorie si bohužel nepamatuju a lhát se nemá, že jo. Kluci a Lola mezi nima však ukázali, že chuť do ježdění a závodění jim nechybí. Poslední mezikousek byl závod kategorie 8+. Tam se na bráchovi „dualce pro jednoho“ umístil domácí Dominik Zápotocký. Těsně pod vrcholem skončil ostřílenej Viktor Karlík. Nejrychlejší byl domácí veterán Martin Morávek.

Pak už následovalo zmiňované finále. To se nám po odhlášení zcvrklo na pět rajdru. V počtu a kvalitě nemělo cenu věnovat se kvaldě. Početně BMXka nikdy na Shibaku nedosahují počtu MTBček, ale dohání to kvalitou. Bylo opravdu na co koukat. A jak že to dopadlo. Takhle. Po delší době jsme na Shibu viděli Satana a bral páté místo. Jet se best trick tak měl jasného vítěze Martina Gabaru. Takhle z toho bohužel bylo čtvrté místo. Trofej za třetí flek si odvezl Tom Lízal. Loňský obhájce Wenca Musil pro letošek stříbrnej.

Nejlíp letos zandal a po zásluze love na kořalku bral Franta Bláha.

Moc děkujem všem jezdcům, divákům, všem kdo letos dorazili! A samozřejmě všem kdo se na letošním ročníku podíleli. Velké díky patří i sponzorům, Misan, Way2Nátuře, Vražda Amos Mecenáš Dirtu, Outsider. Za rok?

Foto: Cartmen, galerie

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí