MojeKolo

Rock Machine představil Blizzard Ltd Edition

Autor: Keli, vydáno: 31.3.2017

Rock Machine se spojil Öhlinsem a postavili Blizzard Ltd Edition, kolo které nemá jediný slabý článek. Podívej se na tuto voňavku. Dalším kouskem je eLTD Edition, doba elektrická je zde a tak Blizzard dostal motor a baterku.

Vývoj

Filozofií značky Rock Machine je pokrok a neustále zdokonalování. Nový model pro nás není záležitostí dvou meetingů nad katalogem výrobce, ale několika let vývoje a testování. Prototypy Blizzard stále brázdí traily po celém světě a nenecháme je odpočinout.

Systém zavěšení zadního kola včetně kinematiky byl vyvinut v České Republice a stejně tak je na tom zbytek rámu, který využívá charakteristickou Rock Machine platformu Shark Spine EVO. Každý detail je brán v potaz a testován, dokud nedosáhneme kýženého výsledku. A to nás žene dopředu – proces – vývoj – testování. Posouvání limitu a nabourávání předsudků.

Limity

Enduro MTB – neumíme si představit větší prolnutí mezi MTB a motorsportem než v tomto stylu cyklistiky.

Extrémní nároky na konstrukci kol a všech komponentů. Nejvyšší výkon spojený s co nejnižší váhou. Torzní tuhost, odolnost, progresivita, to jsou pojmy, které jsou oběma oblastem více než známé.

A proto jsme se rozhodli spojit se s těmi nejlepšími v oboru a vyvinout stroj, který posouvá limity.

ROCK MACHINE BLIZZARD LTD EDITION

Bez kompromisů

Neznáme problémy, pouze řešení. Když vznikla myšlenka limitované edice nejnovější modelové řady ROCK MACHINE BLIZZARD, věděli jsme, že nepůjde pouze o zajímavou barevnou kombinaci a jedinečnou značku odpružení. Chtěli jsme dokonalost, nekompromisně.

BLIZZARD LTD je ukázkou toho nejlepšího, co dnešní trh nabízí. Nenajdete jediný slabý článek. A i když naše produktové oddělení zažilo pár bezesných nocí, představujeme Vám dokonalou kombinaci jedinečné konstrukce a těch nejlepších komponentů na světě!
Cena: 249 990 Kč / 9 499 EUR

ÖHLINS STX 22 AIR a ÖHLINS RFX 34

Ti, kteří již vyzkoušeli Öhlins vědí. A ti, kteří stále na setkání čekají, budou překvapení, jak harmonicky kolo na Öhlins odpružení funguje. Absolutní souhra všech fází komprese a odskoku přináší jistotu a výkon nejen na trailu.

SRAM XX1 EAGLE 12 / SRAM GUIDE Ultimate

Sadu EAGLE tvoří zcela nový řetěz a 12 stupňová kazeta s rozsahem převodů 500 %, která posunuje možnosti jednopřevodníku do jiné dimenze. Řetěz využívá technologii FLOWLINKTM, jenž snižuje jeho tření na minimum.
Díky tomu je dosaženo prodloužení životnosti a naprosté tichosti provozu.

RACE FACE

Kanadský Race Face nám umožnil vytvoření kokpitu z říše snů. Ručně vyráběná karbonová řídítka s optimalizovaným systémem tlumení otřesů fungují naprosto skvěle v kombinaci s představcem zrozeném na CNC stroji.
Bez teleskopické sedlovky to už v dnešní době nejde a proto jsme v tomto případě zvolili kanadské umělecké dílo Turbine s vnitřním vedením a ověřeným „Head 2-bolt“ uchycením sedla.

WTB

Říkáte si, proč WTB? Odpověď je přitom již v názvu – „Wilderness Trail Bikes“ je více než blízko Rock Machine mottu „In trail we trust“!
Trail, to je to místo, kde do sebe vše zapadne, a my nemůžeme být šťastnější. A karbonové ráfky i sedlo, pláště s ideální kombinací směsí nebo ultra úzké gripy s patentovaným uchycením PadLock dělají to trailování naprosto bezchybným!

Geometrie



Powerage

Evoluce, vývoj, naprosto nové pojetí cyklistiky? To vše se mísí v každém jezdci, když poprvé zahlídne elektrokolo. Ne, toto téma není jednoduché a mění cyklistiku na vždy. Nebo naopak, utváří nový styl cyklistiky. A my v Rock Machine věříme, že oba jsou krásné!

Je neuvěřitelné, kolik pocitů vyvolá první usednutí na elektrokolo. A myslíme elektrokolo se vším všudy. Elektrokolo, které zvládne náročné technické výjezdy stejně dobře, jako technické traily a vše, co k nim patří. Chtěli jsme dosáhnout 100% fun factoru. Zábava při výjezdu? Ano, to vše v sobě powerage skloubí spolu s excelentní obratností a odolností.

Powerage je tu a nikdo nezastaví tuto vlnu možností, které skýtá. A my jsme připraveni!

Vývoj

Když říkáme připraveni, myslíme to vážně. Ne, ani zde jsme se nedrželi zpět. Přicházíme s designem, který si zakládá na jednoduchém vzhledu, bez zbytečných komplikovaných řešení. Ano, paradoxně k dosažení jednoduchosti je třeba nespočet technických operací, které posunuli naše vývojové oddělení na úplně novou úroveň.

Při stavbě elektrokola přicházejí do hry faktory, které dělají kolo kolem. Nejde pouze o uložení hnací jednotky a baterie, ale komplexní pohled na využití takového stroje. Jde o tisíce výkresů, testování, slepých uliček, patentovaných řešení a mnohých dalších nesnází.

O to větší hrdost pociťujeme při každé vyjížďce na novém Rock Machine Blizzard eLTD. Připravili jsme pro Vás geometrii, která Vám vyrazí dech. Odpružení, které Vám nikdy neřekne dost, a Vše jsme zabalili do designu, který splní ty nepřísnější kritéria.

Limity

Ztělesnění budoucnosti! Budoucnosti, která patří kolům a všemu, co k tomu patří. Budoucnosti, která nám umožní prozkoumat místa a traily z říše snů za jeden den! Budoucnosti, která nás prostě baví!



ROCK MACHINE BLIZZARD eLTD EDITION

Bez kompromisů

Ne, ani u Blizzardu eLTD jsme se nedrželi zpátky. Naopak, šli jsme ještě dál. Nejmodernější technologie je třeba kombinovat s tím nejmodernějším, co trh nabízí. Powerage patří elektřině a proto jsme nemohli jinak!
Cena: 299 990 Kč / 10 999 EUR

Shimano STePS E8000

Síla a výkon, to je oč tu běží. Parametry pohonné jednotky Shimano STePS E8000 hovoří za vše

  • 36V, 250W, 70Nm! Čtyři režimy elektrické podpory si můžete vychutnat až do rychlosti 25

km/h s maximálním navýšením až 300% k vlastní síle!

Baterie Shimano E8020Li-on (36 V, 504 Wh, 14Ah) vydrží opravdu hodně – v EKO módu až 125 km a 80% dobijete za 2.5h! Plné dobití Vám zabere hodin pět.

Výše uvedené parametry znamenají jedno – maximální zábavu! Slangový pojem „vyšlápnout si ze zatáčky“ mění absolutně význam – to není kolo, to je raketa!

Pohonná jednotka

Sebelepší pohonná jednotka i ten nejdražší komponent nenahradí dokonalou geometrii! To, co se nám podařilo u Blizzard eLTD ve spolupráci se Shimano STePS E8000 je světový unikát! Plně integrované elektrokolo s délkou zádní stavby 434,4mm je něco, o čem si mnoho světových výrobců může jen nechat zdát. Stejně tak působivý je „Narrow Q factor“ o hodnotě 177mm!

Nové technologie vyžadují specifický přístup. Příkladem toho je kombinace kompozitu a hliníku při tvorbě krytu pohonné jednotky tak, aby se co nejlépe odvádělo teplo.

Display

Barevný display Vám ukáže všechny potřebné informace za všech podmínek. Váš stroj si nastavíte pohodlně díky komunikaci přes Bluetooth 4.0. Kromě aktuální rychlosti zobrazuje display například i jízdní režimy, kterými je Blizzard eLTD vybaven! Boost – Trail – Eco – Walk – Off

Shimano XT Di2

Neuvěřitelnou symbiózu technologií a preciznosti představuje spojení XT Di2 se STePS E8000. Kompletně synchronizovaný systém umožňující bezproblémové a rychlé zařazení i v tom největším záběru s maximálním krouticím momentem, který dokáže vyvinout pohonná jednotka.
To vše s možností individuálního nastaveni přes bluetooth.

Shimano Saint brakes

Rychlost nového Blizzard eLTD je neuvěřitelná a proto potřebujeme ty nejlepší brzdy na trhu. A ano, ty zlaté detaily jsou součástí plánu!

ÖHLINS STX 22 AIR a ÖHLINS RFX 36

Vzhled Blizzard eLTD je bez kompromisů stejně, jako jeho pružení. Zde jsme využili bezchybnou vidlici RFX 36 Fork se 150 mm zdvihu. Možnosti přizpůsobení jsou stejně úžasné, jako sametový chod. Harmonie na trailu. Jinak tento pocit nejde nazvat!

Geometrie

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Pipi 31.3.2017 v 12:44

    1x12 a k tomu vsemu pomocny moturek??? Svet se v prdel obraci....:D :D :D

  • anonymní uživatel Pipi 31.3.2017 v 12:47

    Jinak 249k/299k za kolo to uz je jina darda, asi timhle mirite na jinou skupinu zakazniku co?

  • anonymní uživatel PPS 31.3.2017 v 13:53

    250 tis. za hlínu? :-DDDDDD
    to Pipi: Naprostej souhlas, s 50 z pastorkem + motor, to už vyjede snad i po zdi :-D

  • anonymní uživatel Tomík 31.3.2017 v 13:57

    první Blizzard co neurazí barvou

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 31.3.2017 v 14:09

    dobrá cena :) Mít ty peníze v ruce, tak za to mám krásnou bazarovou FMX mašinu, Volvo V 70 (Mercedes Éčko - dosaď si svoje bazarové auto snů ve vyšší střední třídě ve slušném stavu s nájezdem do 200 000km), e-bike na vejlety s mladou a enduro bike na vejlety s kámošema. Ale tak někdo si rád koupí nový kolo za čtvrt milionu, nebo novou popelnici za 300 000 kč z Kolína ze sračkový slitiny, která se vám do 5 let rozpadne.....nebo když to s tim Peugeotkem napálíte v 80km/h do škarpy, tak se zabijete.....svět se fakt v prdel obrací. Nemám rád malý, levný auta ze špatnejch slitin - už jsem viděl dost smrťáků těhle zkurvenejch popelniček za svůj krátkej život....naposled před týdnem :( proč ty šunky vyrábí.....protože si to nějakej debil koupí, stejně jako tenhle přepálenej e-bike :-)

  • anonymní uživatel stofan 31.3.2017 v 14:39

    Ádoš" tyvole adosi, tz snat trpis depresema ne? nevid vole vse tak cerne a bude lip ;) u tych popelnic je to skor problem v mezikuse u tych smrtaku...

  • anonymní uživatel Matt 31.3.2017 v 14:40

    Slabin tam vidím dost...pluskové kola, stupidní cena, motor..

  • anonymní uživatel stofan 31.3.2017 v 14:50

    Matt: ja myslim ze to je na normalnych kolach ;) cena brutal, o tom zadna

  • anonymní uživatel Pipi 31.3.2017 v 15:09

    Za tuhle cenu bych mel nejvyssi model Santa Cruz Bronsona v karbonu s temer totoznym osazenim a POZOR, porad by mi zbyly penize na nahradni plaste na 1 rok kazdodenni jezdeni, brzdovy desticky na cely rok a mozna i Shimano DI2 set......:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Tohle je fakt vysmech ta cena vsem bajkerum.....

  • anonymní uživatel cyglista 31.3.2017 v 15:14

    Po první lživé větě jsem přestal číst. Neb slabina toho kola je, že si ho asi nikdo nekoupí :D :D :D Nebo mi ukažtě h*ňupa, kterej si koupí RM kolo za cenu novýho auta? Blbnout lidem těmahle volovinama by mělo být zakázaný :D

  • profilová fotka Vít Majer 31.3.2017 v 16:19

    zítra mám domluvené první přesčasy...

  • anonymní uživatel Baba-Ji 31.3.2017 v 16:32

    Ta cena LTD Edition mně přijde docela mimo. Kdyby to stálo mezi 150-200, ještě bych to dokázal pochopit, ale za 250 už má člověk TOP kolo v TOP karbonu.
    Jediné co mně přijde jako rozumné vysvětlení ceny je, že tenhle model míří spíše na evropský/světový trh, kde bude mít úlohu v pozvednutí povědomí/prestiže značky, byť se asi moc kusů neprodá ...prostě klasická vlajková (nebo možná spíš výstavní) loď.

  • anonymní uživatel stofan 31.3.2017 v 17:01

    tak ono uz len to ze je to drahsie ako sworks enduro na ohlinse, cannondale,nomad, intense ,yeti,atd,atd,a vzhladom na to ze je to postavene na lowcost rame pri danej cene je tento model skor tak na vystavy koli prezentacii znacky, toto by si fakt kupil len fanatik, nie ze by to nebolo pekne a nadupane, ale predavat toto za 250litru ,fakt masaker.

  • anonymní uživatel Ton 31.3.2017 v 19:00

    Jako dnes se si ho prohlidnul a je to fakt pekny porno.ale za ty prachy spis yetinu...ale je to pekne poladeny..ale jak tu nekdo psal..spis na vystavy...nebo at ho daj vojtovi na ews a maj reklamu...

  • anonymní uživatel Ton 31.3.2017 v 19:03

    Jinak RM slayer v carbonu tam byl za 228k...tak asi tak

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 31.3.2017 v 20:16

    2 Stofan
    Hele, teď to po sobě čtu a dávám ti za pravdu - píšu negativně. Fakt to ale byl před tim tejdnem ZASE hnusnej pohled :( a už si asi poznal, že nenávidím"Čínu" a "spotřební" zboží. V takto zamerenych diskuzich holt působím a budu působit jako "depkar", vadí mi, jak jde Evropado hajzlu

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 31.3.2017 v 20:17

    Sry odpovídám z telefonu

  • profilová fotka Katka B 1.4.2017 v 0:08

    RM velke plus za marketing. Kolo shit, ale je co komentovat a hlavne dostat se do povedomi. Dobra strategie!!

  • anonymní uživatel Technik 1.4.2017 v 4:57

    Tohle je totalni cenovej prepal ten ram mi vubec nic nerika takovy nemastny neslany.Docela by me zajimalo jak jim pojedou predeje :-) .Kolo to asi nebude spatny ,ale nemuzou s komara delat velblouda .

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 1.4.2017 v 8:04

    jó dva mi zabalte, sebou. Jedno malý a jedno s tím motorkem, dííík :)

  • anonymní uživatel Mirra (m.krizek (a) email.cz) 1.4.2017 v 16:12

    Super, ještě nikdo na tom nejel a už je to sračka :-).
    Až budu potřebovat nové kolo tak si ho nechám smontovat na těch internetech.
    Každej normální člověk pochopí, že tohle jsou vlajkovky a určitě budou existovat i lidovky a jak znám RM tak za rozumnou cenovku.
    Za mě palec nahoru.

  • profilová fotka Roman 2.4.2017 v 15:04

    mirra: TVL vždyť je to hlína ani ten spešl si to takhle nenadsadí.

  • anonymní uživatel Pipi 2.4.2017 v 15:08

    Roman: Presne.
    Ados: Kdyby jsi nebyl tak zadluzeny hochu tak bys tolik nemusel depkarit, no coz, kdo si to jaky udela takovy to ma. Bejt milionar tak bys nebrecel a neresil blbosti typu ''Cina'' a ''spotrebni'' zbozi ktere mas vsude a je to uz naprosta norma :)

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 2.4.2017 v 18:26

    2 pipi
    netřepej bejkárny o lidech, který neznáš - víš prdlačku kde bydlim, v čem jezdim a jakou mám výchovu do života. U nás se holt Čína a hypotéky nenosí - naštěstí to není nutné. To kolo si koupí zbohatlík, co lehce nabyde a lehce pozbyde....depku sem měl ze smrťáku, nauč se číst játro :) a byl to z mojí strany offtopic, omlouvám se

  • anonymní uživatel Pipi 2.4.2017 v 22:40

    Ados : Ale ale, hochu ty ses mi tu zase nejak zase rozepsal, na to nelze neodpovedet hele :) . Uz nejakou chvili (let) ctu Tvoje komentare a vzdycky si rikam co ze to za cloveka jsi a taky si rikam, ze jsem tak rad ze nemusim poznat tak ''negativniho'' cloveka co se tyce ve svete horskych kol a cyklistiky celkove. Na vychovu ti vis co prdim, ja jsem taky nejak vychovany a zrovna to ja nekritizuju. Kritizuju to ze Ty temer vsechno kritizujes aniz by sis neuvedomil co ze to muze mit i za prinos treba.....Ja taky moc nemusim ty Cinany a tu jejich kvalitu, co ja nejvic nechapu je, ze treba na takovym bike-foru.cz se resi nakup levnych dilu z Aliexpresu...Naprosto tohle nechapu...Ale co se tyce kol ktere jsou uz bezne vyrabene ve vychodnich zemich Asie ( uz je to nejaky desaty rok co se takto kola vyrabi tam) tak si rikam, ze zase takove plecky to nejsou a vzdyt to taky i neco snese, vydrzi....A co jsem chtel rici je ze RM se mi libi, maji dobry portfolio a zajimavou nabidku cen ruznych kol, ale tohle kolo co tu je popsany s takovouhle cenou nechapu a kritizuju to. Samozrejme sto lidi sto chuti sto penezenek sto kreditnich karticek...Tomu ja rozumim :)

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 3.4.2017 v 7:51

    2 pipi
    tak jestli dvoum řádkům říkáš rozepsání se, tak asi nejsi zvyklý číst - ty dvě věty si projel za pár vteřin. Nebo si po lobotomii? nejsi :) napsal si dokonce odstavec. Už jednou jsem se omluvil, že byl můj původní příspěvek offtopic - četl jsem článek o e-biku za 300 000kč a sepla mi ta nehoda a bezmyšlenkovitě jsem to vyblil do diskuze, pardon po třetí.

    Po druhé tě žádám, ať netřepeš bejkárny o lidech, které neznáš - je docela dobře možné, že ten Ádoš, kterýho označuješ za "tak ''negativniho'' cloveka co se tyce ve svete horskych kol a cyklistiky celkove" našlapal po kopcích a investoval do cyklistiky víc energie a financí, než Pipi, co mu to teď v diskuzi vyčítá. Určitě se shodneme, že o polovinu levnější Specialized Levo je cenově rozumější investice. Není umění vyhodit zbytečně navíc za RM - v tom se taky shodneme. A v Číně a spotřebnim zboží se prostě neshodneme, mám jinou filosofii. Nejsem tak bohatej, abych si mohl kupovat levný věci a nejsem tak blbej, abych zbytečně (až na ty nejnutnější případy) podporoval jinou ekonomiku, než tu svojí. Naše země by potřebovala víc patriotů Pipi, bylo by líp všem a pokud ti neni 15, tak dobře víš, že ekonomická situace není nejlepší (navzdory článkům na novinky cz)

  • anonymní uživatel Roman (romaneknemcu (a) seznam.cz) 3.4.2017 v 13:25

    Apríl ne?!:-D

  • profilová fotka Pavel 4.4.2017 v 16:50

    Kolo jsem neviděl, ale připadá mi předražené. Adoše jsem o víkendu viděl poprvé a připadá mi v klidu :)

  • anonymní uživatel Pipi 4.4.2017 v 17:48

    Kolo jsem videl a to konkretne na For Bikes 2017 v EXPO Letnanech. Pripada mi taky predrazene, za to ovsem jsem poprve ve svym zivote videl zlateho SRAM Eaglea a ten je teda dost smrncovni. Adose jsem jeste nikdy nazivo nevidel a ani nechci. Bohate mi staci jeho psanicka zde na DK. :-)

  • anonymní uživatel milhaus 4.4.2017 v 19:04

    Hele pipko nezvan kraviny o lidech, ktery neznas. Bude lepsi, kdyz budes drzet hubu. Tesla jezdil a platil jak mourovatej, kdyz ty si jeste cvrnkal kulicky.....prej zadluzenej depkar :D cekam te v JBC o víkendu!

  • anonymní uživatel Pipi 4.4.2017 v 19:30

    milhaus: A co ma bejt? Si muzu psat o cem chci ne? Z toho co tu na DK vyctu celkove tak mi vychazi, ze Ados je proste nula, nula ktera na vsechno nadava a vsechno kritizuje a do vseho micha politiku, ekonomiku, OT sem OT tam, to jsou objektivni nazory jako prase teda ;-) ........ A proc srazy v JBC o vikendu? Co je za akci? Asi mi to uniklo....Pardon, jsem jen obycejny cyklista s kolem za 20ku a ke vsemu placeno na splatky tudiz se nemohu chlubit kolik penez jsem do cyklistiky celkove nacpal jako ten tam ten Ados ze Zbraslavi ktery ''prej'' uz nejezdi na kole........:-)

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 4.4.2017 v 20:22

    2 pipi
    piš si co chceš, máme demokracii :) jen se pak nediv, že si pro lidi za hlupáka. Moudřejší ustoupí, ale když moudřejší ustoupí, zvítezí názor hlupáka - tebe Pipi. Nebyl jsem doposud vulgární, neuchyluji se k osobním výpadům (korporace/distributor/výrobce bývá většinou právnická osoba), ale nenechám si srát na hlavu od bezmejmenýho, afektovanýho ňoumi a nebudu bez reakce číst osobní výpady na svojí osobu. Já že hejtuju cyklistiku? jak dlouho sem lezeš, že si tohle dovolíš tvrdit?

    Politiku jsem tu řešil JEDNOU - muslimy. Ekonomiku řeším sporadicky. O co ti ty bambále jde? jsem tu od roku 2004 a od doby, co skončilo DK fórum (rok 2016), přispívám sotva 1x měsíčně. Nechal bych to bez reakce, je mi fuk, že mě má nějakej cizí Pepík, co mě nikdy neviděl za nulu, ale demagogii o tom, že hejtuju cyklistiku, tak tyhle sračky bez reakce nenechám. Já nemůžu za to, že mě "čteš poslední 2 roky". Ano, už nejezdím, nevím jestli se ke sjezdu ještě vrátím - ale 15 let pro mě byla cyklistika všechno (ač jsem nikdy nejezdil standardně po závodech - nárazovky)

    Čím se chlubím? text který jsem napsal nic otevřeně nenaznačoval - opět tvoje domněnky. Dal sem si sakra bacha, abych nenapsal něco, z čeho čtenář vyvodí, "a hele svině z milionářský rodiny". Že ty si ten filuta, co mě tu standardně uráží pokaždé pod jiným nickem - ještě před rokem jsem si mohl zkontrolovat, že "tři hejtaři" psali ze stejné I.P adresy - něco mi říká, že si to opět ty.


    2 milhaus
    v pátek večer dorazím s Eli

    2 Pavel
    díky za podporu, kterou jsem nečekal - a ještě jednou děkuju klukům z cyklo-market.cz za hezkej víkend

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí