MojeKolo

Report: Finále Czech Downtown Tour rozhodlo o celkovém vítězi

Autor: Pirata.cz, vydáno: 20.9.2017

V sobotu 16.9. 2017 se v Karlových Varech sešla bandička šedesáti bikerů, včetně těch nejlepších v rámci CZECH DDOWNTOWN TOUR, aby si to rozdali o poslední důležité body v pátém finálovém závodě Mercedes-Benz S. & W. Automobily KV DOWNTOWN 2017. Ve Varech letos partička PIRATA.cz připravila na svém 4.ročníku úplně novou trať, která byla rozhodně nejprudší a nejrychlejší ze všech městských sjezdů v ČR. Originalita trati spočívala v tom, že první polovina byla téměř downhillová lesní pasáž, na níž navazovaly kluzké kostky. Ty ukončil gap ze zdi od kapličky a trať pokračovala prudkou asfaltkou s jedním velkým dvojákem, následovala Red Bull speed zone a do cíle bikeři přilétli po Zámeckých schodech.

Atmosféra byla od začátku parádní, umocněná lázeňským nádechem karlovarké kolonády. Diváků byl od prvního kola plný cíl a taky bylo na co koukat. Na startu stáli ti nejrychlejší střelci jako Martin Miltvalský a Mára Petelík. První a druhý v tabulce po čtyřech odjetých závodech s rozdílem pouhých deseti bodů, což zaručovalo nelítostný souboj. Ale nebyli sami z top desítky tu byli skoro všichni a po malé pauze se na scéně objevil Hynek Růžovák Strouha a byl to návrat hodný mistra.

V prvním kole roli favorita potvrzuje leader tour Martin Mitvalský. O první místo se však s na setinu stejným časem dělí s Pavlem Hospodkou, který je pro většinu velkým překvapením a zcela novým jménem DT tour. Třetí flek zajíždí místňák Boris Bálek. Závod je nastaven na dvě kvalifikační kola a počítá se lepší čas. V druhém kole zabíjí Hynek Strouha po tom, co první kolo odjel Red Bull speedzone exhibičně v manuálu. Na druhé místo se prodral Mára Petelík, který potřebuje vítězství jako sůl, aby měl šanci vyhrát celkově DT tour. To ho heclo natolik, že vznikla sázka ve smyslu nevyhraju koupu se v řece. (Dodržel). Nic méně vítěze dělá finále, kam se probojovalo dvacet nejrychlejších borců. Finálový boj graduje, bikeři se střídají na Mercedes-Benz S. & W. Automobily Hotseatu. Pátej flek zajel Pavel Techlovský stálice DT tour a majitel nejlevnějšího biku napříč startovním polem, což mu vůbec nebrání v tom, aby většině ukázal záda. Bramborovej skončil Filip Dankanič, velká juniorská naděje českého dowhillu. No a pak už se role ujímají favoriti, na hotseat usedá Martin Mitvalský, kterého okamžitě střídá Marek Petelík. Mára se tím přibližuje k šanci na výhru celé DT tour. Jedinej kdo to může ještě změnit je poslední rider na trati Hynek Strouha. A ano, Růžovák předvádí grandiózní návrat na scénu a o dvě tisíci vteřiny poráží Máru a posílá ho do řeky a na druhé místo v celkovém pořadí za Martina Mitvalského, který se tak stává letošním králem městských sjezdů.

Myslíme že, Mercedes-Benz S. & W. Automobily KV DOWNTOWN 2017 se vydařil se vším všudy, ani počasí nezklamalo (jak zvykem na západě Čech – děšť, slunce, déšť, slunce), i když předpovědi strašily, nakonec to bylo fajn. Fanoušků a diváků se sešla spousta a bikeři odcházeli s úsměvem a dle toho co jsme od nich slyšeli, je trať bavila. Takže zase za rok na Jediným Vostrým závodě v Karlových Varech.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí