MojeKolo

Fox rozšiřuje nabídku malých přileb modelem Speedframe

Autor: Čert, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 11.2.2020

Fox měl přilby na všechno, resp. jsme si to aspoň mysleli. Pro rok 2020 k malým přilbám Flux a Dropframe přichází novinka s názvem Speedframe. Ta je už na první pohled výrazně víc chránící než Flux, ale výrazně víc větrací než „open-face“ Dropframe. Fox dokonce tvrdí, že nikdy neudělal lépe sedící a větrající přilbu za celých 45 let její historie. Na vývoji se samozřejmě podíleli závodníci jezdící ve Fox barvách jako Loic Bruni nebo Loris Vergier.

V nabídce jsou celkem dva modely, Speedframe Pro a Speedframe (bez Pro). Fox Speedframe je „malá“ trailová/enduro přilba, oproti menšímu Fluxu disponuje výrazně větší „hloubkou“, kdy do ní hlava výrazně víc „zapadne“.

Dva hlavní faktory jsou bezpečnost a kompatibilita jak s malými, tak velkými MX brýlemi. Ochranu zajišťuje unikátní dvojitá EPS výplň Varizorb a technologie MIPS (plovoucí podšívka) redukující torzní síly při nárazech.

Speedframe Pro

Nastavitelný kšilt ve třech polohách umožní vozit velké brýle na helmě „vepředu“ a specifický tvar zadní části je přímo uzpůsobená gumě od brýlí, ta drží a nesjíždí.
Mimo to má snadno ovladatelnou magnetickou Fidlock přezku, zadní nastavování velikosti plastovým kolečkem, 14 velkých větracích otvorů pro optimální airflow během jízdy a hygieně a nosu udělá radost odnímatelná a plně omyvatelná podšívka z XT2 antibakteriálních vláken.

Speedframe Pro vyjde na 3999 Kč, resp. na 4199 Kč v designové variantě Diaz.

Speedframe

Ekonomičtěji je zaměřená varianta Speedframe. Ta vyjde na 2599 Kč. Ta má nastavitelný kšilt, stejný design, stejný počet větracích otvorů a odnímatelnou a výstélku. Liší se ale absencí MIPSu, dvouvrstvé výplně Varizorb (EPS pěna je oproti modelu Speedframe ze dvou různě tvrdých směsí v kónických profilech a lépe tak pohlcuje přímé nárazy), výstelka není antibakteriální XT2 a také chybí Fidlock spona.

My už Speedframe Pro máme a chystáme se na regulérní test, který vám přineseme v během příštích týdnů.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Leker 11.2.2020 v 17:39

    Kačer Donald 2.0

  • profilová fotka bluejan 12.2.2020 v 9:15

    zajímavý je, že na stránkách FOXu (a třeba i na Pinkbike) je i ta základní-levná varianta s Mipsem a u nás je všude uváděna bez Mipsu... Jak to?

  • anonymní uživatel Vojta 12.2.2020 v 12:04

    Je ta levná verze taky s fidlockem? Na obrázku se žlutou je obyc přeska

  • profilová fotka Keli 12.2.2020 v 13:17

    Bohužel, levná verze má jen klasickou sponu, Fidlock je pouze u verze Pro.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí