MojeKolo

Bikecheck: Cannondale Jekyll Carbon - freeride speciál Viktora Nováka

Autor: Viktor Novák, kategorie: Bikecheck, vydáno: 25.5.2023

Viktor Novák si postavil freeride speciál z enduro kola Cannondale Jekyll Carbon. A vzal to z gruntu, z původního kola zůstal v podstatě jen rám s tlumičem a vidlice. Ale o tom nám řekne víc sám v následujícím bikechecku.

"Čierna je predsa nová čierna"

Prišla nová sezóna a s ňou aj čas postaviť si nový bike! Najprv mi dorazila krabica od chalanov z Cannondale, v ktorej bol model Jekyll Carbon 2 v čiernej farbe a veľkosti L . Túto farbu som si na tomto ráme vybral už po druhý krát, "čierna je predsa nová čierna". Podľa tabuliek by som na svoju výšku 193 cm mal zvoliť veľkosť Xl ale na jazdenie bikeparkov a skokov vždy downsizujem, bike ma potom viac baví.

     

Následne som pozbieral komponenty od mojich ostatných partnerov a pustil som sa do stavby. Zo sériového osadenie biku mi ostal vlastne len rám tlmič a vidlica. Jekyll je pôvodne bike na enduro, no ja som z neho spravil čistokrvný freeriďák a mašinu na veľké skoky.

Kolesá zabezpečil moj partner Mavic a to konkrétne legendárny  model Deemax v rozmere 27,5. Takže áno celý bike je na menšom rozmere kolies, myslím si že na jazdenie skokov a klopeniek je to určite vhodnejšie a zábavnejšie! Plášte sú od firmy Michelin, model Wild Enduro. 

Celá radiaca sada a teleskopická sedlovka išla dole a nahradil ju singlespped or Reverse components. Kokpit je teraz o dosť čistejší, žiadne prebytočné lanká. A práve v kokpite to je tento rok zaujímavé ! S chalanmi z Protocycles som sa dohorol na spolupráci s legendárnou Kanadskou značkou Chromag. Ako riadítka som zvolil model OSX vo veľkosti 800mm. Predstavec je úplná novinka a to krásne vyfrézovaný Riza s dĺžkou 32mm. K tomu pekné podložky a top cap od Chromagu doplnený grilmi Palmskin. Nesmie chýbať klasika a to sedlo Overture Ltd a pevná sedlovka Dolomite. Na záver sa tu vynímajú pedály Scarab. 

Je to určite asi najkrajší bike aký som kedy mal tak sa ho patrilo aj poriadne vyfotiť. S tým mi pomohol skvelý fotograf Filip Nagy. 

Veľká vďaka patrí všetkým mojim partnerom za to že možem mať takýto skvelý bike!

Komponentová skladba

Rám Cannondale Jekyll Carbon, velikost L
Vidlica Rock Shox Zeb Select+, 5 tokenov
Tlmič Fox Float Dpx2
Kolesá Mavic Deemax 27,5
Plášte Michelin Wild Enduro
Brzdy Sram X0
Riadítka Chromag OSX Ltd 800 mm
Predstavec Chromag Riza 32 mm
Gripy Chromag Palmskin
Sedlo Chromag Overture
Pedále Chromag Scarab
Sedlovka Chromag Dolomite
Napinák Reverse Components + homemade singlespeed kit

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Cimus 25.5.2023 - 13:39

    Tj ta legenda madarskeho bajkingu?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí