reklama

Test: Peaty´s Holdfast Tool Wrap - kapsa na nářadí a duši pro každé kolo

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 19.9.2023

Na trhu je bezpočet stahovacích pásků kterými si lze připevnit duši k rámu, některé z nich pojmou i nářadí či CO2 bombičku. Ale asi žádný, kromě Peaty's Holdfast Tool Wrap, nemá regulérní úložný prostor. Jaký je? Odpověď hledej v recenzi.

Absolutní většina z těchto stahovacích pásků má jeden zásadní nedostatek a tím je spojení mezi samotným stahovacím páskem a rámem. Při potřebě vytažení nářadí je nutno pásek obtočený kolem rámu uvolnit a následně zase utáhnout. Při utažení nelze zabránit drobnému pohyb pásku po rámu. Jakmile se dvě věci po sobě šudlají, jedna z nich se určitě dříve či později odře. Zákon schválnosti funguje vždy spolehlivě a obvykle se odře ta dražší a cennější věc, v tomto případě rám. Lak pod hybajícím se páskem trpí. Stačí trochu blátička a vzniklá brusná pasta, lak výrazně vydře.

Steve Peat a jeho firma Peatys proto vyvinula stahovací pásek, který zmíněný problém řeší. Vizuálně rozdíl není patrný. Na první pohled totiž stahovací pásek vypadá zcela stejně jako jakýkoliv jiný. Rozdíl je však v jeho provedení. Stahovací pásek se totiž prvně obepne okolo rámu, poté suchým zipem zafixuje a až následně se ke zbytku sucháče připevní náklad a ten jej zajistí. 

Když je potřeba náklad vyjmout, stačí povolit suchý zip jistící náklad, ale zbytek pásku okolo rámu zůstává stále na svém místě. Takže se výrazně zmenší šance na poškrábání laku pod páskem.

Náklad je v tomto případě srolovatelná kapsička do níž lze ukrýt drobnosti a nezbytnosti, které technické poruše na trailu budeš potřebovat.


Kapsička je uzavíratelná na zip a stejně tak i samotnou kapsičku k hlavnímu popruhu jistí průmyslový suchý zip s garantovanou vydrží minimálně 1000 otevření zavření.
Materiál kapsy je otěru i vodě odolný s tepelně svařovanými švy. I v největším nečasu se k jeho obsahu nečistoty nemají šanci dostat. Můžeš mít sebelepší nerezové nářadíčko, ale i to po čase, kdy dostává na kole nálož vody, prachu i bláta, zrezaví. A když nezrezaví, tak zkoroduje! Když bude ve voděodolné kapsičce, tak problém nehrozí.

Vnitřní prostor kapsičky je rozdělen na dvě části. Hlavní otevřená část je větší, druhá zipem uzavíratelná menší kapsička je vhodná na absolutní drobnosti, peníze, klíče, kreditku a podobně.
Vnitřní objem je na jednu stranu docela malý, ale při šikovném sbalení se dovnitř vejde vše, co potřebuješ. Slovo šikovné je zásadní, protože kapsa má z profilu trojúhelníkový tvar a ten trochu limituje. 
Já jsem skončil na sestavě: malá bombička, ventil, knoty a malý multitool. Do kapsičky na zip jsem pak dal několik stahovacích pásků, rychlospojku a železnou zásobu v podobě papírové bankovky. Vešlo by se ještě něco? Mágové v Tetrisu by tam jistě ještě něco nacpali.

Bohužel ani při velké snaze se mi do kapsy nechtěla vejít kvůli své délce velká 25gramová bombička s namontovaným přímým CO2 ventilem Peatys Holeshot, chyběl snad milimetr. A pokud jsem ventil odmontoval a vložil jej volně, bylo zase téměř nemožné kapsičku smotat a zavřít.

Takže, na co si dát pozor? Nepočítejte s tím, že se vám do kapsy vejde vše co si namyslíte. Občas je třeba trochu improvizovat, místo jedné velké vzít dvě menší bombičky a podobně. Co ale potěší, že není nutno oddělit kovové věci od sebe, díky stažení sucháčem o sebe vzájemně necinkají.
Sbalení kapsy chce trochu cviku, ale i s ním to nějaký čas vezme. Osobně si nedokážu představit, že bych v kapsičce vozil například klíče od domu. Pokaždé kapsu oddělat z pásku, rozbalit, vložit klíče, zabalit a přisuchozipovat zpět na kolo a opačně. Spíš ji vnímám jako prostor pro nezbytné maličkosti, použiješ jednou za čas. Drobnosti, jejichž absence v případě technického problému je velký problém.

Peaty´s Holdfast Tool Wrap je praktický pásek na duši s velkou přidanou hodnotou v pohodě kapsičky na nářadí a drobnosti. Mimo ní jej od konkurence odlišuje i o fous lepší způsob uchycení na rám.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Průjmič 19.9.2023 - 9:12

    "Ale asi žádný, kromě Peaty's Holdfast Tool Wrap, nemá regulérní úložný prostor."
    Jasně, až na WolfTooth, MucOff, Lezyne, Salsa, Topeak atd atd.....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí