Dirtlej Epic Enduro 2024 je zpět - enduro závod jako tento jinde nenajdete

Autor: Keli, vydáno: 18.1.2024

Po tříleté přestávce se Epic Enduro vrací do pohoří Caroux. Ve francouzském Olargues se 31. března 2024 bude závodit na dráze, která nemá v enduru obdoby: 110 km převýšení 5 000 metrů, počet rychlotních zkoušek 11. Takový závod jinde nenajdete.
OCCI, Loizo rider productions a místní klub Vélo Caroux Haut-languedoc spojují své síly, aby oživili tento legendární závod, který se poprvé konal v roce 2014 a je jednoduše řečeno považován za největší a nejtěžší závod horských kol Enduro, jaký byl kdy vymyšlen!

Na programu je klasická sólo verze, jízda v týmech po třech, ebike kategorie a také závod KID pro mládež (11-16 let). Celkem se očekává více než 800 účastníků z celé Evropy. 

    

Více než 100 km a 5000 m stoupání a klesání

Epic Enduro je mimořádná událost, která je stejně tak sportovním výkonem jako osobní výzvou.  Na více než 100 km dlouhém okruhu a 5000 m stoupání a klesání rozděleném do 3 okruhů, které je třeba absolvovat za jeden den, a to vše za své, budete muset ukázat slušnou fyzickou i psychickou kondici, abyste zvládli trať, projeli všechny checkpointy v limitu a získali cenný titul Epic d'Or.
Ale Caroux má někdy navrch! Pro ty, kteří se odváží přijmout výzvu, aniž by dosáhli Svatého grálu, bude Epic d'Argent udělen těm, kteří dokončí první 2 okruhy, a Epic de Bronze těm, kteří dokončí první okruh! Těšíme se, že si příští rok povedeme ještě lépe...

A že dokončit závod není zadarmo potvrzuje i report našich kámošů Beerboys Circus, kteří jej absolvovali v roce 2016. Mimochodem, přečtěte si jej, srandu velikou zaručujeme!

"Všem, který by to lákalo, tak můžeme Epic jenom doporučit. Perfektně zorganizovaný závod, zábavný, těžký RZty, který nemáš šanci v Čechách potkat. Vzhledem k délce a specifičnosti závodu to ale přeci jenom chce se připravit i takticky. A pokud na Epic vyrazíte, tak si určitě pošetřete pár dní navíc na parádní ježdění v blízkým okolí."

Rozsáhlé přípravy v terénu

Na straně klubu již několik měsíců usilovně pracuje tým s křovinořezy!  Ve den závodu vás bude vítat téměř stovka dobrovolníků. Co je jejich cílem? Nabídnout vám to nejlepší, abyste odjížděli s jediným přáním: vrátit se a zajezdit si zase v Caroux!

Pozor, Vizigóti vždy číhají v záloze!

Rodina Galy Guiraud v čele s Théo Galy již pracuje na trasách, aby vytvořila velmi speciální edici se všemi ingrediencemi, které Epicu udělaly pověst: brzký start, první noční rychlostní zkouška, divoké tratě, řada nezapomenutelných klopených zatáček, kameny, ale nejen kameny... A především pot, štěstí, sdílení, pocity, překonávání sebe sama, maximální potěšení!

Stejně jako v předchozích ročnících budou několik týdnů před datem závodu zveřejněny on boardy z tratí, aby si každý mohl udělat jasnější představu o rychlostních zkouškách.

Noví partneři 

K dobrodružství Epic Enduro se připojila značka Dirtlej, která s ním spojila své jméno - Dirtlej Epic Enduro. Specializuje se na cyklistické oblečení určené do extrémních povětrnostních podmínek (déšť, bláto...) a její motto "No more Excuses" (Už žádné výmluvy) nabývá plného významu pro "Epicuriany", kteří už nebudou mít žádné výmluvy: tuto zimu budou moci trénovat za každého počasí, aby byli připraveni!

Loizo Rider Poductions bude koordinovat organizaci, aby zajistil úspěch tohoto nového ročníku. Za Loizo stojí Jérôme Clementz a Pauline Dieffenthaler, kteří mají více než 15 let zkušeností s enduro závody, jsou odhodláni pomoci pozdvihnouy tento enduro závod. "Dirtlej Epic Enduro v prostředí tohoto sportu zjevně chybělo a my jsme opravdu chtěli, aby bylo oživeno. Doufáme, že spojením zkušeností Vélo Caroux a našich odborných znalostí mu vdechneme nový život a v příštích letech z něj uděláme klasiku.

Závod se jede 31. března 2024 v Olargues a přihlašování již běží, kompletní informace najdete na EpicEnduro.com.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Fuck Shu Lin 18.1.2024 - 10:15

    Takže blédůro komerz hadr:)))

  • anonymní uživatel PTBack 18.1.2024 - 11:01

    "A především pot, štěstí, sdílení, pocity, překonávání sebe sama, maximální potěšení!" Tyjo, to zní super! :D

    • anonymní uživatel Shu Lin (tyvogo (a) lepra.cz) 22.1.2024 - 10:11

      To zni skvele, nejakej gangbang ve sprchach ne

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí