Přestup: Kristýna Havlická nově na kolech GT

Autor: Keli, kategorie: Bikecheck, vydáno: 29.2.2024

Rok 2024 přináší do českého zastoupení GT Bicycles horkou posilu. Na kolech s logem GT Bicycles bude od roku 2024 jezdit jedna z nejlepších českých bikerek současnosti - Kristýna Havlická. Kristýna bude jezdit na enduro biku GT Force Carbon PRO, který jí oproti sérii v Aspire Sports ještě trošku poladili. Kromě kol GT bude vozit ráfky Mavic, pláště Maxxis, pedály TIME a obouvat se bude do treter od Fiziku.

 

Sériovka s porcí změn

Jako základ Kristýně posloužil sériový bike GT Force Carbon Pro se systémem pružení LTS, zdvihem 170/160 mm a HighPivot kladkou. Díky tomu, že ji Aspire Sports podporuje i dalšími značkami, prošla sériovka docela solidním tuningem. Tou nejvýraznější změnou jsou asi legendární žluté zapleťáky Mavic DeeMax s vnitřní šířkou 30 mm, které jsou navíc na přání Kristýny v mullet setupu. Tuhle limitku k 25. letům výročí DeeMaxů má obuté do plášťů Maxxis Assegai/Dissector s Double Down ochranou bočnic. K tomu se přidala ještě výměna brzdových pák Sram Code R za Sram Code RSC a kazety Sram NX za kazetu Sram GX. Dalším přáním Kristýny byla delší sedlovka, protože ta původní se zdvihem 150 mm pro ni byla krátká. Tak jí v Aspire nadělili DownLow sedlovku se zdvihem 170 mm.

Pedály bude letos vozit TIME Speciale 8 a bude se do nich opírat v botách Fizik Gravita Tensor. Proč Tensor? Protože mají zvýšenou ochranu kotníku, což Kristýna docela ocenila skrz její dlouhodobé trable s kotníky.

A co ke kolu říká Kiki?

"Po prvním svezení se kolo jeví jako velmi jezdecky progresivní a hravé zároveň. Nikdy jsem neměla možnost High pivot vyzkoušet a ani jsem nejezdila na karbonovém kole, což pro mě je úplně jiný vesmír :D a neskutečně si to užívám, jak to všechno společně funguje. Po kořenech jede jako po másle a do vzduchu letí jako raketa."

Jak se letos bude za řídítky GT Force Carbon Pro Kristýně dařit, můžete sledovat hlavně na jejím instagramovém a facebookovém profilu. Budou se dít velké věci!

Kompletní specifikace GT Force Carbon Pro "by Kiki"

Rám GT Force Carbon, 160 mm zdvih, LTS High Pivot odpružení
Vidlice RockShox Zeb Select+ 170 mm
Tlumič Rock Shox SuperDeluxe Select+
Řídítka GT Alloy 780/30
Brzdy Sram Code RSC
Kotouče Sram Centerline 200/200
Zapletená kola: Mavic Dee Max DH Yellow 29/27.5
Kliky Truvativ Descendant 6k DUB 32z
Pedály Time Speciale 8
Kazeta Sram GX Eagle 10-50z
Přehazovačka Sram GX Eagle
Řazení Sram NX Eagle
Sedlovka DownLow 31.6 170 mm
Sedlo Fabric Scoop Shallow Sport
Pláště Maxxis Assegai / Maxxis Dissector

Foto: Adam Brachtl

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Strejda 29.2.2024 - 7:02

    ..za mě krásný kolo..

  • anonymní uživatel Gabosh 29.2.2024 - 7:34

    Tak hlavně prý NS Bikes jde "do kopru" odešel i Godziek....snad u GT budou lepší podmínky. Hodně štěstí v sezóně a bez zranění přeju Kristýno.

    • anonymní uživatel Torsten 29.2.2024 - 8:45

      Odešel sice Godziek..ale přišel Myšík :D

  • anonymní uživatel Kule 29.2.2024 - 9:32

    mohli bychom udelat sbirku na lepsi radici packu.. :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí