reklama

Po trailech přes hory IV. #7 - Bikepark Innsbruck & Tyrolsko

Autor: Fullface Production, kategorie: Video, vydáno: 25.6.2024

Sedmý díl pořadu české televize Po trailech přes hory nás zavede do hlavního města rakouské spolkové země Tyrolsko - do Innsbrucku. Samotná tyrolská metropole s ikonickým skokanským můstkem - byť je turisticky velmi hodnotná, nás zase až tolik nezajímala. My jsme dychtili po bikeparku, který naleznete kousek za městem v malebné alpské vesničce Muttereralm.

 

Na zdejší slopestylové traťi každoročně soutěží elitní světoví rideři při festivalu Crankworx a celkové převýšení bikeparku - úctyhodných 700 metrů nabízí nespočet možností, jak si dobře zajezdit. Devět trailů všech stylů a obtížností se různě propojuje, kříží a chvíli trvá, než se člověk zorientuje. Ale i to k ježdění prostě patří - objevování nových a nových možností, které zaručují, že vás jeden kopec hned tak neomrzí.

 

Na druhý den jsme pak naplánovali výšlap na horní stanici lanovky takříkajíc "za své" po zadním úbočí hory. Už při nájezdu do prvního kopce dole ve vesnici jsme si uvědomili, že kdybychom v tomhle případě sáhli po elektrokolech, rozhodně by to žádná ostuda nebyla. Strmým svahem jsme se nahoru plahočili rychlostí chůze.

Odměnou za tu dřinu jsou krásná alpská panoramata s nekončícími loukami a pasoucím se skotem. 

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí