MojeKolo

Český tým značky SMITH společně zajezdil na Slapech

Autor: Jan Lohynský, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 17.7.2024

Část riderů z českého týmu amerického výrobce helem a brýlí SMITH se sešel na slapských trailech, aby si spolu užili tradiční SMITH Bike Team Day. Ten se koná každý rok na různých místech - první ročník byl na trailech ve Svatém Janu, loni pak na Kraličáku. Akce je ideální příležitostí společně pojezdit, nasekat fotky (díky Járovi Sijkovi), natočit týmový edit (tradičně v produkci 4ELEMENTS), otestovat nové helmy a brýle a užít si společný den se vším všudy!

Mrkejte na video z celého dne

Menší fotogalerie od Járy Sijky

Ráno a dopoledne partě ještě přálo počasí, takže se drtilo co šlo - mrkejte na fotky...

    

Odpoledne ale přišel avizovaný a vydatný déšť, takže se mu spoty i rideři museli trochu přizpůsobit. SMITH partu to ale nezastavilo - naopak se šlo na skálu.

Co na to tým?

Zeptali jsme se týmových riderů (Andrey, Frenka, Járy, Moudrase a Vanika) na jednoduchou otázku: "Co máš letos za helmu a brejle na kolo?" 

Frenk

Letos jsem oblíbenou stálici Forefront 2, která mi skvěle seděla na hlavě, také díky variabilní nastavitelnosti stahování, nahradil modelem Payroll který má navíc ke Koroydu a Mips systému ještě Alec crash senzor. Ten umí zavolat pomoc, kdyby se člověk přeci jen vypnul. Sem tam není čas na domlouvání se s kámošema a člověk vyrazí kolem komína na pár trailů sám... S Payrollem už tak úplně sám není. Skvěle fungující kombo s brýlemi Wildcat nebo velkými Rhythm je u Smithu samozřejmostí.

Jára Sijka

Jezdím každý rok Forefront 2. Jednou už se mi podařilo helmu rozlousknout jak ořech. Ani jsem nevěděl, jak jsem se smotal, že mi helma praskla... Rána to byla slušná, pomlácenej jsem byl, ale hlava jak v peřince. Prasklou ji našli až kluci, když koukali, co vozím za helmu. Takže Forefront 2! A malé brýle ve stylu - jak jinak než model Outlier XL se sklem ChromaPop Bronze Mirror Polarized ve kterých můžu lítat za jakýhokoliv světla.

Vojta Moudrý

Vozím fullface helmu Smith Mainline a do ní velké brýle Smith Rhythm. Tohle kombo vozím na závody a mám ho rád, protože je pohodlné, vzdušné a cítím se v něm bezpečně!

Honza Vaner

Na hlavu padám v helmě Forefront 2 a zatím se mi s ní nic nestalo. Traily neprostříhávám, takže jezdím divočinou a proti vypíchnutí očí používám brýle Wildcat, přes které nepronikne ani větvička.

Andrea Drengubáková

Vozím helmu Forefront 2, která je lehoučká, má hodně odvětrávacích otvorů, které jsou ale vyplněné tzv. Koroydem (trochu to vypadá jak brčka), takže je fajn, že do helmy jen tak nějaká moucha nebo vosa nezalítne. Mimochodem za mě je z hlediska bezpečnosti Koroyd v helmě "must-have" - i při jeho nízké hmotnosti jde o pevný materiál, který - jak máme vyzkoušeno ze zimní helmy SMITH - zachraňuje životy... nepraská, deformuje se. Jinak jsem si tuhle helmu vybrala i kvůli tomu, že má MIPS a stahovací kolečko BOA 360, které narozdíl od jiných helem stahuje po celém obvodu hlavy (některé helmy stahují jen vzadu), takže helma mi po dotažení parádně sedí, i když si udělám tlustší cop. Do malé helmy vozím brýle SHIFT XL MAG, které mají vyměnitelné sklo na magnet, takže není problém si prohazovat skla podle toho, jestli šajní sluníčko nebo je zataženo. Na druhou stranu sklo s propustností 30% je pro mě docela univerzální, takže nějak moc často ani měnit nemusím. Od Smithu jsem ale už vystřídala nespočet brýlí a vyhovovaly mi všechny, takže si popravdě řečeno vybírám podle barvy, kterých má SMITH požehnaně, takže někdy vybrat nové brýle na další sezónu je trochu oříšek.

Helmy a brýle od amerického výrobce SMITH najdete ve všech dobrých bikeshopech. Nejširší výběr helem a brýlí je na e-shopu tornadoshop.cz.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ludass 17.7.2024 - 7:13

    Otec Fůra na se všech!

    • anonymní uživatel Shu Lin ((tyvogo (a) lepra.cz)) 17.7.2024 - 14:26

      na se vsech? Si prastil hlavou do klavesnice nebo neumis normalne napsat ze TH je guma?

      • anonymní uživatel inženýr Polesný (antiTH (a) navždy.cz) 17.7.2024 - 14:31

        TH je guma

        • anonymní uživatel Shu Lin ((tyvogo (a) lepra.cz)) 24.7.2024 - 16:12

          objevil sem lamynakole....meli by udelat nejake feat s TH

  • anonymní uživatel jeho Holka 17.7.2024 - 20:58

    já chci chodit s Frenkem!

    • anonymní uživatel Vojta 17.7.2024 - 22:28

      já s Vojtou

      • anonymní uživatel Shu Lin ((tyvogo (a) lepra.cz)) 19.7.2024 - 11:54

        ja se dzbanem pro vodu

  • anonymní uživatel inženýr Polesný (antiTH (a) navždy.cz) 19.7.2024 - 12:35

    Pozor na ucho...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí