MojeKolo

Mistrovství světa v enduru Val di Fassa - Češi v Top 20

Autor: Keli, vydáno: 17.9.2024

Italské Dolomity hostily historicky první mistrovství světa v enduro disciplínách. Ve Val di Fassa za extrémních podmínek všem kategoriím i disciplínám dominovala Francie. Češi se ale neztratili, když si připsali výsledky v Top 20.

Zatímco u nás z nebe padala v druhé polovině minulého týdne voda, ani v oblasti Alp tomu nebylo o moc lépe. Polovina září udělala útrum babímu létu, na vrcholky hor napadl sníh, k tomu se přidal silný vítr a extrémně nízké teploty, to nejsou zrovna ideální podmínky pro závodění. Navíc, páteční průtrž mračen přinesla 15 cm sněhu a to donutilo organizátory posunout závod o den a zkrátit některé z rychlostní zkoušek (tři z pěti RZ byly modifikovány). Ale závod se mohl uskutečnit.

Přestože kratší, tak díky podmínkám stále velmi náročný závod vyhovoval francouzským závodníkům a závodnicím. Francouzská hymna zazněla celkem čtyřikrát, ano, vítězství ve všech kategoriích získala Francie.
Na vysvětlenou proč "jen" čtyřikrát, o mistrovské tituly se bojovalo pouze v elitních mužských a ženských kategorii a to jak na klasických kolech, tak elektrokolech. 

 

V ženské kategorie, ve svém posledním profesionálním závodě, zakončila kariéru Isabeau Courdurier nejlépe, jak jen to šlo - vítězně. Záda jí kryly dvě kamarádky z francouzského týmu, druhá Melanie Pugin a třetí Morgane Charre.

 

I mužskému závodu dominoval Francouz, Alex Rudeau zvítězil v prvních čtyřech rychlostních zkouškách a poslední RZ jel již na jistotu a zaslouženě získává titul mistra světa. Druhý končí Francouz Louis Jeandel, když na třetí místo odsunul velkého favorita Ritchey Rude.

Ebike kategorie vyhrává v mužích Kevin Miquel, v ženách Estelle Charles.

Češi v Top 20

Na mistrovství světa odcestovala i desetičlenná skupina českých jezdců a jezdkyň. Z nich zaznamenala nejvyšší umístění 13. místo v ženské kategorii Barbora Vojta, která do závodu nastoupila víceméně bez tréninku a jen 2,5 měsíce od narození dítěte.
V mužích dosáhl výtečného umístění v Top20 Stanislav Sehnal, když skončil na 18. pozici. Škoda pádu v 5. RZ, nebýt něj mohlo to být lepší, protože do poslední RZ Standa nastupoval z průběžného 14. místa. 

Další české výsledky

Ebike muži

20. MYŠÍK Milan
28. MOUDRÝ Vojtěch

Enduro ženy

16. HAVLICKÁ Kristýna

Enduro muži

26. PIVNIČKA Jakub
28. CHARVÁT Matěj
56. MAXA Adam
67. BLÁHA Vojtěch
87. KLOKOČKA Vojtěch

Kompletní výsledky zde.

Foto: UCI, Nicola Damonte - @fassabike

Diskuze

  • anonymní uživatel PTBack 17.9.2024 - 11:25

    éééé....omlouvám se za asi hloupý dotaz, zase tolik to nesleduju. Kdo je přesně Barbora Vojta (nebo jak se třeba jmenovala dřív) a proč je ve výsledcích jen Ta, co to "umí s vočima"? A ne ta Vojta, když byla 13.? Ještě jednou sory, jestli jem úplně mimo.

    • profilová fotka Keli 17.9.2024 000 11:41

      Barbora se za svobodna jmenovala Průdková. V dalších výsledcích není uvedena, protože byla zmíněná v textu...

      dolekop.com/...

      • anonymní uživatel PTBack 17.9.2024 - 14:18

        jojo, to jsem dokonce nad i četl. Dik

    • anonymní uživatel Ádoš 17.9.2024 - 11:50

      To nepřechylování ženských příjmení je neskutečné prasení českého jazyka. Úsměvné a komické - feministický diskurz.

      • anonymní uživatel PTBack 17.9.2024 - 14:23

        Já to taky moc nemusím, ačkoliv moje dcera má cizokrajné příjmení v tom cizokrajném tvaru, nepodobném českému, především proto, aby to Její příjmení bylo v domovské zemi toho příjmení srozumitelné ale jako jinak mi přijde, že ženský ten mužský nebo neutrální nebo jaký tvar přejímají jakože z nějaký úcty nebo jak to říct k tomu chlapovi nebo že nechtěj bejt ženský ale mně to teda taky tahá za uši a proč by v Česku neměly mít ženský svůj tvar příjmení, když je to Český jazyk. Přijde mi to ne trapný ale přitažený za uši.

        • anonymní uživatel Ádoš 18.9.2024 - 9:35

          asi dětinská snaha o jedinečnost. Většinou to dotyčná ještě dodělá druhym příjmením (proč by jako měla mít příjmení po manželovi, žejo?...pošlapání vlastní identity!!) k tomu přidáme ještě druhé křestní jméno po babičce a ideálně i to po kmotrovi!!! Jémináčku, já jsem ale jedinečná! když nic, tak alespoň jménem. Žiješ v zahraničí? ok, tak to příjmení nepřechyluj. Žiješ v ČR a jseš rodilá češka? tak seš "ová" milá zlatá a debilní výmluvy, že to tvoji kamarádi na Facebooku, které sis přidala před 3 lety mezi přátele při all-inclusive pobytu v Egyptě nechápají, nebo ještě dementnější výmluva, že nechceš, aby si mysleli, že si ruska.....kolik výmluv jsem od těhle kráčmer už slyšel. Většinou alternativní umělkyně, které nem ají co nabídnout. Čest výjimkám, ale ty se většinou nemají potřebu titulovat Karolína Anna Marie Matl Dvořák

          • profilová fotka Strejda 18.9.2024 - 11:50

            ...debilní puberťáci rozebírají protipovodňový hráze, po kolejích se prohánějí a bourají ožralí strojvůdci a polyamorní Zálešáková už milenku poslala k vodě a bude se vdávat...jdu se sem schovat do bezpečí a hele, přechylování ...kucí, svět se zbláznil

          • anonymní uživatel PTBack 18.9.2024 - 12:45

            Tak když nejlepší český umístění vyjede holka s nepřechýleným jménem :D Ona už je velká, snad to pobere. Jen si představuju, jak se dolů řítí bajker...zazní...Vojta jedééé! A dole sundá helmu a je to holka :D To je jen moje představivost, jinak je to prdel a rozhodně jinak úcta k Ní. Pojela by mne jak máslo.

          • anonymní uživatel PTBack 18.9.2024 - 12:48

            ad "nehoda vlaků", tvl., to se ožereš ve vlaku, Jsi hodnej, stojíš a stejně do Tebe vrazej.
            Jinak už přestanu tady otravovat, jdu na kolo.

          • anonymní uživatel PTBack 18.9.2024 - 12:37

            krásně napsané :) :D Ryzí názor.

  • anonymní uživatel F*ck Shu Lin 17.9.2024 - 11:48

    Dobře Stanley! Ty genitalé!!!

  • profilová fotka Marek Vodrážka 17.9.2024 - 15:45

    Charváta máte blbě, ten byl 28. a u dalších borců v seznamu chyba narůstá bohužel ještě výrazněji.

    • profilová fotka Keli 17.9.2024 000 15:50

      Díky za upozornění, něco z pořadí udělalo posloupnost čísel, opraveno l.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí