Kind Shock Cobra i 900 R dlouhodobý test

Autor: Oskar, vydáno: 7.1.2009

Na dnešní den máme exkluzivní dlouhodobý test teleskopické sedlovky Kind Shock Cobra i 900 R. O své celoroční zkušenosti s tímto výrobkem se s námi podělí tester Oskar Jančík.

To, že podobný produkt existuje, jsem věděl už delší dobu. Průkopníkem na poli teleskopických sedlovek byl nesporně Gravity Dropper z Montany. Jeho cena byla ale ve své době dost kosmická, nehledě na problematickou dostupnost. S Gravity Dropperem jezdil dlouho i legendární Hans Rey, který měl teleskopickou sedlovku i na svém xc kole. Jakmile ale koupil Crank Bros. od Mavericku licenci, Hans přesedlal na Joplin (samozřejmě proto, že Crank Bros. patří mezi Hansovy sponzory).

My se detailněji podíváme na Kind Shock. Tato značka je pro mnohé synonymem levných vidlic a tlumičů nevalné úrovně. Kind Shock ale mimo jiné vyrábí pro velikány pružícího průmyslu spoustu kvalitních dílů.

Kind Shock Cobra i 900 R

Novou sedlovku, resp. dvě, uvedli na trh na výstavě v Tai Pei v březnu 2008. A hned získala cenu Innovative Award.
Sedlovka se nabízí pouze ve dvou průměrech 30,9 a 31,6. To sice omezuje trochu použití, ale rychlá kontrola specifikací uvedených na internetu přesvědčí, že většina výrobců kol dnes používá sedlovky právě tohoto průměru.
Jen namátkou výčet několika značek, které uvádějí průměry na svých webech:
- průměr 30,9: Giant, Iron Horse, Norco, Santa Cruz, Specialized.
- průměr 31,6: Cannondale, GT, Intense, Merida, Mongoose.

Mimo to někteří výrobci přicházejí na rok 2009 s teleskopy přímo na kolech u svých topmodelů v kategoriích all mtn/enduro.

Dále je zde možnost zvolit ovládání z řidítek, nebo páčkou pod sedlem. Doporučuji páčku na řidítkách. Prostě z toho důvodu, že je to pohodlnější. A taky proto, že většinou zrovna když potřebujete zasunout nebo vysunout sedlovku, tak se potřebujete držet řidítek pevně oběma rukama.

Stručně technická data
- zdvih sedlovky: 125 mm
- hmotnost: 300 g bez lanka, bovdenu a páčky na řidítka
- systém: olej / vzduch

300g aneb Cobra na váze značky Cosmos

Když jsem poprvé uviděl v květnu 2008 nové Mongoosy na rok 2009, přitáhla mou pozornost právě tato sedlovka. Předtím jsem pokukoval po Joplin, ale přišla mi dost drahá. A tak jsem s radostí přijal nabídku Briana Salsburyho – Product Managera z Mongoose, sedlovku otestovat … hurá. Nový 09 produkt na mém kole.

Můj exemplář ještě nemá produkční verzi páčky na řidítka a používá lockout páčku k vidlicím Suntour.
Sériová produkce by měla nabízet 125 mm zdvihu. Já jsem na svém kousku naměřil nějakých 122 mm. Konkurenční Joplin nebo Gravity Dropper disponují 100 nebo i 75 mm zdvihu. Při běžném ježdění asi zanedbatelná věc, ale proč nemít víc. Při masovém „skibobování“ na sněhu v horních pasážích Mega se počítá každý milimetr k dobru a může být právě tím, co rozhodne, jestli pojedete po zadku, po hlavě nebo na „skibobu“.

Protože jsem měl možnost jeden den ojezdit i Joplin, rád bych tu obě porovnal.
Joplin má rozhodně lépe vyřešený „joystick“ na řidítka. Na mtbs se řešilo plandání přebytečného bovdenu při zasunutí sedlovky. Stačí jedna vyjížďka a každý si určitě zvládne pomocí držáků brzdových hadiček vyřešit vedení bovdenu a délku lanka přesně podle své libosti a designu rámu. Na trhu je podobných věcí dostatek. Každý výrobce nějakou přidává – jak k vidlici tak i ke kolu. Tohle rozhodně není problém.
Joplin oproti Kind Shocku disponuje „vaklem“ hned z krabice. Tento „vakl“ je cítit, jenom když na kole nejedete, tudíž spíše zdrojem poznámek různých chytráků. Na samotnou jízdu nemá vliv. Je to jednak stranová vůle, kdy se sedlo hýbe mírně do stran, nejvíce patrné na špičce sedla. A potom při zasunuté poloze je možné sedlo povytáhnout nahoru.
U Kind Shocku po sezóně žádné vůle. Na druhé straně Joplin možná chodí trochu hladčeji.

Mongoose BootR s Kind Shock Cobra na Mega v Alpe d'Huez

Můj Kind Shock jsem vozil celou sezónu, zhruba od poloviny června. V červenci na Megavalanche nedocenitelný pomocník, stejně tak v září na Maxi v Brixenu.
Na Mega jsem trochu doplatil na to, že jsem šroub k dotažení sedla pořádně nezalepil locktitem, což rozhodně doporučuji. Jinak budete muset, tak jako já, v závodě zastavit a viklající se sedlo dotáhnout zrovna tehdy, kdy se vám to bude nejméně hodit.
V této partii měly údajně první série Joplin taky problém a jejich zámek sedlovky trpěl nekvalitním šroubem. To byla ale určitě jen dětská nemoc, která je již minulostí.
V září na Maxi v Brixenu, kde bylo extrémně prašno jsem zase zjistil, že pokud máte jako já kolo s přerušenou sedlovou trubkou, kdy je možné, aby se vám zespoda do sedlové trubky dostával prach. Tak se tam určitě dostane. Prach pak může zacpat „odfukovací“ dírky zespodu sedlovky a máte problém, sedlovka nejde zasunout. Co s tím? Stačí sedlovku jednoduše vytáhnout z rámu a tyto „odfukovací“ dírky očistit a je to.

Detail odfuků sedlovky

Během sezóny je potřeba tak jako na řazení sem tam vyměnit lanko a bovden. Spodek sedla je místem, kde se usazuje hodně bláta, a to se pak v podobě prachu přes táhlo a lanko dostává do bovdenu stejně rychle jako u lanka k přehazovačce. Takže doporučuji nerez lanko a kvalitní koncovky na bovden a sem tam promáznout – tak jako všechno.

Dalším kritickým místem může být těsnění sedlovky. Stejně jako na vaší vidlici je toto místo klíčové pro plynulé „zasouvání“. Až tady si uvědomíte kolik toho lítá od zadního kola. Při běžném použití zase stačí mít na paměti, že čistota je půl zdraví a věnovat tomuto těsnění asi tolik péče jako guferům na vidlici – odšroubovat červeně anodizovaný alu kryt, pod nímž jsou těsnění. Trocha WD40 a hadr řeší vše.
Pro nepříznivé počasí asi na příští sezónu obuju svůj teleskop do nějaké starší harmoniky z vidlice nebo ustřižené duše. Estetika ale rozhodně utrpí :)
Vzhledem k tomu, že Joplin jsem testoval pouze jeden den na tratích v Livignu za naprosto slunného počasí, nemám zde srovnání. Dá se ale předpokládat, že i na Joplin nebude udržování čistoty a občasné promáznutí lanka na škodu.

Zdá se vám výčet různých technických „ale“ příliš dlouhý? Je to prostě další mechanická věc na kole, která vyžaduje svou péči. Pevný singlespeed taky nepotřebuje skoro žádnou péči. Zato neřadí a nepruží.

Běžně Cobru vozím na svém xc kole a sem tam ji dám na sjezďáka. Je pravda, že stabilní montáž na dh kole by asi sedlovce nesvědčila. Představa dopadu „no foot“ na ne plně zasunutou sedlovku … radši ne.

Při prvních jízdách s novou sedlovkou jsem i v xc režimu před každou trochu techničtější pasáží „zasunoval“. Taky se mi občas stalo, že jsem místo páčky k sedlovce zařadil, ale to opravdu jen ze začátku. Časem si určitě najdete to svoje. Uphill s plně vysunutou, singlíček s mírně zasunutou, aby bylo pořád dost opory pro nohy a dh s plně zasunutou. Toť asi ve zkratce můj režim.

Specialized vyrukoval s přednastavenými polohami sedlovky. Přijde mi to v tomto případě jako dost velký protimluv a spíš jako argument pro odlišení se od konkurence. Jezdec, který šáhne po teleskopu asi nepatří mezi blázny, co běhají kolem kola s metrem a ladí posed jako silničář. Na druhé straně tohle možná pomůže rozšíření i mezi ty, kteří radši jezdí do kopce.
I tak je dobře, že je na trhu další produkt. Větší rozšíření znamená do budoucna nižší cenu.

Suma sumárum, teleskopická sedlovna je jednoznačně skvělá věc. Pokud mimo sjezďáku jezdíte i na xc kole a občas se řítíte po svém oblíbeném sjezdíku se „sedlovkou až do nebe“, víte o čem mluvím. Pro ty, kteří si nemohou nebo nechtějí pořídit vedle dh/fr kola i xcečko, je teleskop věc, která zpřístupní výjezdy do kopce, oddálí tlačení a výrazně tak prodlouží váš „dojezd“.
Naprosto bez debat je potom použití sedlovky pro downhill maratóny typu Megavalanche nebo při epických celodeňácích v horách.

Cobra vs. Gravity Dropper (vlevo), Cobra vs. Maverick

Proti může mluvit cena, pro all mtn a freeride aplikace rozhodně ne hmotnost. Na kole je spousta jiných komponentů, kde se dá váhová penalizace vynulovat, nebo to prostě neřešit.
Joplin stojí 5990 Kč, Joplin R 6590 Kč. Zdá se vám to hodně? Kind Shock is-900 za 3750 Kč s páčkou pod sedlem zde jasně vyhrává cenou. A jak známo o peníze jde až v první řadě.
Zvláště u komponentu, který možná nebudete používat celoročně.

V Čechách nabízí sedlovku KS i900 na internetu Rebel bike, verzi R – s ovládáním z řidítek se mi nepodařilo najít. Crank Bros. Joplin k nám, jak je známo, dováží Progress Cycle.

Další informace:
Test s fotkami a srovnáním s Joplin a Maverickem na Descent World
Stránky výrobce: www.glorytrade.com.tw

Foto: autor a Descent World

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Miki (11Qwerts11 (a) azet.sk) 7.1.2009 v 8:52

    lol :D

  • anonymní uživatel Deny 7.1.2009 v 8:58

    Pěknej článek, díky. Myslím, že s neoprenovým návlekem např. od Shamanna by ani nemusela v případě nepříznivých podmínek degignově utrpět. Gumový harmonice ala vidlice z 90. let bych se raději vyhnul.

  • anonymní uživatel JKL (JirkaGergel (a) seznam.cz) 7.1.2009 v 9:57

    Pěkný článek. Taky o tom uvažuju, dát teleskop na SX. Jen mála poznámka: WD40 leptá gumu a plasty!.... raději bych používal nějaký silikon

  • anonymní uživatel hanz_zlín_2 7.1.2009 v 10:09

    deny: a proč? harmonika z 80tých let je sice designově horší ale funkčne mnohanasobně lepší.

  • anonymní uživatel hanz_zlín_2 7.1.2009 v 10:13

    máte chybu ve váze, ta sedlovka má někde na hranici 600g, mužu jí odvážit přesne ale nechce se mi sundavat sedlo. Chtělo by to používat přesnější váhu.

  • anonymní uživatel MIKE 7.1.2009 v 10:43

    celkem v poho

  • anonymní uživatel Deny 7.1.2009 v 11:15

    to hanz: protože autor píše, že harmonika nevypadá dobře. Taky si myslím, že sehnat jí bude problém, bude krátká a nebude mít přesný průměr. Jinak s tou váhou díky, bohužel ten údaj 300 g byl impuls, že jsem o ní začal pomalu přemýšlet. 600 g už je rozdíl, už tak balancuju nad váhovým ideálem.

  • anonymní uživatel Deny 7.1.2009 v 11:16

    to hanz: ...navíc bys jí tam ani nedostal. Měla by mít totiž přesný průměr, aby plnila účel.

  • anonymní uživatel dumbo 7.1.2009 v 13:45

    tolko kecou a pritom taka blbost... :) sorry, pekne si dokazal obkecat sedlovku ale k comu to je ? aby som pred zjazdom usetril tych 20 sekund co stratim pri znizovani sedla ? to uz rovno mozem na svoje vylety tahat miesto malej hustilky CO2 bombicky aby som nestracal drahocenne sekundy.... :) mne uplne staci ze musim pravidelne pucovat gufera a klzaky tlmicov, cistit a premazavat piesty brzdovych strmenov aby sa bezproblemovo vratili do povodnej polohy... ked vdaka tomuto zazraku dokaze Hans Rey pohodlnejsie vyhravat budiz ale netlacte beznym smrtelnikom taketo nezmyselne "tuningove" doplnky...

  • anonymní uživatel Prokyz (kuba20 (a) seznam.cz) 7.1.2009 v 15:04

    dumbo, nikdo ti tady nic netlačí, tak nevím, rpoč to tak zahořkle komentuješ. Myslím si, že nejsem sám, komu se taková sedlovka líbí. A jestli se ti nechce starat se o kolo, tak si pořiď pevňáka s pevnou vidlí a singlem...

  • anonymní uživatel hanz_zlín_2 7.1.2009 v 15:07

    dumbo: takuto zmes blbých kecov a kravin dokaže napsat iba človek co toto nikdy nezkusil. Ked nevieš o čom je reč tak drž příště hubu. jezdím teleskop sedlovky už 2 roky a podle mě je to nejlepší enduro komponent vůbec.

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 7.1.2009 v 15:28

    pozn. autora (Oskara):

    tak mame asi doma spatnou kuchynskou vahu....:-)

    checkoval jsem starou postu a Rick z Kind Shocku mi v lete poslal toto:

    Specs are as follows:

    Travel- 75 or 125mm
    Diameters- 30.9 and 31.6
    Weight- 400g. for 75mm,and 500g. for 125mm

  • anonymní uživatel __.KaRlosS.__ ((__.KaRlosS.__)) 7.1.2009 v 15:57

    No fakt je to totalní zbytečnost , mozna ne pro zavodniky XC ktery uz nemaj ani cas menil dylku sedlovky jo ale pro Dh apod. je to upe zbytecna vec

  • anonymní uživatel Peltys 7.1.2009 v 16:10

    __.KaRlosS.__ . cože, na co že nemaj XC závodníci čas, a kdy že to dělávaj, a proč a nač?

  • anonymní uživatel antidemoman 7.1.2009 v 16:59

    __.KaRlosS.__ ((__.KaRlosS.__)): nejlepší je hodnotit vec kterou si nevidel ani z vlaku

  • anonymní uživatel ..ZULAH.. 7.1.2009 v 20:09

    mně se to páčí ...když se nějakej ten dopad nepovede tak je to pěkná záchrana

  • anonymní uživatel bolekkrutor 7.1.2009 v 20:11

    Osky díky za pěkný článek a přeji hodně síly do dalších podobných.Doufám,že je vzhledem k zdejším "výblitkům" v komentářích ještě najdeš.Rád si přečtu něco jiného a přínosného,než "nemá přilbu za pět",nebo ještě líp pila pila voči...

  • anonymní uživatel bolekkrutor 7.1.2009 v 20:14

    2ZULAH tys to rozentnul,to už fakt nechápu:)?

  • anonymní uživatel slavomir (slavomir.je.gay. (a) vlezte.mi.tu.vsichni.n.ahrb.com) 7.1.2009 v 20:46

    Newim me to pride jako dobra vecicka. V Kanade, USA ji vozi mrte rideru, ale tady se asi nechytne.:(

  • anonymní uživatel ICE (Chránit a pomáhat 62.177.71.242 (a) myIP.cz) 7.1.2009 v 21:26

    myslim ze tyhle hrackoy budou na vetsine endurkach uz za par let

  • anonymní uživatel dumbo aka dj lajdak ( . )( . ) 7.1.2009 v 21:36

    to Hanz zo Zlina2: uplne presne chapem vyznam teleskopickej sedlovky sam som davnejsie jednu zhanal pretoze mam zahnutu sedlovu trubku takze moju novu 400mm sedlovku od shamana som musel zbitocne rezat... keby sa teleskopicka sedlovka dala zohnat aj pre ocelak (to je taky bicykel co je jak zo "sparadiel" a vacsinou urcite praskne.... :)) chapem vyznam krasnej mechanickej teleskopickej sedlovky ale naco hydrauliku ???? aby som pred cykloturistom machroval ze okrem ineho uz ma na biku aj sedlovku hydraulicku ? mne to len pride strasne podobne z vyrobkom hydraulicky twister pre bmx pripadne vzduchove radenie od shimana... ako vravim ak to niekto vyuzije pri zavodeni maratonci, orientacny cyklisti atd proste jazdci co potrebuju rychlo zmenit poziciu sedla pred dlhsim a narocnejsim zjazdom budis...
    ad: niesom zahorkly ale uprednostnujem praktickost, minimalne poziadavky na udrzbu, atd... sedlovka je posledny komponent o ktory chcem pecovat pri udrzbe biku.... niesom lavak, jediny ukon co nechavam na odborny servis je vypletenie kolesa pretoze to chce naozaj skusenosti, staci ze to moc dotiahnes a prdne ti naboj alebo rafik... svoje bicykle si sam zostavujem nekupujem komplety... ale zeby som kupil za 4 litre sedlovku o ktoru sa treba starat jak o kontaktnu sosovku tak to neeee... to by som musel byt jebnutejsi nez som momentalne :) schvalne by ma zauimalo kolko citatelov DK teraz taha zo svojich rodicov 3 litre na sedlovku.... :D koniec koncov, kazdy sme si sami strojcami svojho stastia a svoj nazor nikomu nevnucujem...

  • anonymní uživatel ICE (Chránit a pomáhat 62.177.71.242 (a) myIP.cz) 7.1.2009 v 21:49

    2dumbo: jsou tu i taci, co si na to vydelaj sami :-P

    pokud se ti nechce starat o kolo, tak se nestarej,ale jak uz bylo napsano: cistota je pul zdravi, tagze pokud nechces za rok kupovat novy komnponenty, vyplati se starat o ty co mas:-)

  • anonymní uživatel u6e (ueeeeee (a) punkbike.org) 7.1.2009 v 22:13

    já bych řekl, že kdybych jezdil enduro, tak by mě asi nebavilo zastavovat před každým kopcem nahoru, nebo dolu, abych si mohl změnit zdvih sedlovky, takže praktický to je asi určitě. Zajímalo by mě kolik zdejších kritiků jezdí něco do dálky :)

  • anonymní uživatel peto{dude} 7.1.2009 v 22:18

    4 ZULAH - Tu nejde o odpruzenu sedlovku. Ale o sedlovku poskytujucu rychlu zmenu vysky sedla.

  • anonymní uživatel dumbo aka dj lajdak ( . )( . ) 7.1.2009 v 22:19

    ice: je samozrejmost ze osetrujem vidlicu, tlmic pravidelne, obcas ked uz pre vrzganie retaze nepocujem stebot vtactva tak prebehnem aj retaz s wd40.. :) (VTIP) no strkat do bicykla dalsi komponent co treba osetrovat aby sa nezasekol pripadne nedo...bal hmmm dalsia kabelaz navyse, packa na riaditkach navyse... :) no diky... ako cenim clanok aj pracu pisatela, ale neocenujem tento vymysel... motocross na kolech treba zmenit na pimp my ride :)

  • anonymní uživatel dumbo aka dj lajdak ( . )( . ) 7.1.2009 v 22:29

    ked mi raz za cas vytece olej z vidlice abo tlmicu tak to vacsinou psychicky unesiem :) ale az by nastala situacia ze treba kupit nove gumicky do sedlovky aj ked je to zalezitost par korun tak by ma asi jeblo...

  • anonymní uživatel peto{dude} 7.1.2009 v 22:41

    4 Dumbo - Pri takom mysleni by som mohol zacat pochybovat aj o odpruzeni na biku a mnohych dalsich technyckych rozmaznavadlach na biku a aj o bikoch samotnych. Ja si menim vysku sedlovky dost casto a uz som myslel aj na takuto sedlovku. Ved to bol jeden z dovodov preco mam toho Mrazka s rovnou sedl. trubkou. Ku kazdej trati si to pekne XC doslapem. Inak, ja si vypletam kolesa sam[mozno preto lebo som si neuvedomil tie hrozby ktore su s tym spojene]. No ale k veci. Zijeme dufam v slobode kedy si moze kazdy ponukat vsetko co nieje vrazda a kradnute. V takom prostredi je vsak dolezite disponovat zdravym rozummom ako ty, aby sa clovek sam rozhodol ci to a tamto naozaj potrebuje. Ako vydis[si mal moznost vidiet] aj tu u nas bezni smrtelnici "potrebuju" mat take tuningove doplnky ake ma vrcholovy pretekar. Ak ich nemas, tak ta komunita neprime, lebo si neminul do vybavy tolko kolko ostatni. Kua zase som sa rozpisal. Sorry seci.

  • anonymní uživatel peto{dude} 7.1.2009 v 22:48

    Inak estetyku radsej nerieste. Tieto freeridove spolocenstva maju vazne sklony ku gycu a tam sa estetyka konci.

  • anonymní uživatel dumbo aka dj lajdak ( . )( . ) 8.1.2009 v 1:28

    peto(dude): ja samozrejme nemam problem s progressom, tiez si uvedomujem co si napisal Ty nevnucujem nikomu svoj nazor ani nieje mojou snahou zakazovat predaj hentoho komponentu... zivot je o prioritach,...:) ale dost bolo omacoko okolo.... podme zratat vyhody a nevyhody :) jedina vyhoda jak tu citam je ta ze ti to usetri cas a cas su kazdopadne peniaze, ok chapem preto je to asi aj tak drahe :) nevyhody ? hmotnost, slaba odolnost voci spine jak sam tester uvadza, urcite cena, atd...

  • anonymní uživatel RB 8.1.2009 v 6:55

    4Dumbo: Ty jsi asi trošku kretén viď?? Jezdil jsi někdy enduro? Šlapal jsi vůbec na kole?? Když jsi jdu projet u nás tak nenarazím na kopec na kterém je trať dlouhá 3km, ale samí výjezdy a technický sjezdy rychle za sebou a když máš pořád dávat dolů a nahoru sedlovku, tak to na plynulosti jízdy tak trochu ubírá. A zkoušel jsi někdy vyjet prudkej kopec bez zatíženého zadního kola? Moc to nefaká. Neříkám pouze na sjezdovku to nemá cenu. Co se týče udržby tak mi je jedno jestli stříknu silikonem o jedno gufero navíc

  • anonymní uživatel RB 8.1.2009 v 7:02

    4Dumbo: Ty jsi asi trošku kretén viď?? Jezdil jsi někdy enduro? Šlapal jsi vůbec na kole?? Když jsi jdu projet u nás tak nenarazím na kopec na kterém je trať dlouhá 3km, ale samí výjezdy a technický sjezdy rychle za sebou a když máš pořád dávat dolů a nahoru sedlovku, tak to na plynulosti jízdy tak trochu ubírá. A zkoušel jsi někdy vyjet prudkej kopec bez zatíženého zadního kola? Moc to nefaká. Neříkám pouze na sjezdovku to nemá cenu. Co se týče udržby tak mi je jedno jestli stříknu silikonem o jedno gufero navíc

  • anonymní uživatel nakata 8.1.2009 v 8:57

    To Dumbo: Na tebe sa len smejem a smejem, zas a opat..

  • anonymní uživatel teepek 8.1.2009 v 9:25

    jedine co ma serie, je ten priemer.. nepoznate niekto teleskopicku sedlovku pre 30.0 ??

  • anonymní uživatel peto{dude} 8.1.2009 v 9:38

    4 RB - No musim sa Dumba zastat. Kreten nieje a tiez vie co to poslapat.Len sa nechal uniest tak jak Nakata ked nadava na Mrazkove rami.

  • anonymní uživatel peto{dude} 8.1.2009 v 9:41

    4 nakata - na tebe zase sa Ja len smejem a smejem, zas a opat..

  • anonymní uživatel FRbikes (info (a) frbikes.cz) 8.1.2009 v 10:24

    Pěknej článek, strašný komentáře. Tady nejde o vteřiny(pokut tedy nejedeš Megavalanche DH), ale o to užít si plynule a bez omezení jakoukoli vyjížďku. Vytahování a zandavání sedlovky v terénu, kde má nejdelší kopec 1km je na opruz.

  • anonymní uživatel nakata 8.1.2009 v 10:56

    Peto: No uz len tvoje komentare mi tu chybali ty zakomplexovanec, zabudol som este dodat ze Ocel Pitcho a smrt komercnym (rozumej inym ako Mrazek) znackam!

  • anonymní uživatel psm 8.1.2009 v 11:23

    teepek: Gravity Dropper a nově (2009) i Crank Brothers Joplin se dělají na 27,7, plus redukci...

  • anonymní uživatel teepek 8.1.2009 v 12:05

    dik, pozriem ;)

  • anonymní uživatel dumbo aka dj lajdak ( . )( . ) 8.1.2009 v 12:49

    vedel som ze sa to urcite zvrhne na osocovanie sa... uz ma to neprekvapuje a ani neuraza... :) ako neviem jak dlho je to vo vyrobe a ako dlho na vyvoji hentoho komponentu budu pracovat snad ho vychytaju, neni su krete pan RB akurat tu prezsentujem svoj nazor ktory nechcete respektovat,... v konecnom dosledku z ludskeho hladiska sa spravate aku burani VY co mi nadavate, jazdil som dlhe roky XC (aj 100km terenom nebol problem a este sme sa celu cestu pretekali zo sparingpartnermi dnes uz o takej kondicke len snivam bohuzial) kde jakym terenom nosieval som na biku kade co, cez odrazky, klakson, pc kompjuter z hromadou funkcii, blatniky, podsedlove tasticky, a ine az som sa prepracoval k freerajdingu kde sam na zaklade vlastnych skusenosti dospel k zaveru ze je lepsie z bicykla zbytocne kramy odmontovavat, brzdy a tlmice zatial mam ale boli casi ked som bol nuteny jazdit aj bez brzd ale len chvilku dolekop.com/... a dolekop.com/... :) jazdil som roznym terenom roznymi bikami a potrebu menit vysku sedla packou z volantu som naozaj nikdy nemal.... a tu nejake fotky z mojej am/en "kariery" keby dakto chcel vidiet aj skutocnosti ze naozaj nechcem len vyprovokovat flame len sa podelit o svoje dojmy z hentej recenzie... forum.mtbiker.sk/...

  • anonymní uživatel nakata 8.1.2009 v 13:49

    blaa blaa blaaa dumbo, tvoj nahodny citat "ale netlacte beznym smrtelnikom taketo nezmyselne "tuningove" doplnky.."

  • anonymní uživatel teepek 8.1.2009 v 14:10

    niekedy neviem co je horsie.. ci mesok, ci dykej kidz, ci vsemozni teoretici...

  • anonymní uživatel dumbo aka dj lajdak ( . )( . ) 8.1.2009 v 14:19

    keby som to "nepritiahol za vlasy" takymto slovnym spojenim tak by tato dskusia urcite nenarastla do takehoto rozmeru pretoze jak tak sledujem medzi riadkami kazdy citat nevie alebo nechce...

  • anonymní uživatel ... 8.1.2009 v 15:54

    vychytavka to je super, kdo ji chce koupi si ji a kdo ne tak ji mit nebude..a Dumbo ty uz drz hubu:-)

  • anonymní uživatel dumbo aka dj lajdak ( . )( . ) 8.1.2009 v 16:28

    tak tak, tri bodky maju pravdu, verejne a s pokorou oznamujem ze tu v tejto diskusii koncim, su to vase rite co budu sediet na tych sedlovkach :)

  • anonymní uživatel u6e (ueeeeee (a) punkbike.org) 8.1.2009 v 17:39

    "jedina vyhoda jak tu citam je ta ze ti to usetri cas a cas su kazdopadne peniaze" ??? co mají peníze společnýho s pohodlností rychle a často pohodlně měnit výšku sedla??

  • anonymní uživatel peto(dude) 8.1.2009 v 18:41

    4 u6e - Ti to vysvetlim. Za kratsi cas dojdes tam kde si zvykol dojst predtym a zvysok casu mozes vyuzit na hromadenie penazi(napriklad).

  • anonymní uživatel dumbo aka dj lajdak ( . )( . ) 8.1.2009 v 20:00

    tak este par prispevkov ked inac nedate..:) to u6e: presne jak ti peto vysvetlil, usetrene peniaze potom mozes pouzit na kupu novej tld helmy kedze tu prvu mas pochcanu :)

  • anonymní uživatel ... 8.1.2009 v 20:12

    a u te druhe mu nezbylo na nahubek, a kdyz mu zbyde tak muze jit k logopedovi aby ho odnaučil šišlat

  • anonymní uživatel dumbo aka dj lajdak ( . )( . ) 8.1.2009 v 20:15

    ... : to uz by sme boli zase pri urazkach a to nieje pekne.. :)

  • anonymní uživatel u6e (ueeeeee (a) punkbike.org) 9.1.2009 v 2:12

    od dob pochcané tld už jsem měl 4 další, takže na náhubek nezbylo u té třetí :D a logoped me kdysi poslal na operaci te mrdky pod jazykem, na to jim fakt seru hehe

  • anonymní uživatel dumbo aka dj lajdak ( . )( . ) 9.1.2009 v 11:27

    skus len pierceng aj ked nepomoze odstranit priamo problem ale aspon budes mat na co sa vyhovarat ked sa do teba navezie nejaky dalsi inteligent :)

  • anonymní uživatel miro 13.1.2009 v 12:48

    mám,používám,největší vychytávka,pohyb do stran jak u joplina ale dá se zvyknout a kdo to nevyskoušel at nekecá že je to blbost

  • anonymní uživatel windblow (windblow (a) seznam.cz) 4.5.2009 v 11:53

    dva dny jsem jezdil sedlovku kind shock i900 a udělaly se mi na zadní části pístnice dvě asi 5 cm dlouhé rýhy, stejný problém má více uživatelů (vím o dalších 2 bikerech z mého okolí)

  • anonymní uživatel Ben (benjaminstuller (a) yahoo.com) 19.4.2010 v 22:58

    Zdar, neviete pls niekto kde zohnat nahradnu packu na remote?
    Pripadne nejaky napad cim by som to mohol spravit?
    Podarilo sa mi ju zlomit asi po 5 minutach od nasadenia na bike :(

  • anonymní uživatel jan (52jandan (a) gmail.com) 28.11.2016 v 15:34

    Zdravim vsetkych,pridavam teda moje skusenosti s touto sedlovkou.Uz po 4 mes.som ju musel reklamovat kvoli voli zvislej do 1cm.Bol tam nejaky unik oleja.Potom cele leto chodila dobre,lahko,bez problemov a zrazu dostala vakel do stran,0,5cm."oprava"neuspesna-vymena valcekov-vakel stejny,vraj "sa s tym neda nic robit"a "vsetkytieto sedlovky homaju"conie je pravda,moje nove ho nemali.Tak co s tym,reklamovat znovu?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí