MojeKolo

Video: AGang Ninja 3.0 testing day

Autor: AGang TV, kategorie: Video, vydáno: 28.4.2011

Vyndali jsme model Ninja 3.0 z krabice, sestavili a rovnou zkusili v Liberci na Ještědu. Jsme opravdu překvapeni, jak je Drive Link Pivot vyladěný a doslova žehlivý na produkčních kolech, které si mohou koupit nyní naši zákazníci. Do teď jsme testovali Drive Link Pivot pouze na prototypech, ale nyní můžeme hrdě a bez pochyb oznámit, že náš originální Drive Link Pivot je ve skutečnosti ještě lepší než jsme očekávali :-). Mimochodem, náš systém DLP byl kompletně designován a navržen v České republice!

Co to je a jak funguje systém Drive Link Pivot najdete na AGang.eu.





AGang Ninja 3.0 testing day:

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou JavaScriptu a Flash.
Link na stažení

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel mrkevvzime 28.4.2011 v 12:43

    je zvláštní, že vás překvapuje, jak se to chová respektive jak je to dobrý... to jste snad měli otestovat a být překvapeni už dávno před výrobou, ne? :) co když byste zjistili až teď, že je to na prd, co byste dělali? :) natočili video a řekli, že vás překvapilo jak je to spuer? ;)

  • anonymní uživatel ICE 28.4.2011 v 12:54

    aspon neco dobryho vzniklo zánikem Coowy

  • anonymní uživatel tandlis 28.4.2011 v 14:22

    pro mrkev: Neboj se, že by se ninja netestovala už dřív, to opravdu jo a celkem intenzivně, viz. třeba obálka nového Dirtbikeru :-). V tomhle testu šlo o to ujistit se, že jakákoliv namátkou vybraná seriovka bude bez problémů fungovat. O víkendu se otestovali tři takovýhle krabicovky a všechny byly OK. To bych řekl, že je celkem dobrý na to, že to je úplně nový freeridový kolo, který bylo navržený v Čechách včetně systému odpružení a jeho vlastností... Neřekl bych, že je tu moc značek, který můžou s čistým svědomím říct: "Tohle celý je naše práce, není to žádná katalogovka a funguje to."

  • anonymní uživatel € (mám) 28.4.2011 v 14:42

    Kolo vypadá nádherně, snad teda i podle testování funguje .. ale prezentovat ho takovým videem?? Nuda ..

  • anonymní uživatel mrkevvzime 28.4.2011 v 15:05

    no to je samozřejmě dobře, že to funguje ;) já agangu držím palce. jen mě překvapuje, že jsou tak překvapený nebo to tak aspoň zní ;) chce to víc sebevědomí ;) jako třeba: Opět jsme tvrdě jsme otestovali Ninju na Jěštědu. Žádné překvapení se nekoná, všechno chodí výborně :)

  • anonymní uživatel mrkevvzime 28.4.2011 v 15:06

    kua 2x "jsme" pardon ;)

  • anonymní uživatel fanda (fandzavinac) 28.4.2011 v 15:34

    no mne to prijde super! Zadny klasicky reklamni brain wash video, tak jak to maj posledni dobou vsichni... No a to, ze maj radost a jsou prijemne prekvapeni je taky dobre ne. Mam zkusenosti z bike shopu a muzete mit super system odpruzeni a pak vam na seriovce nefunguje dohromady vidlice a tlumic a je to v prd... Znacka kola/ramu za to sice nemuze, ale vsichni ji to daj sezrat. No a AGangu ta Ninja v prvnim roce funguje zjevne super! Takze za me palec nahoru a jen tak dal!

  • anonymní uživatel ICE 28.4.2011 v 15:45

    sjezdak meli, Shoofly a meli i dalsi modely v kapse. jinak musim bohuzel souhlasit s nizkou urovni prezentace modelu a videa. o funkcnosti komponentu nikdo asi pochybovat nebude, spis by to chtelo ukazat ambice systemu odpružení, slow motion na korenech a dopadech, křivky pro ty, co už mají přehled

  • anonymní uživatel Luďan 28.4.2011 v 16:41

    ICE: Řek bych, že ty co maj přehled nepotřebujou křivky ani záběry na kořenech. Stačí se na tom projet a cejtíš hned jestli je to dobrý nebo špatný...vůbec netušim jakou má Ninja křivku, ani jestli na videu v kořenech bude vypadat dobře ale každopádně se mě na ní fajnově jezdí. A proto si ty kola kupujem, nebo ne?

  • anonymní uživatel Potok 28.4.2011 v 17:15

    ICE: co vim já, tak coowa měla možná rozpracovanej projekt (popř. už hotovej prototyp, nevim) na sjezďáka, ale shoofly fr 7+ pro mě úplně sjezďák neni a nic s vyšším zdvihem se neprodávalo. To jsem si hlídal, protože jsem byl potenciální zákazník. Co se týče slow motionu a křivek, tak ty vždycky radost udělaj, podobně jako dobře natočený video. Neřikejte, že vás nikdy nepotěšilo, když v NWD nebo Barred4life vidíš, jak Steve Romaniuk dá beko na tvým kole nebo Hill vyhraje svěťák na Spešlu, jehož loňskej model ti stojí v garáži...

  • anonymní uživatel ICE 28.4.2011 v 18:08

    2Luďan: stačí se projet, výborný, pochybuju že kde kdo má testovací modely. to ze netusis "jakou ma ninja krivku" jen potvrzuje (nejen) muj pocit, ze vetsina lidi neresi vubec na cem jezdi a nepoznali by rozdily. My, co chceme od kola nejaky konkretni chovani si vybirame kola nejen podle kriteria "chodi-nechodi".

  • anonymní uživatel APX 28.4.2011 v 18:19

    ICE: proto má AGang test centrum, aby se tam tom kole mohl kdokoliv projet a nemusel se pokoušet odhadovat z křivek jaký to kolo je, víme?

  • anonymní uživatel Luďan 28.4.2011 v 20:02

    ICE: No hele, myslim, že pár kol už sem v ruce držel. Dokonce bych i řek, že celkem poznám co bych od takovýho kola chtěl a jestli mě to kolo ty věci nabízí. Nevim teda jaký konkrétní vlastnosti máš na mysli, každý kolo má svoje pro a proti...a vždycky mít bude. Mě právě naopak přijde, že kopce jsou plný lidí který si myslej že tomu fakt rozumněj, znaj každou tabulku kterou na net výrobce vyvěsí a když je pak vydíš jet dolu, je ti uplně jasný že svim umem dokonale zlikvidujou i sebelepší charakteristiku jakýhokoli kola :) A nakonec, právě to konkrétní chování poznám podle toho jak to jede, podle křivky maximálně tak chodí/nechodí.

  • anonymní uživatel ICE 28.4.2011 v 20:17

    nerikam,ze zrovna ty to nepoznas,ale ja mam s lidma zkusenost opacnou,bohuzel.pokud nekdo nejezdi ciste,je to prave kolo,co to ma dohanet a jeho charakteristika,nastaveni. 2apx: zdravim liberec

  • anonymní uživatel tandlis 28.4.2011 v 21:06

    No, rád bych taky přispěl trochou do mlýna. Naprosto souhlasim s Luďanem a to ze dvou důvodů. Slow Motion a grafy jsou hezká věcička, ale pro běžnýho bikera ve většině případů k ničemu. Jednak grafy většinou vypovídají jen o chodu odpružení v ideálním nastavení, ale každý tlumič je jiný, ne každý ho umí nastavit a v neposlední řadě ne všichni vůbec poznají, jak to kolo nakonec funguje. Na testování systému v terénu má málokdo finance a v průběhu tvorby kola taky čas, takže ve výsledku je hodně kol a tlumičů dolaďovaných podle pocitu testivacích riderů. A tak jak si kolo vyzkouší rideři, tak by si ho určitě měl vyzkoušet každý, kdo o něj má zájem. Nevím jak si třeba ICE dělá přehled z křivek, ale já bych určitě nejdřív kolo vyzkoušel. A AGang rozhodně není jediný, kdo má testovací modely, řekl bych, že je to teď u podobně drahých kol běžná praxe, stačí se většinou jen zeptat.

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 28.4.2011 v 21:20

    vlastním od Gangu gangsta 7,29 a jsel s ním spokojen proto jsem chtěl od stejné značky něco nedrncavého.Sjezdové kolo mám, ale nějak mě to lanem přestává bavit takže lehčí FR nebo endurko.Projel jsem si Culta kteréhého kamarád nedávno zakoupil a je s ním spokojen, ale ve velikosti L je pro mne malé, tak jsem pokoukával po Ninja 3,0 které k mému překvapení se dělá největší ve velikosti M :-) no nevím měřím 190 což není extrém a přijde mě to škoda nekoupit Ganga jenom proto že dělaj jen malé kola, protože rád podpořím českou značku s neokoukaným designem a a rámy co chodí.

  • anonymní uživatel ICE (IP62.177.71.242) 28.4.2011 v 21:26

    jak jsem rekl, ty grafy jsou pro ty, co uz vedi. zbytek lidi by uvitalo aspon zajimavejsi a kvalitnejsi video. Toto a dalsi desitky na PB je totalne nicnerikajici, proste to, že nekdo jede na kole nepovazuju za zadny test ani nic zajímavýho k prezentaci. Chybi mi nejaky srovnani s konkurencí, co se DLP týče. Věřím, že takto postavený čep vyřeší dost neduhů, kvůli kterým kategoricky odmítám Spešl

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 28.4.2011 v 21:31

    ice, kámo prase ti pojede jak prase na herce i na "poladěném" stroji čistě vede podle mého kolo jezdec :-)

  • anonymní uživatel Potok 28.4.2011 v 21:40

    lupa: to máš sice pravdu, ale dobrý kolo berličkou bejt může, nemyslíš?

  • anonymní uživatel ICE (IP62.177.71.242) 28.4.2011 v 21:48

    musim nesouhlasit. dobre poladeny a plne funkcni kolo je velka berlička pro lidi, co nemaj 100% techniku. Ani ja nemam 100% skill a občas se spoléhám víc na kořenyžeroucí kolo, než na vlastní úm je všechny prohoupat, kor když není fyzička.

  • anonymní uživatel ČERNOKNĚŽNÍK (vokoholic (a) seznam.cz) 28.4.2011 v 21:57

    Nádherné tomu dat vlastní název systému ,reklamu jako že ryze české a přitom je to horní zavěšení už úplně běžné několik let jinými značkami je to normální značky si svoje geometrie jako by pučují ale bohůžel video nic o kole neřekne v rukou obyčejného jezdce spíš vypadá až moc obyčejně

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 28.4.2011 v 22:11

    potok, berličkou ano, ale furt to bude prase s berličkou :-) a naopak najdou se tací co ti pohárovku sjedou čistě na pevnáku to už si potom říkám že to jestli mám pod zadkem čtyř čep, nebo jedno čep nakonec není tak důležité jako spíše to jakej máš cit jak se soustředíš jak přemějšlíš nad stopou....., z toho mě právě vychází že čistě jede jen jezdec ať už na libertě nedo na santě, ale je to jen můj názor samozřejmě :-)

  • anonymní uživatel ICE (IP62.177.71.242) 28.4.2011 v 22:22

    ale i ten, co má luxusní styl by si měl vybírat, aby mu kolo neubíralo moznosti, aby ho nedrzelo niz, nez umi jezdec. Nekdo rad kolo, co poradne odpichne pri kazdym slapnuti do pedalu, a pro zavodni pouziti a super kopirovani necha linearni az degresivni pruzeni. Jinej zas rad dropuje a v tu chvili nemuze mit stejny kolo, protoze i s nastavenym tlumicem by lital po dorazech pri spravnym sagu. Na dropy idealne nejakej progresivní model, jako jsou ty Polygony, co se tu ted vyrojily. Ostatně na tenhle system prepakovani se ted obraci stale vice vyrobcu

  • anonymní uživatel užaj 28.4.2011 v 22:33

    chci tabulky, gřivky, grafy, a hlavně zpomalený záběry, protože hlavně podle nich poznám jestli to kolo chci, jinak o to ani pohledem nezavadim

  • anonymní uživatel ČERNOKNĚŽNÍK (vokoholic (a) seznam.cz) 28.4.2011 v 22:34

    otázka za bludišťáka kdo byl u zrodu tohohle systemu... kdo ví ať odpoví :D

  • anonymní uživatel € (mám) 28.4.2011 v 23:07

    Pánové co tu haníte ICEho křivky a slowmo už trošku odbíháte a zase jej jenom kritizujete. Napište něco co Vám ten článek/video dalo - klady, čím zaujalo? Mě ničím. GoPro má dneska kde kdo .. takových videí je po každém víkendovém ježdění spousta, a prezentovat tím novinku tak aby zaujala? Neznat nic okolo - vidět jenom tenhle článek tak se ani o nic víc nezajímám ..

  • anonymní uživatel Icek (ickovi (a) gmail.com) 28.4.2011 v 23:51

    To černokněžník: ...horní zavěšení už úplně běžné několik let jinými značkami... dost dobře jsem to nepochopil, můžeš to nějak rozvést?

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 29.4.2011 v 7:55

    ice- samozřejmě máš pravdu to že když kolo nechodí jak má, vyježděný jezdec pozná a na rychlosti mu jistě ubere, asi to beru více podle sebe kolo nijak neladím pohoupu se před jízdou abych zjistil jestli se mě to nežvejká a peru to dolů o štýlu se u mě rozhodně ani nedá mluvit jsem tak trochu sám prase a s mejma 105 kilečkama se asi není čemu divit že pak prosazuji tak trošku punk názor co se týče nastavení kola, ale je my jasný že elitní jezdci poznají každého psa v tlumiči navíc :-) Takže kolu zdar :-d

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 29.4.2011 v 8:02

    jinak co se týče videa, špatná reklama také reklama a dobré kolo si cestu k zákazníkům najde. spíše by mě tedy zajímalo jestli plánují dělat i kola pro chlapy:-) a ne jen pro prcky. každopádně Gangu fandím a jsem zvědav kdy se vytasí s DH mašinkou.

  • anonymní uživatel břitwa 30.4.2011 v 19:01

    taky mě sere že neni l-ko co to je za blbost kerwa

  • anonymní uživatel ICE (IP62.177.71.242) 30.4.2011 v 22:22

    njn, Spacák je malej, tak udělal malý kolo, no :-D

  • anonymní uživatel Icek (ickovi (a) gmail.com) 1.5.2011 v 7:12

    Zrovna u Ninja to neplatí takže dosaďte S=M a M=L, doporučuji vyzkoušet. Já mám 164 a S už je pro mě na hranici. Potřeboval bych něco menšího.

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 1.5.2011 v 7:34

    icek, no ono m-l je malé :-)

  • anonymní uživatel tandlis 2.5.2011 v 9:35

    Jen potvrzuji, že označení S a M je relativní. Mám 180 a svezu se bez problémů na Sku. Mko je, na to jak jsem zvyklý, už na hranici spíš Lka, takže se nedá mluvit o tom, že by Ninja byla dělaná pro prcky. A mimochodem Spaceman má taky ke 180...

  • anonymní uživatel Čerm! (shotgun (a) seznam.cz) 2.5.2011 v 13:39

    Je těžký souhlasit s ICEm, když je vždycky tak ostrej. Grafy jsou ale objektivní a "funguje to" je subjektivní. Každej dává přednost něčemu jinýmu. Já mám grafy radši. Určitě existujou, protože bez nich kolo asi nejde navrhnout. Záběry mi vůbec nic neřekly, narozdíl třeba od tuning-test snímání přejezdu cihly rychloběžnou kamerou. Nemám moc rád takový to tvrzení, že tohle je test, když se někdo jenom projede. Authoru přeju zákazníky, ale já author nechci. Pro mě to vždycky bude texas, colorado atd.

  • anonymní uživatel ICE (IP62.177.71.242) 2.5.2011 v 19:09

    100% souhlas s Čermem !

  • anonymní uživatel čibrut 21.5.2011 v 12:16

    "náš originální Drive Link Pivot" - pohodička, označit cca 15 let starý a obecně používaný Horst-link za originální, to může snad jenom Author kol.

  • anonymní uživatel d3v1ll (d3v1l666 (a) hotmail.com) 5.6.2011 v 21:54

    cibrut....prave si ze sebe udelal idiota...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí