Přípravy tratě na Evropský pohár iXS EDC

Autor: Radek Vaniš, vydáno: 16.7.2011

Již za dva týdny se na Špičáku pojede čtvrtý závod Evropského poháru ve sjezdu s názvem iXS European Downhill Cup.







30. a 31.7. to bude již podruhé, co se tato vrcholná evropská série sjezdových závodů vrátí na Šumavu. Při loňské premiéře jsme na Špičáku posbírali řadu zkušeností. V letošním roce jich chceme co nejvíce zúročit. Nejvíce bude nejen závodníky, ale i diváky zajímat upravená trať pro závod o celkové délce 1750m a převýšením 320m. Horní třetina trati doznala jen drobných změn. Jiné už je to ve spodní části, kde se trať značně liší od té, která se jela při závodě v loňském roce. Pokud si v minulém roce mohli závodníci užít i nějaké té freeridové zábavy, v letošním roce můžeme mluvit o DHčku od startu až do cíle. Dřevěnou klopenku nebo wallride na trati nepotkáte. Jediným dřevem je zde most přes cestu, který je zakončen dropem. Dojezd od cíle a samotný cíl budou na sjezdovce č. 2 nad věží rozhodčích.





Mezi prvními kdo upravenou trať již testovali, byl i Adam Vágner, který se připravuje na svoji závodní premiéru na Špičáku. Adam bude chtít určitě ještě vylepšit své již tak skvělé páté místo z Leogangu. O vyšší příčky bude muset určitě svést tvrdý boj s dalšími špičkovými sjezdaři, kteří jsou již zapsáni ve startovním poli závodu. Mezi přihlášenými najdeme zástupce celkem 28 národností. Na startu bychom měli vidět také jezdce jako Joshua BUTTON , Markus PEKOLL, Dominik GSPAN a Filip POLC.





Nejen tato známá jména budou lákadlem na Špičák, ale i samotná trať je i pro diváky ještě atraktivnější a přístupnější. Pro veřejnost bude o závodním víkendu otevřena jak sedačková lanovka, tak i všechny tratě bikeparku kromě sjezdové Struggle. Vrcholem sjezdové scény v Čechách bude bezesporu poslední víkend v červenci v Bikeparku Špičák.

Další informace najdete na www.downhillcup.cz.





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Chrlzz 16.7.2011 v 7:17

    Včera jsme projížděli tu trať a je fakt nádherná :) dobrá práce

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí