reklama

Video: X-Ride Challenge

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 26.9.2011

X-Ride Challenge je závod, který se koná na bývalé BMX trati v areálu výletiště v Lešné u Valašského Meziříčí. První ročník závodu se konal v roce 2008, vznikl jako memoriál za kámoše Romana, který ve zdejším BMX oddíle úspěšně působil a za tragických okolností odešel.

Trať byla postavena v roce 1986. Sloužila především pro trénink a pořádání závodů v BMX a byla základnou tehdejšího svazarmovského lešenského oddílu bikrosu. Závody v BMX a samotný oddíl pod vedením trenéra Lojzy Bára se ve své době těšil velké oblibě a popularitě.
Členskou základnu oddílu tehdy tvořilo okolo desíti nadějných spotovců, kteří svým působením sbírali úspěchy na regionální a krajské úrovni.
Po roce 1989 se činnost Svazarmu začala celorepublikově rozpadat a tato skutečnost bohužel dolehla i na lešenský oddíl BMX.

Trať se ke své zašlé slávě naplno probudila až v roce 2008, kdy se poprvé podařil zorganizovat první ročník závodu X-Ride Challenge, který je zároveň i vzpomínkou na jednoho z členů bývalého BMX oddílu, na Romana Bára.

Trať je celoročně volně přístupná. Mimo střeleb místního střeleckého klubu, kdy je na místě vyvěšen červený prapor a areál je uzavřen!

Trať je spíše fourcrossového typu, se spoustou skoků a rychlých technických úseků. Délka tratě při závodu je cca 500m. Systém závodu spočívá ve třech kvalifikačních jízdách, po kvalifikaci (při které se počítá nejrychlejší čas) prvních 16 nejrychlejších postupuje do dualu. Zde se turnajovým pavoukem jede až o finále a o třetí místo.
Závod čítá tři kategorie muži (dualcross), junioři a ženy.

Závod má své kouzlo v tom, že trať není nějak extrémní pro začínající jezdce, nebo pro ty kdo se chce zúčastnit a není žádný DH biker, ale i pro zkušené bikery je rovněž zábavná.

Letošní umístění:

dualcross
1.místo Honza Nečada
2.místo Tomáš Matocha
3.místo Vítězslav Malý

junioři
1.Vojtěch Slovák
2.Ondřej Kalus
3.Tomáš Hradil

ženy
1.Aneta Sadílková
2.Ingrid Pospíšilová

Celkový počet účastníků 38.

Promo video 2011:



Pro více informací navštivte stránky: www.x-ridechallenge.cz

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel MKN 26.9.2011 v 8:37

    pekna akce... jen video pusobi trochu "amatersky"....

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 26.9.2011 v 16:43

    pěkná akcička...snad příští rok:-))

  • anonymní uživatel Rades (x-ride (a) seznam.cz) 29.9.2011 v 19:45

    Možná to na někoho působí amatérsky ale všem se video moc líbilo a sledovanost má taky velkou..

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí