reklama

Video: ULTIM8 DEKADE #8 - díl poslední

Autor: ULTIM8 DEKADE, kategorie: Video, vydáno: 11.1.2012

Letošním podzimem nás provázela série Ultim8 Dekade, která se s Vámi touto, svojí poslední epizodou loučí. V rámci seriálu se nám podařilo dát dohromady kompletní sbírku domácích bike videí a zmapovat tímto způsobem uplynulou dekádu na české scéně.

Dnes si posvítíme na rok 2009 – tedy na rok kdy spatřily světlo světa zatím poslední a podle některých taky zatím nejlepší domácí MTB filmy Euround a Spectrum.



Film Euround z produkce časopisu Velo volně navazuje na Czech Around. Tentokrát se ovšem produkční parta vydala za hranice naší vlasti, kde natáčela v těch nejoblíbenějších resortech. Na videu už také potkáte i několik zahraničních riderů, kteří zpestří ježdění s českou bikovou špičkou.
Produkce videa Euround je stejná jako u videa Czech Around. Mozkem celého projektu je Kamil Tatarkovič, za kamerou stál Johnny Vee a dokumenárním fotografem byl opět Rob Trnka.





Druhým filmem roku 2009 je snímek Spectrum z produkce Fullface Productions a Swis-Shop.cz. Zatím bezpochyby nejúspěšnější domácí film, který se v současnosti může pochlubit více jak čtvrt miliónem diváků. V osmi tématických sekcích představí dvacítka domácích jezdců osm MTB disciplín – northshore, street, DH, dirt, freeride, parkové ježdění, fourcross a backcountry.

Tak takhle to vypadalo v roce 2009. Bohužel jde o poslední epizodu série Ultim8 Dekade, protože poslední 2 sezony se u nás žádný další snímek neurodil. Když vezmem v úvahu fakt, že dneska má kameru, nebo foťák každý druhý, je jen těžko pochopitelný, že před deseti lety vznikalo i 5 filmů ročně a dneska ani jeden. Uvidíme co přinese rok 2012. Uvidíme jestli očekávání naplní třetí díl MRSN Never Dies, na jehož premiéru se můžeme těšit už na přelomu února a března a uvidíme jestli se podaří dát v budoucnu dohromady další snímek, který bude navazovat na bohatou tradici domácích filmů a který bude moci důstojně reprezentovat česko-slovenskou scénu v příští dekádě.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel johny 11.1.2012 v 18:21

    U videa Spectrum je ještě jedna disciplína - trial. To je jen tak pro doplnění, nechci rejpat. Díky, Johny

  • anonymní uživatel kajman (nejsem.kajman (a) seznam.cz) 11.1.2012 v 19:52

    chci se zeptat kde najdu soundrack od vide eurond?

  • anonymní uživatel Kuba 11.1.2012 v 22:09

    Celkem škoda, že už Velo Freeride nepokračuje.

  • anonymní uživatel voky-11 (voky-11 (a) seznam.cz) 5.2.2012 v 13:50

    songy ?? pls

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí