Biker 03-2012

Autor: Biker Mag Crew, vydáno: 23.5.2012

ikonaV polovici mája je čas na ďalšie číslo najlepšieho slovenského časopisu o MTB. Na 96 stranách opäť nájdete to najlepšie zo sveta bikov.

Bikera zoženiete v predajniach tlače, obchodoch Tesco, benzínových pumpách Agip a Slovnaft, alebo v lokálnych predajniach bikov. Ak sa vám však nechce chodiť za Bikerom, Biker príde za vami. Časopis si za polovičnú cenu môžete predplatiť na stránke www.biker.sk. Tu je malá ochutnávka toho, čo vás čaká v najnovšom čísle.





Počuli ste už o tom, že Filip Polc sa zapísal do Guinessovej knihy rekordov? Ešte predtým, ako v Bogote zišiel schody najrýchlejšie na svete sa však pokúsil dobyť ďalšie preteky v mestskom zjazde na ďalšej zo svojich juhoamerických výprav. O tom, ako sa mu darilo bude jeden z najväčších článkov v Bikeri.





Môžeme sa baviť o tom, akým orgánom bicykla sa dá nazvať odpruženie. Či už pružinky voláte srdcom, pľúcami, alebo končatinami svojho biku, isté je, že s kvalitnou vidlicou vás budú vaše končatiny bolieť oveľa menej. A preto sme pre vás otestovali osemnásť vidlíc so zdvihom do 150mm, z ktorých si určite vyberiete.





V Prešove snívali, snívali, až si vysnívali nový singletrack. Následne však prešli od myšlienok k činov a rovno si ho aj postavili. O tom, ako menili svoje sny v skutočnosť, a o tom, čo budete potrebovať na stavbu nového trailu vy, sa dočítate v článku „Ako sme stavali singletrack“.





Veľa ľudí si myslí, že cross country je len o hrubých stehnách a lýtkach. Aj keď je pravda, že s gaučovou kondičkou by ste asi stupne víťazov tretrami príliš nezašpinili, dôležitá je aj technika. Naučíme vás ako zvládať strmé výšľapy bez prešmykujúcich kolies, prudké zákruty bez odrážania sa nohou a strmé zjazdy bez hádzania sa o zem.





Pre tých, ktorí radi objavujú nové trasy sme pripravili jednu začínajúcu v priesmyku Branisko a končiacu v Sabinove. Počas mapovania celkom náročnej 32-kilometrovej trasy sa síce jednému z nás podarilo polietať si v červenobielej helikoptére, vy však nič neriešte, a vydajte sa s nami objavovať krásny singletrack na východe Slovenska.





René Wildhaber sa tentoraz rozhodol necestovať za dobrodružstvom tisícky kilometrov. Namiesto toho sa vydal na enduro výlet po svojom rodnom Švajčiarsku. Počas cesty zo Ženevy do Zürichu zdolal ľadovce, vinice, hrady a polozasnežené švajčiarske Alpy a všetky tieho zážitky vám vlastnými slovami porozpráva v päťstranovom článku.





Vínovočervený bike českého streetera Tomáša Cardu sme rozobrali do detailov v pravidelnom bikechecku dvadsaťpalcových hračiek. A keď už sme boli v Čechách, zastavili sme sa aj na session v krytom Hradeckom parku Šimkovy sady.





V novom Bikeri toho nájdete ešte viac. Niekoľko testov bikov, skupinový test bikových kraťasov, návod ako odvzdušniť hydraulickú brzdu a skrátiť hadice, a samozrejme aj nejakú tú zanietenú bikerku. Tentoraz vás zo stránok pozdraví česká pretekárka Lucie.





Ak by ste ani po prečítaní nového Bikera nemali dosť, kliknite si na portál o mountainbikingu Biker.sk, kde toho nájdete ešte oveľa viac.

Nech sa vám aj toto číslo Bikera páči!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí