MojeKolo

Projekt JČR: první dva měsíce

Autor: Mad Moss Films, kategorie: Video, vydáno: 27.6.2012

ikona Přibližně před dvěma měsíci jsme Vám zde představovali projekt JČR, jakožto zachycení bikové sezóny na jihu v průběhu jednoho roku. Dnes si budete moct přečíst, co se za ty dva měsíce vše událo.

Vraťme se teď, ale ještě o kousek zpět, konkrétně do 28. března na kopce v Dubným, kde se odehrál už po třetí tradičně nedtradiční závod Frbikes Retro Race. Závodníci všeho věku v rozličných oldschoolových převlecích na starých kolech, skládačkách, ukrajinách, různých svařeninách, no prostě všechno možný se to v průběhu dopoledne vozilo z kopce dolů v měřených jízdách. Zábava nejen pro jezdce, ale i pro lidičky co se přišli podívat. Vyhlášení, ohníček, buřty, pivo, vše v supr atmosféře a rodinném duchu. Oficální report čtěte na FRbikes.

Potom se nějakou dobu domlouvaly další akce, řešili osobní věci (škola, práce), aby byl pak v létě, tedy teď, na vše klid a mohli jsme se do toho pořádně opřít.





8. května, což vyšlo na sváteční úterý, kdy měli téměř všichni volno, jsme domluvili první natáčení profilového videa s Janem „Tchitchou“ Kočerem opět na kopci v Dubném, přímo na trati známé jako Vráž (vítěz soutěže Animal Jungle Secrets). Najdete zde prakticky vše, od skoků, rychlých klopenek, kopce až po monstrózní dřevěné stavby a gapy. Vzduchem se ale šířili nemilé zprávy o budoucnosti Vrážské trati, proto jsme s natáčením nějak nechtěli otálet.Tchitcha to s náma vydržel jezdit nahoru dolu celej den a odpoledne, když přišel Petr „Frenk“ Prener, podpořit a přidat ruku k dílu, se udělalo i krásně azuro na pár foteček. Supr den a supr točení, určitě ale ještě máme v plánu se sem vrátit pro pár záběrů.





12. května proběhnul přesun do Radětic k Vlkovi, kde jsme měli domluvené točení s Martinem „Čárysem“ Cheníčkem na Vlkovo NSX zahrádce, kterou asi většina lidí bude znát pod názvem Bechyně, i když to není úplně přesně. Proběhla grilovačka, do večera jsme klábosili, pojídali a popíjeli, ale počasí letos poprvé vystrčilo růžky a ráno, když jsme otevřeli auto, nás uvítal slušnej déšť. Jeli jsme se tedy kouknout přímo na trať, která je tvořená převážně z dřevěných lávek, dropů, wallridů a podobnejch srand, který ale v tomhle počasí jsou takřa nejezditelný. Takže jsme se bohužel rozloučili a akci odpískali, což následovalo ještě několikrát.

Víkend na to 19. – 20. května proběhl první Český pohár na trati v bikeparku Monínec. Asi jako většina lidí jsme zde byli už od pátečního večera a celý víkend fotili a točili, za opravdu letních teplot. O prach a pády nebyla nouze, zato o diváky už trochu ano, škoda pro ČP a lidi kolem, protože rychlost byla zlá, trať nedala nic zadarmo a skoky vážně macatý, DH jak má být. Alespoň že u těch nejlepších míst se udělaly menší hloučky lidí, kteří zvládli vytvořit závodní kulisu, převážně však veteráni a junioři, kteří si to opravdu umí užít a baví se tím. Nakonec ale asi většina lidí odjížděla spokojená, stejně jako my. Slova samotného stavitele trati, můžete číst zde.

V následujících dnech počasí opět zlobilo a točení s Čárysem se opět odsouvalo.





Za to 26. května kdy se u Jindřichova Hradce, v Brandlíně na kopci Klepák konal druhý ročník Village World Cupu Lipánek DH Race, počasí přálo. Alexandr „Demo“ Sidor a Přemysl „Přéma“ Mikolášek za pomoci dalších, připravili a uspořádali tuhle fun akci na svojí domácí lokalitě. Lidí přijel slušnej počet, holky, kluci, veteráni všichni si užili tři měřené jizdy na rychlé trati, které vévodí krátké zavřené klopenky a pár slušných skoků, vše stavěné pro poměry amatérů i profíků, takže si nikdo nemohl stěžovat. Po vyhlášení všech kategorií měli hoši připravenej program i na večer v podobě živé muziky, to my už jsme ale bohužel museli jet zase dál, snad příště. Report a komplet výsledky zde.

Hned další den, tedy v neděli 27. května jsme se konečně dočkali počasí i na dřevěné překážky v Raděticích, takže se na nic nečekalo a od rána jsme na to vlítli. Čárys ukázal, že je profík a přežil neskutečných cca 90 jízd, kdy kvůli každé jednotlivé překážce musel naskákat celou trať. Vlk zdatně asistoval a poměrně se i zapotil s motorovkou, kdy čistil bujné křoví, na své zahrádce. Nakonec jsme to všichni zvládli, i když to už bylo tentokrát celkem náročné, jak fyzicky tak i psychicky udržet celý den pozornost, končili jsme až okolo sedmé hodiny, kdy jsme se opět přesunuli k Vlkovi na grilovačku a prošli natočenej materiál. Opět se něco popilo, pojedlo, domluvil se další průběh točení a jelo se dál, to jsme ale ještě nevěděli co nás čeká.






Následovaly nekonečné tři týdny odkládání a rušení všeho kvůli nepřízni počasí, kdy co druhý den pršelo. Bohužel nás toto počasí připravilo o dotočení profilu s Čárysem, který jsme chtěli stihnout, než nám odjede na celé léto k moři, nevyšlo to, takže jsme točení museli odložit až na podzim.





Předpověď vypadala příznivě až na 15. červen, takže jsme narychlo domlouvali kdo s kým, kde, až nám to odkejval Martin „Onýs“ Čapek, jediný bmx rider v našem videu, protože jak jsme říkali dřív, sledujeme především mtb scénu, třeba že bmx je zde taky hodně oblíbené, ale milevská Vápenka si zaslouží, aby jí jezdil někdo, kdo na ní opravdu potil krev a roky jí udržoval, tudíž nebylo o čem. Následně se to ukázalo jako dobrá volba, protože točení proběhlo naprosto v klidu. Přijeli i místní kluci, udělala se menší photo session a bikecheck Martinova kola, na kterém můžete vidět i záběry z ježdění, které snad mluví za vše.

No a v těchto dnech se opět nacházíme ve fázi čekání na počasí, kdy mezi neskutečnými vedry, se prohání neskutečné bouřky, takže uvidíme, jak to bude dál. Poměrně dost fotografií všeho co máme za sebou, naleznete na našem facebooku, každopádně JČR žije a ještě nás toho hodně čeká.

Díky všem za pomoc a ochotu, především jezdcům a lidem co zde organizují bikové akce. Doufáme, že se Vám naše práce líbí a hlavně se víc bavte ježděním a míň řeště hlouposti kolem…

Mad Moss Films

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí