WBS: Kopná již tento pátek a sobotu

Autor: Zdeněk Bělák, J. Laštůvka, vydáno: 21.8.2012

ikonaTři dny nám zbývají do WBS Round 6, kterým bude Fagus Bikerally Kopná. Pořadatelé z Podkopné Lhoty nám představili zá­kladní podobu závodu a jeho časový harmonogram. On-line registrace byla spuštěna ve středu 15.srpna, uzávěrka přihlášek je ve středu 22.srpna ve 23.00 hodin. Jezdce čekají osvědčené tratě, včetně populárního vracáku. K dílčí změně dojde v dojezdu jedné RZ, kvůli nově vysázeným stromkům. Obě vložky tak budou startovat i končit na stejném místě. Prezence jezdců i shakedown začne v pátek od 17.30 hodin. Není možné trénovat dříve, protože obě tratě protínají místní komunikaci, která nebude uzavřena. Oblíbený večerní prolog bude na řadě po setmění ve 21.15. Ten se jede o pohár Kopné a nezapočítává se do hlavního závodu. Vyhlášení výsledků prologu proběhne o půl jedenácté v noci.





V sobotu bude pokračovat zkrácená registrace těch, co to nestihli v pátek a trénink. Start RZ1 tradičně na jedenáctou, pojedou se dvě RZ dvakrát. Cíl je plánován na půl čtvrté a pro 50 nejrychlejších zájemců bude připraven bonusový závod s hromadným startem kousek od vrcholu Kopné. Trať dlouhá cca 3 km se v závěrečné fázi napojí na jednu z RZ a končit bude v jejím cíli. Vyhlášení výsledků obou závodů je plánováno na 16.45 hodin a připraveny budou i zajímavé prize money.





A protože mají místní pořadatelé za sebou i 20.ročníků populárního Rallysprintu Kopná, připravili pro nejúspěšnější jezdce odměnu v podobě svezení v ostrém soutěžním voze některého z pozvaných rally jezdců na uzavřené trati. To bude na pořadu na úplný závěr akce v 17.15 hodin, spolu s autogramiádou přítomných jezdců.





Josef Minařík: „Naše pozvání k testu před Barum rally přijali Honza Jelínek a Martin Březík s Lancery Evo IX, Luboš Minařík s Cliem R3, Tonda Tlusťák s Fabií nebo Lancerem WRC a Roman Kresta s Jaromírem Tarabusem, oba s fabiemi S2000.“





Ve stejném víkendu se pojede i Mistrovství ČR v downhillu v Koutech nad Desnou, kousek od Šumperka. Závod se jede v neděli a relativně krátká vzdálenost umožní vybraným jezdcům v týdnu odtrénovat na republiku v Koutech, v pátek a sobotu odjet woodbike na Kopné a v neděli bojovat na mistrovské trati…





Text: Zdeněk Bělák, foto: J. Laštůvka

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Mulda (vubu (a) seznam.cz) 22.8.2012 v 13:36

    Závod se jede v neděli a relativně krátká vzdálenost umožní vybraným jezdcům v týdnu odtrénovat na republiku v Koutech, v pátek a sobotu odjet woodbike na Kopné a v neděli bojovat na mistrovské trati… - K tomuto bych jen dodal, že trénink na oné mistrovské trati bude dle článku o Koutech, jež budují na MČR ještě drobné úpravy, možný až od pátečních 12hodin, takže to asi nepůjde dohromady.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí