reklama

EWS#1: Pavel Čep v Punta Ala

Autor: Pavel Čep, vydáno: 28.5.2013

ikonaNa první závod světový Enduro série sem se dost těšil, protože sem po letech závodění v podstatě netušil, co mě čeká. Je to nový prostředí, „novej“ sport, nový pravidla a princip závodění. Do Punta Ala je to cca 1250km, což je celkem slušnej výlet. Na místo sem se dostal ve čtvrtek a Camping Resort Punta Ala už se připravoval na příliv 5-ti stovek riderů. Lokalita byla nádherná a moje představy trochu naivní.

Můj plán byl takovej, že v pátek prostě skočim na kolo a odšlápnu si okruh 65km a 5 RZ. Pokud budu sakra dobrej, tak to zvopakuju v sobotu a v neděli to odzávodim a vyhraju :-D. Hehe! Všechno jinak! Za prvé bych to podle tohodle plánu ani náhodou nezvládnul a za druhé sem pochopil, že takhle to tu nechodí. Většina teamů dychtících po předních pozicích byla v Puntě už od pondělí a podmanili si SuperEnduro na regulérní DH trénink s vývozem až na start. Podotýkám, že cesta po který se vyváželo by v Česku mohla bez větších problému hostit MČR v trucktrialu :-D. Moje představa o dnech strávenejch na kole v lese se tak rozplynula. Nicméně v pátek jsme s klukama z Gigantic Racing Teamu osedlali oře a vydali se přece jenom vstříc zážitkům pomocí vlastního pohonu.





Na start první RZ to bylo cca 1hod20 min, a to pořád do kopce! Sjet RZ1, vyjet ten stejnej kopec znova a pokračovat ještě dalších 20min kopcom na start RZ2! Tahle jízda tě vystřelila na druhou stranu kopce do nějaký vesnice, kde s hrůzou zjišťujeme, kde se nachází start RZ3!!! Jo, je to hned vedle RZ2! Kopec nahoru ještě prudší a dlouhej jak týden před výplatou. Padlo pár pesimistickejch hlášek a definitivně ztrácím kompletní posádku Gigantic Racing Teamu, se slovy, že jdou zkusit štěstí na RZ4 a 5. Ty se v tu dobu zdály vzdálenostně téměř nedosažitelný .-). Nicméně byly na pobřeží, což mohlo znamenat méně kopců! Později se ukázalo, že to byla další chybná úvaha! :-D Já teda zvládám ještě třetí trať, dva tvrdší konflikty se zemí a uháním směrem k posledním dvěma u moře. První tři tratě by se po technický stránce řadili bez problémů mezi nejtěžší v republice v DH poháru. Hodně prudký, pořád kamenný koryto prokládaný výživnejma výjezdama, který tě totálně fyzicky rozsekaly. Časy RZ 6–10min!!!





Po strastiplný cestě sem dojel na RZ4! Na start uzounká pěšinka píniovym sadem a o5 fest kopec! Cestou potkávám Frkyho, kterej nekompromisně tlačí. Bral sem to jako dobrej nápad a tlačil taky :-). Trať samá zavřená zatáčka, kořeny a celkem dlouhý výjezdy. Pro mě nejhorší trať pocitově a nakonec i ve výsledcích. Zdála se mi nekonečná a plíce už začínaly stávkovat společně se stehnama. Cíl byl v přístavu a přejezd na start pětky zase daleko včetně opětovnýho průjezdu piniovým utrpením. RZ5 krásná, celkem rychlá s výhledem na moře. Potom už jen dojet do kempu. To znamenalo dva další kopce a hotovo. Nějakejch 6 hodin v sedle a 65km v nohách.

Sobota je jasná, na kole to celý objet nemůžu. I přesto, že přichází info o zrušení RZ2! Napřed jsem z toho byl trochu smutnej, ale nakonec je to tah k nezaplacení. Myslím, že za všechny zúčastněný můžu poděkovat pořadatelům .-). Tenhle den sem si dal tři RZ a na start sem se nechal trapně vyvést.





Jeden z důvodů byl večerní městskej prolog. Takový nalákání diváků na nedělní peklo. Bohužel počasí moc nevyšlo a já (dodatečně přihlášenej do závodu – velký díky Milanovi Smetaníkovi) startující jako druhej od začátku sem si to odjel parádně za deště. Potom hned přestalo, trať oschla a všem bylo fajn :-) . Mokrý kostky nejsou žádná paráda, a tak mam docela slušnej zářez v helmě .-). Naštěstí jenom to, ale rána to byla jako z děla a přesně do okovaný hrany dveří. Smůla, no.

Na nedělní závod se počasí umoudřilo a nebylo ani extra horko. Závod jsem zvládnul, škoda jednoho drsnějšího pádu a toho, že sem musel několikrát předjíždět borce, který jeli v tlupě a evidentně relaxačně :-). Nakonec je z toho celkem slušný 110. místo z 500. Byl sem celkem zničenej, ale šťastnej :-). Zkušenost obrovská, organizace perfektní a závod krásnej. Dokonce tě celý 4 dny organizátoři informujou o každý změně přes SMS. Dokonce posílají i průběžný nejlepší časy během závodu. Konkurence byla nabitá neskutečně, protože se tu objevila téměř celá světová DH špička. První místo patří Barelovi, druhej Clementz a třetí Graves (více zde).

No celkový dojmy jsou parádní. Vrátil sem se teprve včera, protože sme si cestu trošku prodloužili přes Elbu a Dolomity (docela vostře tu sněžilo!) a za tři dny odjíždím na další italský SuperEnduro do Gemony. Snad to bude o fous lepší, padat se prostě nesmí .-).

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Yeaaaaaaaaaaaah 28.5.2013 v 14:07

    Parada, jen tak dal. Drzim palce!

  • anonymní uživatel HiPP 28.5.2013 v 14:22

    je to strasna makacka ,ja kondicne nezvladam ani DH a enduro bike pouzivam na vylet do 30km :D pricom zamlada sme jazdili na 25kg zjazdakoch 80-90km denne,hold uz clovek zlenivel odkedy su bikeparky :)

  • anonymní uživatel Yeaaaaaaaaaaaah 28.5.2013 v 14:35

    HiPP: To je mi povedomy :-)

  • anonymní uživatel Martin 28.5.2013 v 15:21

    Chtělo by to dát nějaký řád najíždění tratí, výhodu má ten, kdo má zázemí týmu, možnost vývozu, ještě ke všemu je na místě týden předem - ale zase o tom to možná je...

  • anonymní uživatel Užaj 28.5.2013 v 21:36

    Martin: prachy a team maj vždycky výhodu...

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 29.5.2013 v 11:18

    2 HIPP...přéééésně! za poslední dva roky sem rád, když se dostanu na kolo aspoň 1 týdně a někdy ani to ne.....je to v pí*i, práce, ženský, chlast, povinnosti a na kolo už neni čas a vlastně ani motivace. Jinak enduráři sou hrozný vyndanci nabitý!!! pěkný počtení

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 29.5.2013 v 11:19

    a co nejmín crashu a co nejvíc pozitivních vzpomínek vynšuju pane

  • anonymní uživatel petrsvo (petrsvobodaml (a) email.cz) 29.5.2013 v 11:22

    Dlouho o tomto jezdci nebylo slyšet, doufal jsem že pořád jede! Uuaaaa;-D MISTR TRIALU, KVALITNÍ SJEZDAŘ PŘEDNÍCH POZICÍ,minulý rok asi? první ENDURO v Koutech nad Desnou a pokud se nepletu, vybojoval jsi nejlepší čas? Čímž dal i Prokopa (všichni víme, jaká je to jednička) :-) trochu mě zarazilo, že tento výsledek zůstal bez povšimnutí.(MŮJ NÁZOR)!
    No abych to zkrátil : ENDURO - dobrej tah/ hodně dřiny na můj vkus :-D/ FANDÍM/ piš častěji reporty!!
    Petr.S.

  • anonymní uživatel HiPP 29.5.2013 v 13:00

    to Ádoš/Yeaaaaaaaaaaaah: to sme tu neni jediny si myslim :D praca,posilka,zenská/é ,chlast,cez week podla pocasia 1x max. 2x bikepark ,ale tak je to relax na ktory sa tesi clovek cely tyzden :)a enduro mozme len z dialky obdivovat .

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí