Češi na startu: Mega2RX Enduro Cervinia

Autor: Keli, vydáno: 25.7.2013

ikonaTrojice českých zástupců Tomáš Musil, Michal Červenka a Marián Piňos se zúčastnila sjezdového maratonu Mega2RX Enduro v italské Cervinii – pod tímto šíleným názvem najdete starou dobou Maxiavalanche.

Na počátku všeho byl první start v Andoře v roce 2010, kdy patřil Uzma, Červas a Zdeňa k hrstce Čechů, kteří kdy tuto formu extrémního endura – nebo chcete-li maratónského downhillu – zkusili. Tom s Michalem si rok na to Maxiavalanche Vallnord v Andoře zopakovali, aby pak společně všichni tři přijali výzvu největší. Start na nejdelším sjezdu na světě, navíc s hromadným startem Megavalanche ve francouzském Alpe d´Huez.





Marián Piňos je velký hecíř a chtěl atmosféru takového závodu zažít na vlastní kůži. A tak se Uzma s Červasem nechali ukecat, že mu budou dělat domestiky na Maxiavalanche Cervinia v Itálii.





Start je 3500 m.n.m z kopce Plateau Rosa Cervinia pod Matterhornem, na italsko-švýcarské hranici. Dole pod kopcem ve Švýcarsku je Zermatt, v Itálii je to lyžařské středisko Breuil-Cervinia. V pátek je registrace a trénink, v sobotu kvalda, no a v neděli hlavní špíl.





Trať závodu byla zhruba následující: po startu cca tři kilometry urolbovaný sníh a totální, ale totální palba (jede se tam tak 60), pak se letí po šutrech a cestičkách a je tam asi deset přejezdů přes sníh, vždy asi tak 10 metrů. Je to poměrně dlouhé. Závěr hodně prudký a v klopenkách.





Sobotní kvalifikaci kluci málem nestihli, byla posunuta o hodinu dříve. Loni v Cervinii byly také organizační problémy, to se hlavní nedělní závod jel na jiné trati než bylo předem avizováno. I přes zmíněné potíže kluci (Michal Červenka a Tom Musil) zabojovali a získali výhodné umístění první resp. v druhé startovní řadě hromadného startu. Svoje postavení v obou jízdách víceméně udrželi a nakonec Červas získal 18. flek, Uzma 20. a Marián už v neděli jenom fotil…





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Maximus 25.7.2013 v 8:26

    Ty bláho, chudák týpek s tou vidlí na konci. To si asi nepříjemně zaběhal. Musela to být super akce.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí