MojeKolo

Steve Smith vítězem Světového poháru

Autor: Keli, vydáno: 23.9.2013

ikonaKanaďan Steve Smith si připsal druhé letošní vítězství na posledním závodě Světového poháru v rakouském Leogangu a díky tomu se stal celkovým vítězem poháru.

Zápletka Světového poháru v mužské elitní kategorii nemohla být před finálovým závodem zajímavější. O celkové první místo se čekal tuhý boj, Gee Atherton měl sezónu skvěle rozjetou, prvních několik závodů byl k nepřekonání, ale Steve Smith svými nenápadnými, vyrovnanými výkony a mohutným zrychlením v cílové rovince seriálu vše zdramatizoval.





Když pak Stevie zvítězil i v kvaldě v Leoši, musel Gee cítit ohromný tlak, který se musel na jeho výkonu projevit. Gee do finálové jízdy startoval jako třetí od konce a když dojel do cíle věděl, že v Leogangu nevyhraje. Jeho čas nebyl nejrychlejší a to byli v tu chvíli na trati ještě Sick Mick Hannah a Steve Smith. Oba byli v cíli nakonec rychlejší, tím bylo vše vyřešeno. Steve Smith se stal celkovým vítězem poháru.
Do hlavního závodu se kvalifikoval trojice českých zástupců, ve finále zajel 67. místo Matěj Charvát, 68. Rico Šplíchal a deset míst níže dojíždí Honza Čepelák.





V ženách byla situace jednoduchá, Rachel Atherton již nemohla být v celkovém pořadí překonána a tak se jelo jen o vítězství v Leogangu, Rach sice kvalifikaci vyhrála, ale v závodě se musela sklonit před Emmeline Ragot , která cílovou fotobuňku proťala o půl sekundy rychleji. Naše Jana Bártová si o jednu pozici oproti kvaldě polepšila, 16. místo.





V juniorech si premiérové vítězství připsal Noel Niederberger, náš Martin Lébl po slušném 17. místě v kvalifikaci ještě zrychlil a do cíle dolétl na fantastickém 10. místě.





Výsledky:

Foto: Victor Lucas / SRAM

Diskuze

  • anonymní uživatel Yeaah 23.9.2013 v 14:16

    Gratulace Motejlovi

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 23.9.2013 v 18:35

    ne asi :) motejle dávej dávej :)

  • anonymní uživatel vale 46 23.9.2013 v 19:33

    Já gratuluju Peatovi, v jeho letech 90% lidí co na dolekopu přispívají už na kole budou jezdit tak na cykloztesce.... a to kdoví jestli vůbec tam

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí